Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Προαναχωρησιακό ΝΑΤΟ

Το χαριτωμένο «τρικ» του λαού, που λέει το ξίδι «γλυκάδι», οι πολιτικοί το έστρεψαν ως ψέμα εναντίον του!

Ιδού ένα αξίωμα, το οποίο «γεννήθηκε» από την προσεκτική παρατήρηση των 35 ετών που πέρασαν από τη μέρα που το γλιτσοπράσινο αστροπελέκι της πασοκάρας κατσικώθηκε στην εξουσία: Οταν πρόκειται να συμβεί μια σειρά από ανεπανόρθωτες καταστροφές στην πατρίδα, οι ολετήρες προλειαίνουν το έδαφος της συγχύσεως με ευφημισμούς της κακιάς ώρας και του μέλανος δράκοντα της συμφοράς. Ο Αντρέας την απόλυση υπουργών την αποκαλούσε «αναδόμηση» και επίσης την αποδοχή του γεγονότος ότι διόρισε ακατάλληλους στην κυβέρνηση και έπρεπε να τους αλλάξει την έλεγε «ανασχηματισμό». Την κωλοτούμπα με την οποία η παπανδρεϊκή υπόσχεση «έξω από το ΝΑΤΟ» κατέστη συμβόλαιο ΝΑΤΟφιλίας τού στιλ «έγια μόλα, έγια λέσα, βάλε και τον Ράμπο μέσα» πώς λέτε ότι τη «σέρβιρε»; Την έβαλε μέσα σε σοσιαλοσάλτσες και νταηλίδικες γαρνιτούρες και την απίθωσε στα τραπέζια των οπαδών του ως «συμφωνία απομάκρυνσης» από το ΝΑΤΟ! Τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και στο κόστος ζωής τις είπε «αναπροσαρμογές» και δεν συμμαζεύεται.

Πειρασμοί απιστίας

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ένας μεγάλος πειρασμός που με εμπόδιζε να ζητώ από τον Θεό να με προστατεύσει με το παντοδύναμο χέρι Του και να είμαι γαλήνιος, αντί να με τρώει η ανησυχία και το άγχος, ήταν αυτός:

Πώς θα είμαι ήσυχος ότι ο Θεός θα ακούσει την προσευχή μου και θα με προστατέψει με την Παντοδυναμία Του; Γιατί τόσους που χάνονται δεν τους προστατεύει ο Θεός και θα προστατέψει εμένα;

Ο Εχθρός του ανθρώπου, μου έλεγε, να μην προσεύχομαι. Γιατί να προσευχηθείς; Αν θέλει ο Θεός σε σώζει και χωρίς να του το ζητήσεις.

Αυτός ήταν ο δικός μου πειρασμός. Ένας άλλος πιο βλακώδης, είναι να σκέφτεσαι όπως κάνουν μερικοί που λένε, γιατί να προσευχηθώ, αφού ο Θεός ξέρει τί χρειάζεσαι.

Διόρισε και το δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη ο Τσίπρας

To δρόμο για το… Δημόσιο πήρε ο δημοσιογράφος που τον Ιανουάριο του 2015 πήρε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αποφάσισε να τον «αποζημιώσει» για το #askTsipras με μία θέση ειδικού συνεργάτη!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89, που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, μέχρι πρότινος υπεύθυνος Διαδικτύου στην εφημερίδα «Αυγή» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αλλά και «εγκέφαλος» της ιντερνετικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009, μπαίνει στο Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, με τις πληροφορίες να λένε πως θα διαχειρίζεται τα social media του πρωθυπουργού.

Τα μηδενικά των Βαλκανίων

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

Τις ώρες των μεγάλων κρίσεων, όπως είναι οι πόλεμοι ή καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, οι λαοί δίνουν εξετάσεις ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Άλλοι παίρνουν «άριστα», άλλοι «μηδέν».

Το 1940, για παράδειγμα, δείξαμε την ταυτότητά μας την εθνική και βρέθηκε εντάξει. Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε «εν πυρί, ως χρυσός εν χωνευτηρίω» και αποδείχτηκε ατόφιος και γνήσιος. Νικήσαμε τις στρατιές των Ιταλών, αντισταθήκαμε στις γερμανικές ορδές, παραδίδοντας μαθήματα φιλοπατρίας, ηρωϊσμού και αξιοπρέπειας, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι λαοί της Ευρώπης σήκωναν οι άντρες τα χέρια και οι γυναίκες τους τα πόδια, όταν αντίκριζαν Γερμανούς στρατιώτες.