Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δύο Πεντηκοστιανοί στο Βατοπαίδι…

αφιερωμένο σε όσους αδελφούς πετροβολούν το Βατοπαίδι

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Φλεβάρης 2008...

Με την μετάφραση του Βάμβα στη τσάντα μου, μερικά ρούχα, και τον φίλο μου “εργάτη” από τη Σέχτα των πεντηκοστιανών, περνάμε το κατώφλι της ιεράς μονής, κάπως.. Φοβισμένοι ή ψαρωμένοι, αν προτιμάτε.

Αφού περνάμε από το αρχονταρίκι και μια πρώτη γνωριμία, φεύγουμε για τα δωμάτια μας. Μετά από περίπου 20 λεπτών παραμονής στο λιτό δωμάτιο όπου θα μοιραζόμασταν τη βραδυά μας με τους υπόλοιπους προσκυνητές, καταλήγουμε ξανά στο αρχονταρίκι για μία πιο “κλειστή” συζήτηση με τους μοναχούς.

H κόρη του Παπουτσή στο Yale -εκεί σπούδασε κι ο γιος του Αλογοσκούφη - o γιος του Σκανδαλίδη στο Georgetown, τα δίδυμα της Δαμανάκη στην Αγγλία - δείτε και των υπολοίπων.


Τα πρώτα χρόνια του σοσιαλισμού (στις 18 σοσιαλισμός) - στην εγχώρια λαιφασταιλοβλαχομπαρόκ έκδοσή του - ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους βουλευτές του, ν ανταγωνίζονται ποιος θα βγάλει την πιο όμορφη γκόμινα, ποιος θα πρωτοπάει στη Μύκονο - ενίοτε με θαλαμηγούς επιχειρηματιών - ποιος θα οδηγήσει την πιο ακριβή κούρσα και ποιος θ αποκτήσει την πιο μεγάλη βίλα.
Στη συνέχεια ανακάλυψαν τους υπεράκτιους λογαριασμούς και πάει λέγοντας.
Τα ίδια σκατά έκαναν και οι δεξιοί, στη διάρκεια των γνωστών παρενθέσεων που βρέθηκαν στην εξουσία.

Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!

Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.

Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.

Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Η σοφία και η σοφιστεία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η σοφία είναι ζωή. Η σοφία του Θεού, ο Λόγος του Θεού του ζώντος, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι όπως είπε η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή. Δεν είναι γνώσεις για τη ζωή, αλλά η ίδια η ζωή.

Στην ελληνική αρχαιότητα οι φιλόσοφοι διακρίνονταν απ΄ τους σοφιστές.Οι σοφιστές χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους για χρηματισμό. Οι αληθινοί φιλόσοφοι ήταν θεληματικά φτωχοί, όπως οι άγιοι της Εκκλησίας μας.Η σοφία δεν ήταν πρόφαση για να έχουν υλικές ανέσεις και να διακρίνονται απ΄ τους πολλούς. Η σοφία ήταν ζωή, ενώ η σοφιστεία ήταν γνώσεις για τη ζωή, για χρηματισμό. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι είναι οι προ Χριστού χριστιανοί.

WikiLeaks «καρφώνει» Χρυσοχοΐδη!

Αποκαλυπτικό για τις σχέσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την πρεσβεία των ΗΠΑ είναι εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks.

Αφορά σε 45λεπτη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις 22 Ιανουαρίου του 2010, με τον τότε πρεσβευτή της υπερδύναμης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός χαρακτήρισε ανύπαρκτη και επικίνδυνη την ΕΥΠ, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τα ονόματα «των περισσότερων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων» και συμφώνησε στη δημιουργία ελληνοαμερικανικής ομάδας εργασίας για ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Οι Ιδεολογικές διαφωνίες της Μαρκησίας Νταλάρα

Tου Στεφανου Kασιματη / kassimatis@kathimerini.gr
H υφυπουργός Εργασίας, αρμοδία για θέματα μεταναστών Μαρκησία Αννα νταλ Αρα (διότι το απλό «Νταλάρα» νομίζω ότι της πέφτει πολύ λίγο...), δήλωσε, σχετικώς με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανεγείρει τείχος για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης σε συγκεκριμένο σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο, τα εξής περισπούδαστα: «Ιδεολογικά δεν συμφωνώ με τα τείχη, αλλά ως μέτρο πίεσης προς την Τουρκία το δέχομαι». Σοβαρά;

Η Μαρκησία πρέπει να καταλάβει δύο τινά:
Πρώτον, ότι το ζήτημα δεν είναι ιδεολογικό, αλλά πραγματικό και, συνεπώς, απαιτεί πρακτικές λύσεις. Με άλλα λόγια, το ζήτημα αφορά το πώς η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα σύνορά της από την εισβολή (αν δεν σας αρέσει, την λέτε και εισδοχή...) των λαθρομεταναστών. Επομένως, οι ιδεολογικοί προβληματισμοί της δεν ενδιαφέρουν κανέναν, πλην της ιδίας και του στενού κύκλου της. (Στην Εκάλη).

Σας πήραμε «χαμπάρι» άλλο ανανέωση και άλλο επικοινωνία!

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε το «σίριαλ» των αλλαγών προσώπων στις διάφορες θέσεις ευθύνης της ΝΔ.
Παλιότερα ο πρωθυπουργός έκανε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
Πρόσφατα δημιουργήθηκαν καινούρια (τρόπος του λέγειν) κόμματα με ανακυκλωμένα πρόσωπα απ’ το υπάρχον φθαρμένο και απαξιωμένο πολιτικό στελεχιακό δυναμικό.
Πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν και άλλα νέα κομματικά σχήματα.
Δημιουργήθηκαν και διάφορα κινήματα είτε από πρώην πολιτικούς είτε από ομάδες πολιτών.
Όλα αυτά μπορεί να πει κάποιος ότι είναι χρήσιμα και προάγουν την δημοκρατία. Είναι όμως έτσι;

Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου