Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η συναυλία του Βυζαντινού Χορού "ΤΡΟΠΟΣ" στο Ικόνιο

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Βυζαντινού Χορού "ΤΡΟΠΟΣ" στο Ικόνιο στα πλαίσια του 7ου διεθνούς φεστιβάλ μυστικιστικής μουσικής.
Η χορωδία είχε την ευκαιρία σε ένα φεστιβάλ με εξαιρετική οργάνωση, στο σύγχρονο κέντρο μουσικής της πόλης και με συμμετοχή συνόλων από άλλες οκτώ χώρες, να βάλει στο "κέντρο" του συνεδρίου και της μουσικής, την Εκκλησιαστική μουσική, σαν αφετηρία και σαν κατάληξη των μουσικών αναζητήσεων ανά τον κόσμο.



Η επιφυλακτική και καλοπροαίρετη αντιμετώπιση των διοργανωτών και του κοινού προς τα μέλη της χορωδίας και την μουσική τους στην αρχή, μεταμορφώθηκε σε ενθουσιώδη αποδοχή με το πέρας των ύμνων αποδεικνύοντας την ευεργετική επίδραση της λειτουργικής μας μουσικής, στις καρδιές όλων των καλοπροαίρετων ακροατών.
Η μουσική που ίσως μετά από αιώνες ξανακούστηκε στα μέρη αυτά, όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος και γεννήθηκε η Ισαπόστολος Θέκλα, υπενθύμισε στους περίπου 400, κυρίως ντόπιους, ακροατές την βάση και της δικής του μουσικής παράδοσης.
Κ.Σ.
Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο. Η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν έχει και δεν θα πρέπει να έχει χαρακτήρα επίδειξης, εντυπωσιασμού και προβολής. Τέτοιες συμμετοχές για να είναι "επιτυχημένες" θα πρέπει να αποτελούν μαρτυρία πίστεως μέσα από ταπεινό πνεύμα προσφοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου