Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επιθετικός και πάλι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας


Επιθετικός και απαξιωτικός και πάλι προς το ορθόδοξο πλήρωμα, που δεν προσχωρεί στα οικουμενιστικά του ανοίγματα. Σε συνέντευξή του ενόψει της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής διαλόγου (που προδημοσιεύεται στο Amen.gr) που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Βιέννη, επανέρχεται στις γνωστές αιτιάσεις περί "φονταμενταλισμού"

Πίκρα για την κολοκύθα

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, καθημερινά νιώθουμε το χέρι του Θεού, πότε να να μας χαϊδεύει παρηγορητικά και πότε να μας σπρώχνει σκανδαλωδώς μακριά από τα εμπόδια. Βέβαια εμείς στο δικό μας μικρόκοσμο, γυρνώντας γύρω από τον εαυτό μας, χαραμίζουμε το τάλαντο που μας δόθηκε, μη μπαίνοντας στον κόπο ούτε να το θάψουμε στη γη. Γκρινιάζοντας και παραπονούμενοι στο Θεό για τα "μεγάλα" βάσανα που μας βρίσκουν, αφαιρώντας από τη μνήμη μας και την παραμικρή  ευεργεσία, σαν τον Ιωνά.
Ο Κύριος διατέξε τον Προφήτη Ιωνά να πάει στη Νινευή, την πιο ασεβή πόλη της εποχής, για να κηρύξει σ' αυτή και να προφητέψει την καταστροφή της.

Ο Θεός έτσι οικονόμησε· ο άνθρωπος να διορθώνεται από ανθρώπους

Κάποιος γέροντας, καθαρός και άγιος, κάθε φορά που λειτουργούσε, έβλεπε αγγέλους δεξιά κι αριστερά του.
Αυτός είχε παραλάβει την τάξη της λειτουργίας από τους αιρετικούς, κι επειδή ήταν άπειρος στα θεία δόγματα, έλεγε τις ευχές της αναφοράς με απλότητα και ακακία, χωρίς να ξέρει ότι τις λέει εσφαλμένα.
Κάποτε όμως, από οικονομία Θεού, τον επισκέφθηκε ένας αδελφός που γνώριζε καλά τα θεία δόγματα.
Ο αδελφός ήταν διάκονος, κι έτυχε να παρευρεθεί την ώρα που ο γέροντας λειτουργούσε.
Διαπίστωσε λοιπόν το λάθος και του είπε: Αυτά που λες, πάτερ, στη λειτουργία δεν είναι της ορθοδόξου πίστεως.
Ο γέροντας όμως, επειδή έβλεπε την ώρα εκείνη αγγέλους, δεν έδωσε προσοχή στα λόγια του.

Έχουμε άδικο για τους λαθρομετανάστες;

Γράφει η Ιδεοπηγή
Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα.
Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.
Πολλοί κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους σαν φασίστες-εθνικιστές και οι διαμαρτυρόμενοι ανταποδίδουν στους κατηγόρους τους τα επίθετα «προδότες», ψευτοκουλτουριάρηδες, νεοταξίτες και πάει λέγοντας.

Η αδιέξοδη ελληνική πολιτική

Oυάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου<
«Ο Ταγίπ Ερντογάν θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις (στο Κουρδικό) αλλά δεν θα τις προλαμβαίνει». Η φράση του διπλωμάτη που εδρεύει στην Ουάσιγκτον εξέπληξε τον συνομιλητή του που ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, καθώς η διαπίστωση ακούγεται μεν συχνά στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά δεν στηρίζεται σε αποδείξεις. Είναι μία θεωρία που άρχισε να διαδίδεται μετά την κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και θα έλεγα πως ακουγόταν περισσότερο ως «επιθυμία» των Εβραιοαμερικανών που ένιωθαν πληγωμένοι από την προδοσία, όπως χαρακτηρίζουν την απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού της Τουρκίας να κόψει κάθε δεσμό με το Τελ Αβίβ.

Καταγγελία - Αναξιοκρατία στην Εκπαίδευση

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μια από τις πολλές «αξιοκρατικές» τοποθετήσεις Διευθυντών Δ.Ε. απλά για να πω πως μερικοί άνθρωποι ενώ έχουν κάνει οτιδήποτε για να πάρουν μία θέση, μετά γίνονται τιμητές των πάντων και υπέρμαχοι της αξιοκρατίας (για όλους τους άλλους εκτός από τους δικούς τους).
Τρανταχτό παράδειγμα ο κ. Σιψής. Διευθυντής του 3ου Γραφείου στη Δ/νση Δ.Ε. Β’ Αθήνας. Όλοι λέγαν από την αρχή του χρόνου ότι θα είναι ο νέος προϊστάμενος, πριν ακόμα γίνει ο νέος νόμος για τους προϊσταμένους.
Με την προκήρυξη των θέσεων και τα αντικειμενικά μόρια που ανέφερε ο νόμος ο

Του κόσμου…τα παράξενα

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς: ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ, ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος, ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας
3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987..654.321
4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. – Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από

H Elite της Lotus και σε υβριδικό!

Το νέο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας αναμένεται να είναι το πρώτο υβριδικό υψηλών επιδόσεων και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματισθεί για την άνοιξη του 2014. Μέχρι τότε πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας αλλά η Elite σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο V8 κινητήρας των 5,0 lt θα προέρχεται από την Toyota και θα τοποθετείται στον εμπρός άξονα με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Η Σουηδία σκέφτεται να καταργήσει τα χρήματα και να περάσει στην αχρήματη κοινωνία

Η Σουηδία μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επιλέξει να προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση. Τώρα, ίσως να μην είναι αναγκαίο να προσχωρήσει καθόλου στην νομισματική ένωση, δεδομένου ότι μπορεί όλα τα κέρματα και τα χαρτονομίσματά της να αντικατασταθούν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Το θέμα συζητιέται για αρκετό καιρό, αλλά ήρθε στο προσκήνιο στις 17 του Ιουλίου, μέσω μίας αναφοράς του British Broadcasting Corporation (BBC). Στην αναφορά αυτή επισημαίνεται, ότι υπάρχουν υψηλού προφίλ υποστηρικτές μίας αχρήματης κοινωνίας, με πλαστικές και ηλεκτρονικές

Ο σφαγέας έγινε …Μέγας!

Όσοι σκέφτονται και ενεργούν ελληνικά δεν ξαφνιάστηκαν απλώς. Αγανάκτησαν. Και αναρωτήθηκαν: «Που πάμε;». Διότι από το διαδικτυακό τόπο infognomonpolitics.blogspot.com (5 και 25.2.2010), πληροφορηθήκαμε την παρουσίαση του βιβλίου «ΝutuΚ, o Μέγας Ρητορικός» από τις εκδόσεις Παπαζήση και το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και μεταφράστηκε από τα τουρκικά στα ελληνικά από το πιο πάνω εργαστήριο. O εκδότης και o επιμελητής του βιβλίου μας πληροφορούν ότι σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό «μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος χωρίς προκαταλήψεις».

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη