Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παράσχου Κύριε.

Και ξεπερνώντας λίγο τα προβλήματά μας, αφού στάλαξε ο Θεός μια σταγόνα παρηγορίας στην ψυχή μας,ξεχνάμε όχι μόνο το χθές και τα αδιέξοδά μας, αλλά και την ακριβώς προηγούμενη στιγμή.
Και ο εγωισμός φουντώνει και η "λογική" μας αναδεύεται και η όλη μας έννοια στριμώχνεται στο μικρό μας εγώ και στο φούσκωμά του. λησμονώντας κάθε ευεργεσία.
"Γέννημα εχιδνών, αληθώς ο Ιούδας, φαγόντων τό Μάννα εν τή ερήμω, καί γογγυζόντων κατά τού τροφέως"
"Πώς από τον άνθρωπο της λογικής

Αρχαία ελληνικά: η μόνη "νοηματική" γλώσσα που δέχονται τα PC!!

Τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το διεθνή τύπο, επανέρχονται στο προσκήνιο ως μια «διεθνής γλώσσα».
• Εκφράζουν τους εξυπνότερους και καλύτερους φοιτητές ων Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής, με την έννοια των πιο δυνατών μυαλών σε πρωτότυπες και δημιουργικές συλλήψεις στο χώρο των υπολογιστών και στο χώρο των επιχειρήσεων
• Προκαλούν δέος και σεβασμό για τον πλούτο τους σε πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων ανά τον κόσμο
• Ιάπωνες και Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν με παραινέσεις

Έλληνας μεγιστάνας με οκτώ γράμματα:

Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ
Ακούμε και αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου αισχρή προπαγάνδα από τα φερέφωνα της κυβέρνησης τα οποία δε διαψεύδει ποτέ η ίδια.
Σε μας τους εκπαιδευτικούς λεηλάτησαν άγρια τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα κι αυτό έχει και συνέχεια, γιατί αποδεικνύεται ότι είμαστε ο εύκολος στόχος και τα μοναδικά «κορόϊδα» που είναι συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμαστε έχοντες και κατέχοντες. Έτσι έχουμε ένα οξύμωρο φαινόμενο:

ΣΕΦ: Αδιέξοδο στην αγορά φωτοβολταϊκών από τις παραλείψεις του ΥΠΕΚΑ

Τα «βέλη» του κατά του ΥΠΕΚΑ στρέφει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) υποστηρίζοντας ότι η μη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τις ΑΠΕ (Ν.3851/2010) από το ίδιο το υπουργείο που τον προώθησε, έχουν φέρει σε αδιέξοδο την αγορά των φωτοβολταϊκών, σε απόγνωση τους επενδυτές και σε τέλμα τις υπηρεσίες της ΔΕΗ που καλούνται να εξετάσουν τις αιτήσεις.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), η αιτία για τα παραπάνω είναι η μη έγκαιρη έκδοση ερμηνευτικών υπουργικών αποφάσεων που προβλέπονται από το Ν.3851/2010, οι οποίες θα άμβλυναν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα.

Πώς δέχεται ο άνθρωπος τη σφραγίδα της αρετής;

Του αγίου Διαδόχου Φωτικής
Όπως το κερί, αν δεν ζεσταθεί και μαλαχτεί πολύ, δεν μπορεί να δεχθεί τη σφραγίδα που βάζουμε πάνω του, έτσι και ο άνθρωπος, αν δεν δοκιμαστεί με κόπους και ασθένειες, δεν μπορεί να δεχθεί τη σφραγίδα της αρετής του Θεού. Γι’ αυτό και ο Κύριος λέει στον θεσπέσιο Παύλο: “Αρκεί σοι η χάρις μου· η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται” (Β’ Κορ. 12:9). Μα και ο ίδιος ο Παύλος καυχιέται με τα εξής λόγια: “Ήδιστα ουν μάλλον καυχήσομαι εν ταις ασθενείαις μου, ίνα επισκηνώση επ’ εμέ η δύναμις του Χριστού”.Και αυτός μεν, λέγοντας “ασθένειες”,

Σε μεγάλες δόσεις η βιταμίνη Β καθυστερεί το Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η καθημερινή λήψη μεγάλων δόσεων βιταμίνης Β μπορεί να μειώσει ακόμα και στο μισό το ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους που εμφανίζουν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η διετής μελέτη σε 168 εθελοντές της τρίτης ηλικίας, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Σμιθ του τμήματος φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με νορβηγούς ερευνητές, ήταν η μεγαλύτερη

