Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η δύναμη της ευχής Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με

Διάλογος ενός υποτακτικού με τον γέροντά του, τον πατέρα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:

- Πάτερ Εφραίμ, γέροντά μου, λέω την ευχή, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.
- Δεν καταλαβαίνεις εσύ που τη λες την ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος, και καίγεται, και φεύγει.
- Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δεις θαύμα, από την ευχή, απ’ την προσευχή;
- Και βεβαίως θέλω!

Σκουπιδότοπος το κτίριο... «Βατοπαίδι»

Tο αυτονόητο: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση δημιουργώντας το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου, οι "προοδευτικοί" έβγαλαν τα αντιθρησκευτικά τους απωθημένα, το μεγαλύτερο και κρίσιμο μέρος της κοινής γνώμης, ως συνήθως, αφέθηκε να άγεται και να φέρεται και ένα κτίριο που πληρώσαμε " χρυσό" για χρήση 2 μήνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, αφέθηκε στην φθορά και την λήθη, αντί να γίνει ένα πρότυπο φιλανθρωπικό ίδρυμα από την ταλαιπωρημένη και συκοφαντημένη Ι.Μονή Βατοπεδίου ....... Αυτή είναι η χώρα μας και δεν χρειάζεται να βλέπουμε μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας....

«Μα, πώς δεν το σκέφτηκε;…»

Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι μας σκεφτεί ή πει ή ακούσει κουβέντες του είδους: «Μα πώς το είπε αυτό; Τον άλλον δεν τον σκέφτηκε;». Ή: «Μα πώς του ήρθε και το έκανε κάτι τέτοιο; Δεν σκέφτηκε κανέναν;». Ή: «Μα, πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό; Εμένα δεν με σκέφτηκε;». Ή, παραλλαγή: «Δεν σκέφτηκε το σπίτι του/τα παιδιά του/την οικογένεια του/τους φίλους του/τους δικούς του ανθρώπους;». Ή: «Αφού θα μπορούσε να μου το πει, να με ρωτήσει πριν το κάνει… Πώς δεν το σκέφτηκε;». Ή: «Εντάξει, δεν μπορούσε να έρθει. Δεν μπορούσε να σκεφτεί να πάρει ένα τηλέφωνο, να ειδοποιήσει;»…

Οι 10 πιό υγιεινές εθνικές κουζίνες.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διαιτολόγους που ασχολούνται με την προαγωγή της υγείας (Health Promotion), βαθμολογήθηκαν οι 10 πιο υγιεινές κουζίνες. Φυσικά πρώτη βγήκε η ελληνική κουζίνα!

Ελληνική κουζίνα
Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα, όπως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φασόλια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο, και τα ω3- λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε πολλά ψάρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με τη διατροφή.

Τα πετρέλαια – Η Κύπρος και η Αγγλία

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Μάιος του 1956. Στην Ελλάδα υπάρχει η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, ο οποίος αγωνίζεται απεγνωσμένα να κατασιγάσει τα οργισμένα συλλαλητήρια της Αθήνας. Οι Άγγλοι απαγχονίζουν τους Μ. Καραολή και Α. Δημητρίου. Ξεσπούν διαδηλώσεις στην Αθήνα με τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η ασφάλεια κάνει δεκάδες συλλήψεις αριστερών τους οποίους εκτοπίζει ή ξαναεκτοπίζει στον Αϊ-Στράτη.
Οι Άγγλοι υπερασπίζονται λυσσοδώς τα αποικιακά τους "δικαιώματα", τα οποία συνδέονται άρρητα και με τα πετρέλαια, όπως κυνικότατα δήλωσε ο υπουργός τους των Εξωτερικών στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας και τα εξής:

Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ για ηλίθιους: Διαρθρωτικές αλλαγές

Δείτε για τι καμαρώνει το ΠΑΣΟΚ στον ένα χρόνο διακυβέρνησή του:

Ο … Σουφλιάς στηρίζει Ντόρα

Στο κέντρο Travel Stop, στην είσοδο της Λάρισας, συγκέντρωσε χθες και σήμερα συγγενείς και φίλους του ο Γιώργος Σουφλιάς και τους ζήτησε να στηρίξουν το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες οικογενειακές συγκεντρώσεις στήριξης πρόσφερε στη Ντόρα ο θεωρούμενος και ως ένας εκ των βασικών στυλοβατών της …συντριβής της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009 και κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ. Με τα γνωστά αποτελέσματα