Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει το καταρρέον πολιτικό σύστημα.

Ο τούρκος σουλτάνος βασιζόταν στους Έλληνες κοτζαμπάσηδες προκειμένου μέσω αυτών να φορολογεί και να ελέγχει τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό. Οι τότε δοσίλογοι προύχοντες, μη μπορώντας, μετά την απελευθέρωση να μείνουν στην επαρχία, μετακόμισαν ομαδικά στα αστικά κέντρα και ασχολήθηκαν με τον μεταπρατισμό στην οικονομία, ενώ ταυτόχρονα το έπαιξαν αστοί προεστοί σε ένα ολιγαρχικό αστικό πολίτευμα προυχόντων που εισήγαγαν σε μια χώρα όπου δεν υπήρχε αστική τάξη. Έτσι δημιουργήθηκε μια νόθα πολιτικοοικονομική κατάσταση. Από τότε και μέχρι σήμερα, ποτέ δεν άφησαν να αναπτυχθεί η βιομηχανία και γενικά ο παραγωγικός τομέας της οικονομίας της χώρας, για να μην χάσουν τον έλεγχο της κοινωνίας και ποτέ δεν μετέτρεψαν το ολιγαρχικό τους πολίτευμα σε δημοκρατία για να μην χάσουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Προσωπικά και ενστικτωδώς πάντα προτιμώ Ελληνόκτητο κεφάλαιο από ξένο κεφάλαιο, αλλά...


Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά είτε της Eurobank είτε της Εθνικής. Αλλά...

"Η οδός διά της ασθενείας"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν"

"Υπάρχουν πολλοί δρόμοι σωτηρίας, εγώ την ασθένεια διάλεξα". Τα λόγια αυτά είναι ενός από τους αγίους της Εκκλησίας μας. Η θεληματική ασθένεια όπως κι η θεληματική φτώχεια είναι για τους αγίους δρόμοι σωτηρίας, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται στον συνηθισμένο άνθρωπο. Μπορεί όμως και στους συνηθισμένους ανθρώπους να συμβαίνει το ίδιο και να μην γίνεται αντιληπτό.

Πώς γίνεται η αρρώστια κι η φτώχεια να είναι επιθυμητή; Ίσως επειδή στην αρρώστια και στη φτώχεια ο άνθρωπος γίνεται ταπεινός κι έχει μνήμη Θεού. Ο Απόστολος Παύλος γράφει για τους αγίους, ότι "ενεδυναμώθησαν εν ασθενείαις" κι ότι ο ίδιος ένιωθε δυνατός όταν ασθενούσε!

Ο Ιησούς είναι πράος και ταπεινός. Προσκαλεί τους κουρασμένους και τους καταπιεσμένους να έρθουν κοντά Του για να τους θεραπεύσει. Στους φτωχούς, στους αδυνάτους, σ΄ αυτούς τους οποίους αποκαλεί ελάχιστους αδελφούς Του μπορούμε να Τον συναντήσουμε. Ο,τι κάνουμε σε έναν από τους ελαχίστους αδελφούς Του, το κάνουμε στον Ίδιο!