Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αν η κατάληψη της Νομικής γινόταν από Βορειοηπειρώτες…

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, το θέατρο του παραλόγου σε ότι αφορά την μεταναστευτική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η ιστορία είναι γνωστή, μια ομάδα λαθρομεταναστών ερχόμενοι από την Κρήτη, κατέλαβαν το κτήριο της Νομικής Αθηνών, η κυβέρνηση ήρθε σε συνδιαλλαγή μαζί τους, μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο στην Οδό Υπατία, σε νεοκλασικό μάλιστα, το ενοίκιο του οποίου ακόμη δεν μάθαμε ποιός πλήρωσε, και εσπευσμένα τρεις κορυφαίοι Υπουργοί πήγαν (μιας και οι μετανάστες δεν έφευγαν απ' το κτήριο) να διαπραγματευτούν μαζί τους, με αποτέλεσμα ένα μέρος των αιτημάτων τους να γίνουν αποδεκτά.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν αντί για λαθρομετανάστες ήταν Βορειοηπειρώτες οι καταληψίες, μιας και ούτε οι Βορειοηπειρώτες εδώ και 20χρόνια δεν χαίρουν ακόμη της Ελληνικής ιθαγένειας που δικαιούνται, παρά μόνο στοιβάζονται με λοιπούς αλλοδαπούς σε μια ατελείωτη ουρά αιτήσεων.

«Αχρείοι δούλοι του Θεού εσμέν»

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Διάβασα στο ιστολόγιο «Ορθόδοξη Μπλογκόσφαιρα» για έναν γερο-ιερέα που μνημόνευε χιλιάδες ονόματα στην «Προσκομιδή». Για να μπορεί να μνημονεύσει όλα τα ονόματα πήγαινε στην Εκκλησία 3-4 ώρες νωρίτερα.

Ο ιερέας αυτός μου θύμισε ένα φίλο μου από τα θρανία του γυμνασίου, τον Λ.

Είμαστε από τα νεανικά μας χρόνια αγαπημένοι φίλοι. Εγώ τον θαύμαζα για την πρωτότυπη σκέψη του κι εκείνος δεν έκρυβε τη χαρά του να διαβάζει τα άρθρα μου στην εφημερίδα, αν και με κατηγορούσε ότι πάντα γράφω τι λένε οι άλλοι και ποτέ τι λέω εγώ. «Πότε θα πετάξεις τις πατερίτσες σου;» μου έλεγε κάθε φορά που βλεπόμαστε.

Τον Πρόεδρο, τον Παπούλια ντε, δεν ακούω να μιλάει για τον Καντάφι και ανησυχώ


Εντάξει ρε Πρόεδρε δεν πειράζει! Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι!
Εξάλλου ποιος να θυμάται πλέον αυτό:

Σοκ: ο Λαμπράκης πίσω από το πραξικόπημα της Κύπρου;

Οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χρήστου Λαμπράκη στην ανατροπή του Μακαρίου, έχουν ξεσηκώσει σάλο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου, σχετικά με τον περίφημο "Φάκελο της Κύπρου", υπάρχουν στοιχεία για ενεργό συμμετοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Χρήστου Λαμπράκη, στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974!

O ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», κατονομάζεται ως ο "ως ιθύνων νους" του πραξικοπήματος σύμφωνα με την αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία.

Δεν είναι μόνο ο Καντάφι επικίνδυνος.Είναι και ο Νικολά...

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις Σαρκοζί, καταλάβαμε ότι ο Καντάφι,δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος στη περιοχή!
Είναι σαφές ότι η Δύση -κάτω απ΄ αυτό το μανδύα κρύβονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ- έχασε το παιχνίδι της Λιβύης. Αυτό δεν είναι το χειρότερο. Η τραγωδία είναι ότι όπως όλα δείχνουν αυτό το χαμένο παιχνίδι, προσπαθούν να το "γυρίσουν" ηγέτες που διακατέχονται από το άγχος της ανασφάλειας για το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον. Και τελικά δεν προσπαθούν να κερδίσουν τη παρτίδα με τον Καντάφι,αλλά μέσω μιας "νίκης" στη Λιβύη,να κερδίσουν ξανά τους ψηφοφόρους τους! Ο Νικολά Σαρκοζί,είναι σαφές από τη παρουσία του και τις δηλώσεις του,αυτό έχει πρώτα απ΄ όλα στο μυαλό του ,όταν εμφανίζεται ως "αρχιστράτηγος" μιας στρατιωτικής επιχείρησης,εναντίον του Κανταφι,που εσχάτως ξαναέγινε "κακό παιδί". Λες και υπήρξε ποτέ καλό…
Η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης,στερείται ενός βασικού στοιχείου,άκρως απαραίτητου για κάθε επιχείρηση. Ποιος είναι ο αντκειμενικός σκόπος;

Ενεργειακές επιλογές

Πόρτα 1, Πόρτα 2 ή Πόρτα 3; Δεν θα θέλατε να ξέρετε τι έχει πίσω από κάθε πόρτα; Και στο μεν παιχνίδι, δεν ξέρετε τι έχουν οι πόρτες, αλλά στα ενεργειακά καλό θα είναι να έχετε κάποια ενημέρωση.

Δεν περίμενα να υπάρχει «πυρηνικό λόμπυ» στην Ελλάδα, αλλά προφανώς υπάρχει ή υπήρχε, και ούτε με εκπλήσσει ούτε με στενοχωρεί. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι συσχετισμένη με την ανάπτυξη, και η πυρηνική ενέργεια είναι αξιόπιστος τρόπος παραγωγής ρεύματος. Έχω επίγνωση του Fukushima και του κάθε Fukushima και, ναι, θεωρώ ότι το πυρηνικό είναι μία εναλλακτική λύση. Παράγει πολύ και απρόσκοπτο ρεύμα. Αν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου, έχεις πρόβλημα, αλλά δεν αφήνω τον φόβο του προβλήματος να είναι μεγαλύτερος από το πρόβλημα, και ούτε εφησυχάζω, ούτε τρομοκρατούμαι.

Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός

Τρεις ορθόδοξοι άνθρωποι του σινεμά

Μόργκαν Φρίμαν
Απόσπασμα από εδώ: ...

Ο π. Μωυσής έχει γράψει ένα βιβλίο που λέγεται: «Ένας άρρηκτος κύκλος». Λέει ότι αυτό είναι η απάντησή του στον Μάλκολμ Χ, τον Αφροαμερικανό ο οποίος, στη δεκαετία του '60, έγραψε μία διατριβή υποστηρίζοντας ότι η Χριστιανοσύνη είναι η θρησκεία του λευκού και γιατί το Ισλάμ είναι η κατάλληλη θρησκεία για τον μαύρο. Λέει ότι γνωρίζει τουλάχιστον 100 Αφροαμερικανούς που έχουν γίνει Ορθόδοξοι εξ' αιτίας αυτού του βιβλίου, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Μία νεαρή γυναίκα που έχει επίσης γράψει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο, η Κάρλα Τόμας, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που αποφοίτησε από την κορυφή της Ιατρικής του Χάρβαρντ. Τώρα διευθύνει μία κλινική που δέχεται δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα στην Αλαμπάμα. Το να είσαι ελεύθερος σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Το να είσαι υπεύθυνος σημαίνει να παίρνεις πρωτοβουλίες. Ο π. Μωυσής αναφέρει ότι και ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν έγινε Ορθόδοξος μέσω του βιβλίου αυτού και τώρα δουλεύει πάνω σε ένα ντοκυμαντέρ για την αφροαμερικανική Χριστιανοσύνη.