Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Περί ομοφυλοφυλίας

Αποσπάσματα από το Ημερολόγιο του π. Αλέξανδρου Σμέμαν...

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 1977
Ομοφυλοφιλία. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου αν είναι φυσική ή αφύσικη, αφού αυτό το ερώτημα είναι ανεφάρμοστο στην πεπτωκυία φύση, στην οποία - και εδώ βρίσκεται το κρίσιμο σημείο -τα πάντα έχουν διαστραφεί, το καθετί, κατά κάποιο τρόπο, έχει γίνει αφύσικο.

Μήπως το ν' αφιερώνεσαι στα χρήματα ή στη Ρωσία ή σε κάτι άλλο είναι κάτι το φυσικό στον άνθρωπο;

Ο άνθρωπος, δημιουργημένος για να δίνεται στον Θεό, διαστρέφει τη φύση του, την ουσία του, όταν προσφέρει τον εαυτό του σε κάτι άλλο, όταν μεταμορφώνει αυτό το «άλλο» σε είδωλο.

Ο Τσε Γκεβάρα πέθανε. Ζήτω ο Manolo Blahnik

Το επαναστατικό, αντισυστημικό, αριστερό πρόσωπό του έδειξε για άλλη μια φορά ο Σύριζα δια μέσου του επίσημου έντυπου όργανου του κόμματος, την ΑΥΓΗ.

Σε ένα άρθρο – γροθιά στο κατεστημένο, η ΑΥΓΗ δίνει ηχηρό ράπισμα στην πλουτοκρατία και το τραπεζοκεντρικό καπιταλιστικό σύστημα.

Το άρθρο, που έχει τίτλο “Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση”, ξεκινάει ως εξής:

“Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννας Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης….”

Της αποστασίας γίνεται.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πατριώτης, τον έλεγαν Μητσοτάκη. Αυτός ο πατριώτης με το που πήγε να σώσει την χώρα εμφανίστηκε ένας άλλος πατριώτης ο Αντώνης. Ο Αντώνης είναι αποστάτης λέει ο Μητσοτάκης γιατί μου έριξε την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης ο πατριώτης, ο αποστάτης, αφού έριξε την Κυβέρνηση για πατριωτικούς λόγους έφτιαξε ένα κόμμα την Άνοιξη. Αφού τον στήριξαν διάφοροι φίλοι του επίσης πατριώτες επιχειρηματίες πχ Σωκράτης και σια το έκλεισε το κόμμα για πατριωτικούς λόγους.

Το λόμπυ της δραχμής και οι εθισμένοι σε δόσεις

Κάτω από φυσιολογικές καταστάσεις, φυσικά και ασυζητητί είναι προτιμότερο να αναχρηματοδοτήσεις ένα δάνειο, ή/και να πάρεις πρόσθετη ρευστότητα, από νέο δάνειο. Τουλάχιστον στον εταιρικό κόσμο.

Αλλά δεν είμαστε σε φυσιολογικές καταστάσεις, και ένα πράγμα, που δεν είναι φυσιολογικό, είναι ότι, εάν χρησιμοποιήσω εταιρική γλώσσα για την χώρα μας, είμαστε σε κάποια μεταβατική φάση που είναι ή εκκαθάριση εν λειτουργία, ή αναδιάρθρωση με εκποίηση παγίων ή εκχώρηση προς απορρόφηση από τρίτους δραστηριοτήτων. Αυτό είναι τόσο μη φυσιολογικό που παραπέμπει σε μη βίαια, για την ώρα, αναδιάρθρωση όπως συμβαίνει σε κατοχή από ξένες δυνάμεις. Λίγο στρογγυλοκάθονται, λίγο παίρνουν ό,τι θέλουν, λίγο διαμελίζουν κατά το δοκούν και πάντα βρίσκουν δυστυχείς, ή πρόθυμους, ή ρεαλιστές (ή χειρότερο) που συνεργάζονται και τους βοηθάνε.