Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το παράπονο ενός μοναχικού ανθρώπου

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


"Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος" είπε ο Θεός όταν έπλασε τη σύντροφό του, τη γυναίκα. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο όπως είναι ο Ίδιος, ελεύθερος από τις ανάγκες. Έπλασε τη δημιουργία, τον κτιστό κόσμο εκ του μηδενός, αλλά δεν έπλασε τη χρήση του από τον άνθρωπο, όπως σε άλλα πλάσματα που κατευθύνονται από το ένστικτο. Στα μυρμήγκια π.χ. δεν υπάρχει ούτε ένα μοναχικό μυρμήγκι σε όλη τη γη.

Ένας ποιητής έγραψε στο ποιητικό του ημερολόγιο: "Φορώ την κάλτσα μου στο αριστερό μου πόδι, βγαίνει έξω το χοντρό μου δάχτυλο. Τη φορώ στο δεξί, το ίδιο. Δεν φταίνε οι κάλτσες. Φταίω εγώ που δεν παντρεύομαι".

Κάποτε πρέπει να καταλήξουμε: Αρχιμαφιόζος ή απλώς βλάκας ο Σημίτης;

Ο Άκης έτοιμος για ισόβια.

Ο Μαντέλης σύντομα στο εδώλιο για δωροληψία.

Ο Σμπώκος.

Ο Γιάννος.

Ο Τσουκάτος.

Ο Βερελής.

Το μισό (και βάλε) Υπουργικό Συμβούλιο του “Καταλληλότερου” τά’ πιανε από παντού.

Μήπως οι Νεοτζακικοί ΑΠΕτζήδες μας θέλουν να διαλύσουν την βιομηχανία για να γίνουν αυτοί, ή τυχόν εντολείς τους, βιομήχανοι;

http://industrealist.gr/?p=1408
http://industrealist.gr/?p=1220
Η ύφεση, από μόνη της, ίσως φτάνει για να καταστρέψει την οικονομία, και την υποδομή για οικονομία μιας χώρας σαν και εμάς, δηλαδή για να καταστρέψει την χώρα την ίδια.

Φταίμε και εμείς, φταίτε και εσείς, φταίει και ο Χατζηπετρής!!!

Απέχω συνειδητά τις τελευταίες ημέρες, περιμένοντας την μεγάλη είδηση του γενικού ξεσηκωμού! Βλέπετε, γράφοντας συνεχώς πως όλα θα αρχίσουν το Σεπτέμβρη, το πίστεψα και κρατούσα την οργή μου.
Σκέφτηκα να την διοχετεύσω στο δρόμο του ανένδοτου και όχι χτυπώντας με μανία το πληκτρολόγιο. Τι μου φταίει και αυτό!

Τώρα θα μου πείτε και πολύ σωστά, τι μου φταίτε και σεις; Συγχωρήστε μου την αυθάδεια αλλά θέλω να είμαι στο γενικότερο κλίμα, ο Μπάμπης καλύτερος είναι από εμένα!

Ο φασισμός επελαύνει και τον ξεπλένουμε με τα «κλούβια αυγά»…

Η στρατηγική του σύγχρονου φασισμού που ζούμε, αυτού του 4ου Ράιχ, λειτουργεί αποτελεσματικότατα, με πρωταγωνιστές τα δεκανίκια του: Την κατοχική «αριστερά» σε όλες τις εκδοχές της (και τις «αριστερίστικες»).
Η Χρυσή Αυγή ανυψώνεται, για άλλη μια φορά, σε ύψιστη και δαιμονοποιημένη φασιστική απειλή!!!

Το επεισόδιο στο Πέραμα έδωσε το νέο έναυσμα για νέα κατακλυσμιαία παραληρήματα εναντίον της ναζιστικής απειλής.

Ένα «κλούβιο αυγό» επικαλύπτει, εξαφανίζει και υποκαθιστά το σύγχρονο, γιγάντιο αυγό του φιδιού που ζούμε: Το ΦΑΣΙΣΜΟ της Νέας Τάξης, καθώς και τους ιδεολογικούς, πνευματικούς και πολιτικούς του μηχανισμούς και «μπράβους» (Κράτος, κοινοβούλιο, κυβερνητικό οικοδόμημα, κόμματα, ΜΜΕ και τα ποικίλα ιερατεία…).

Δύο και να καίνε!

Η υπόθεση με τη «διαπόμπευση» που υπέστη από τη «δημοκρατία» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης έχει αρκετό ενδιαφέρον. Και σε ουσιαστικό και σε συμβολικό επίπεδο. Εθίχθη ο πολυτάλαντος πολιτικός, επειδή η εφημερίδα μας έγραψε ότι σε δεξίωση κάποιες κυρίες νόμισαν ότι είναι σερβιτόρος. Η αντίδραση των αναγνωστών ήταν απρόσμενα έντονη στην... ευθιξία του κ. Μηταράκη. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων και των τηλεφωνημάτων που δέχτηκε η στήλη ήταν εναρμονισμένη με τις παρατηρήσεις ενός προσφιλέστατου προσώπου, του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, ο οποίος απέστειλε fax σημειώνοντας τα κάτωθι:

Φοβούνται μη χαλάσει η μανέστρα...

Τα πράγματα πάνε πολύ χειρότερα απ΄όσο περιμέναμε.
Δεν χρειάζεται να αναπαράγουμε τις καθημερινές ειδήσεις για να βεβαιωθούμε γι αυτό.
Τα πάντα έχουν πέσει έξω.
Το κράτος έχει ουσιαστικά διαλυθεί και ακινητοποιηθεί.
Μόνον ο φορομπηχτικός τομέας και ο τομέας εκφοβισμού των πολιτών παρουσιάζει ακόμη κάποια κινητικότητα.

Το σύστημα έχει πανικοβληθεί και δεν ξέρει πιά από πού πρέπει να φυλαχτεί:
Από τις "φροντίδες" των συμμάχων(!) και εταίρων(!!!);
Από την ανικανότητα (αναμενόμενη) της κυβέρνησης;
Ή από το τσουνάμι της λαϊκής οργής, που προς το παρόν απλώς υποβόσκει;