Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Διάκριση καὶ φρόνηση

Σᾶς συνιστῶ νὰ ἔχετε σὲ ὅλα διάκριση καὶ φρόνηση. Ν᾿ ἀποφεύγετε τὰ ἄκρα.
Οἱ αὐστηρότητες συμβαδίζουν μὲ τὰ μέτρα τῆς ἀρετῆς.
Αὐτὸς ποὺ δὲν ἔχει μεγάλες ἀρετὲς καὶ συναγωνίζεται μὲ τοὺς τέλειους, θέλοντας νὰ ζεῖ μὲ αὐστηρότητα, ὅπως οἱ ἅγιοι ἀσκητές, αὐτὸς κινδυνεύει νὰ ὑπερηφανευθεῖ καὶ νὰ πέσει. Γι᾿ αὐτὸ νὰ πορεύεσθε μὲ διάκριση καὶ νὰ μὴν ἐξαντλεῖτε τὸ σῶμα μὲ ὑπέρμετρους κόπους.
Νὰ θυμάστε πὼς ἡ ἄσκηση τοῦ σώματος ἁπλῶς βοηθάει τὴν ψυχὴ νὰ φτάσει στὴν τελειότητα, ἡ τελειότητα κατορθώνεται κυρίως μὲ τὸν ἀγώνα τῆς ψυχῆς.

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

Μήπως αλλάξαμε Πολίτευμα;

Δέχομαι ότι υπάρχει σύγχυση, παραπληροφόρηση, μπέρδεμα, δυσκολίες, θέατρο και τέτοια...

Αλλά είναι δυνατόν; Δύο άτομα αποφασίζουν και διαπραγματεύονται για υποψήφιο πρωθυπουργό και τις ...αρμοδιότητές του; Ή είναι ένα το άτομο και τρεις ή παρασκηνιακοί; ΄Η είναι πέντε; Τι είναι όλοι αυτοί; Συμπροεδρεύοντες Πρόεδροι Προεδρικής Δημοκρατίας που αποφασίζουν για το ...Εκτελεστικό υπό την αιγίδα μιας γλάστρας και 2-3 επιχειρηματιών; Είμαστε με τα καλά μας;

Και ο υπό διαπραγμάτευση διορισμένος θα αποφασίζει ή θα ανατρέψει ότι δεν αποφάσισαν ή δεν ανέτρεψαν 3 ή 4 συμβατικοί Πρωθυπουργοί από το 1974 και μετά; Και εμείς απλοί φορολογούμενοι θεατές; Μήπως αυτή είναι η συνταγή για βίαιες καταστάσεις; Ή κάνουν κατενάτσιο και κρύβονται επιμελώς;

Έσω-καθεστωτική ναυμαχία σε μια σκάφη νερό…

Μη μας παρασύρει η άθλια παράσταση που δίνουν οι κάκιστοι ηθοποιοί των «νταβάδων»: Σκηνοθετημένη ναυμαχία μέσα σε μια σκάφη νερό για τον εγκλωβισμό των τρομοκρατημένων αφελών σε ψεύτο- διλήμματα του τύπου: Πετσάλνικος ή Παπαδήμος!!!
Το σκουληκιασμένο αυτό καθεστώς που καταρρέει από τη σήψη του οξύνει τις διαμάχες μεταξύ των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), συνακόλουθα και των ανδρεικέλων τους, καθώς επίσης πολλαπλασιάζει και τα μικροκομματικά παιχνίδια των υστερικών δούλων της εξουσίας.
Τέτοια παιχνίδια εντός του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ έχουν φουντώσει επιδημικά.
Η κατάρρευση ενεργοποιεί όλων των ειδών τα ανδρείκελα-μνηστήρες στον αδυσώπητο αγώνα της προσωπικής πολιτικής διάσωσης και επικράτησης…

Ο Λόγος των Αγγέλων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Ως αγαθός τω Ισραήλ ο Θεός τοις ευθέσι τη καρδία»
Ψαλμός 72

Την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της Συνάξεως των εννέα Ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων, (8 Νοεμβρίου), οι Πατέρες όρισαν να διαβάζεται στη Θεία Λειτουργία η περικοπή από το Ευαγγέλιο του Λουκά, η οποία μιλάει για τη σωτηρία του ανθρώπου και αρχίζει με αυτά τα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές Του:

«Ο ακούων υμών εμού ακούει, και ο αθετών υμάς εμέ αθετεί. Ο δε εμέ αθετών, αθετεί τον αποστείλαντά με.»

(Όποιος ακούει εσάς, ακούει εμένα. Όποιος απορρίπτει εσάς, απορρίπτει εμένα. Κι όποιος απορρίπτει εμένα απορρίπτει αυτόν που με έστειλε.)

Η μπίλια της ευρωατλαντικής ρουλέτας μάλλον "κάθησε" στο όνομα Λουκάς Παπαδήμος


Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.
Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.


Κώστας Βάρναλης

Παραίτηση σε 6 άτοκες δόσεις.

Οι μέρες είναι πονηρές.

Και όταν τέτοιες μέρες αφήνεις την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ανοιχτή πολλές ώρες, μαζεύονται και πολλοί μνηστήρες εκεί μέσα και άντε να τους διώξεις.

Αντί λοιπόν να βρουν έναν οποιονδήποτε για πρωθυπουργό μέσα σε λίγες ώρες, απέδειξαν ότι πλέουν σε βαθιά αχαρτογράφητα πελάγη, και μαζί τους παρασέρνουν και εμάς.

Ποιοι όμως;

Ο κ. Παπανδρέου;
Η Κοινοβουλευτική του Ομάδα;
Ο κ. Σαμαράς;
Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης;

Ποιοι;

ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Τα καθεστωτικά ΜΜ"Ε" παρουσιάζουν τον Ρουμπινί ως “νομπελίστα”!

Δεν είναι απλώς παραπληροφόρηση, είναι συνέργεια στην δολοφονία της Ελληνικής οικονομίας.

Εάν ένας Τορναδόρος στείλει κάποιο email στο οποιο προβλέπει την επιστροφή τη Ελλάδας στην δραχμή, τότε η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα υποκριτικά αφυπνίζεται. Τα δε ΜΜ”Ε”, καταδικάζουν μετά βδελυγμίας.

Όταν ένας τυχάρπαστος κερδοσκόπος, αναφέρει επί μακρόν τα ίδια, με τον “τορναδόρο”, ουδείς ασχολείται. Όταν αυτός ο “τορναδόρος” εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, τότε τα ΜΜ”Ε” αναπαράγουν εκστασιασμένα τις βαρύγδουπες σκόπιμες τρομοκρατικές δηλώσεις του.

Όταν όμως τα ίδια ΜΜ”Ε” που υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό της χώρας και την έξοδο της από την κρίση ανάγουν αυτόν τον άθλιο συκοφάντη ως “Νομπελίστα”, τότε δεν μιλάμε απλά για παραπληροφόρηση αλλά για συνέργεια σε απάτη. Απάτη εις βάρος της οικονομίας, απάτη εις βάρος της κοινωνίας, απάτη εις βάρος του συνταξιούχου και του μισθωτού.