Σκόρπιες σκέψεις

Μια πόρτα απόσταση, χιλιόμετρα μακριά.. Στα ίδια προβλήματα θεατές μοιραζόμαστε σιωπή, άλλους δρόμους ανοίγουμε μυστικά να ξεφύγουμε μα η έξοδος είναι μια και μεις δε βρίσκουμε τον τρόπο να πιαστούμε απ' το χέρι για να σωθούμε. Μας ψιθυρίζουν στο αυτί με σκοπιμότητες και μεις ανάλογα στήνουμε το σχέδιο μας, μα οι χάρτες μας είναι προσημειωμένοι και μεις στην οκνηρία μας δίπλα στις γραμμές βαδίζουμε και αν δε τις πατάμε έξω απ' το παιχνίδι νιώθουμε μα πάλι δέσμιοι σε ίδιο προορισμό μας βγάζει.
Είναι γρήγορο το ξύπνημά μου, γρήγορα φεύγω και γρήγορα
σκέφτομαι, πάλι νομίζω ότι είναι δικά μου όσα έχω μέσα μου, μα δεν είμαι σίγουρος.

Πνευματικό πένταθλο

Βρες καιρό να γελάσεις. Το γέλιο είναι τροφή της ψυχής.
Βρες καιρό να σκεφθείς, διότι ο στοχασμός είναι βάλσαμο ψυχής.
Βρες καιρό να διαβάσεις. Η μελέτη είναι πηγή δύναμης.
Βρες ευκαιρία να χαρίσεις. Η προσφορά είναι τρόπος απόκτησης.
Βρες τρόπο να προσευχηθείς. Η προσευχή είναι δεξαμενή δύναμης.
Πηγή: άγγελμα  της ημέρας του Κ. Κούρκουλα
Ευχαριστίες στον Σπύρο Γκ.
http://istologio.org/?p=2040

Οι άγιοι θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα (9 Σεπτεμβρίου)

Ο Ιωακείμ και η Άννα δεν ήθελαν παιδί “εγωιστικά”, ούτε ψυχολογικά ή συναισθηματικά. Δεν ήθελαν να γεννήσουν παιδί για τον εαυτό τους, αλλά για τον Κύριο. Η τεκνογονία θεωρούνταν τότε “υποχρέωση” απέναντι στον Θεό. Εκεί ακριβώς συνίσταται η ντροπή και το “όνειδος” της ατεκνίας. Το θαυμάσιο αυτό ζεύγος, ο Ιωακείμ και η Άννα, όχι μόνο ήταν πολύ αγνοί και ελεήμονες και το σπίτι τους ήταν καταφύγιο και λιμάνι για κάθε πονεμένο, αλλά και πέρασαν τη ζωή τους με εξαντλητικές προσευχές παρακαλώντας να ευαρεστήσουν τον Θεό. Δεν είχαν καθόλου σαρκικό ή κοσμικό φρόνημα. Μόνη τους έγνοια ήταν να ευαρεστήσουν τον Θεό.

Παγκόσμια πρωτοτυπία: υπουργός χωρίς υπουργείο...

11 μήνες μετά την εκκωφαντική διάλυση του άλλοτε κραταιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (του οποίου οι αρμοδιότητες κατατμήθηκαν και διαμοιράστηκαν κατά το γεωργοπαπανδρεϊκό δοκούν - ίνα πληρωθή το ρηθέν "διεμοιράσαντο τα ιμάτιά μου και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον"), ο Χατζηαβάτης* του Ανθυπάτου εκ του πάτου της αξιοπιστίας ανακοινώνει την ίδρυση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων**, Νήσων και Αλιείας - ώστε να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος τάκανε θάλασσα!

Οι τρίχες, δείκτης για μελλοντικό έμφραγμα!

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στις τρίχες των μαλλιών μπορεί να αποτελούν ισχυρή προειδοποιητική ένδειξη για έμφραγμα, μήνες πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη υπό τους Σταν Βαν Ούουμ και Γκιντεόν Κόρεν του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένας αξιόπιστος βιολογικός δείκτης που να μετρά το χρόνιο στρες και να προβλέπει έτσι -μήνες προκαταβολικά- ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν έμφραγμα. Σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες, η κορτιζόλη που μπορεί να μετρηθεί στις τρίχες, μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα σε βάθος χρόνου.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_08/09/2010_414167

Τα όρια και οι στόχοι για την παραγωγή πράσινης ενέργειας

Το χρονοδιάγραμμα των εγκρίσεων επενδυτικών σχεδίων προβλέπει τρεις χρονολογίες για την κατανομή του εθνικού στόχου στην πράσινη ενέργεια σε κάθε τεχνολογία ανανεώσιμων χωριστά. Η απόφαση βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει στείλει στην Ενωση η υπουργός σχετικά με τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι ειδικά από τα 2.200 ΜW φωτοβολταϊκών τα 500 θα είναι «κλειδωμένα» ως το 2015 για τους επαγγελματίες αγρότες.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών ασκεί πιέσεις στο υπουργείο ώστε να λάβουν περισσότερη ισχύ τα φωτοβολταϊκά, αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