Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο και να καίνε!

Η υπόθεση με τη «διαπόμπευση» που υπέστη από τη «δημοκρατία» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης έχει αρκετό ενδιαφέρον. Και σε ουσιαστικό και σε συμβολικό επίπεδο. Εθίχθη ο πολυτάλαντος πολιτικός, επειδή η εφημερίδα μας έγραψε ότι σε δεξίωση κάποιες κυρίες νόμισαν ότι είναι σερβιτόρος. Η αντίδραση των αναγνωστών ήταν απρόσμενα έντονη στην... ευθιξία του κ. Μηταράκη. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων και των τηλεφωνημάτων που δέχτηκε η στήλη ήταν εναρμονισμένη με τις παρατηρήσεις ενός προσφιλέστατου προσώπου, του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, ο οποίος απέστειλε fax σημειώνοντας τα κάτωθι:

«Ο προσβληθείς υφυπουργός με εξώργισε, διότι δεν γνωρίζει (ελληνικά) γράμματα. Αγνοεί ότι “υπουργός” ελληνιστί σημαίνει “υπηρέτης” (συνεπώς και “σερβιτόρος”). Είναι “(οδο)καθαριστής” του Λαού, που γι' αυτό τον εξέλεξε. Οχι “άρχοντας” (φεουδαρχικά - φράγκικα). Το ίδιο σημαίνει εκκλησιαστικά ο όρος “διάκονος”. Υπηρέτες του Λαού (“αυτοκράτορος” κατά τον αείμνηστο Ρήγα) είμασθε όλοι οι “ηγέτες”. Οταν, λοιπόν, ο Λαός λέμε: “Κύριε υπουργέ”, αυτό σημαίνει: “Υπηρέτη ΜΟΥ”. Είπα σε μια υπουργό “Κυρία υπηρέτριά μας”, για να δω την ελληνομάθειά της, και... το μετάνοιωσα. Συγγνώμη για το ξέσπασμα! Με τιμή και ευχές, πρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός».

Μανδραϊκός

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα νόστιμα: «Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή. [...] Ξεχάστε την τρόικα. Ηταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την τρόικα, πιστεύω κυρίως για να προστατευτεί το ίδιο, και τα έκανε χειρότερα. Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Τόμσεν ούτε ο Μορς».

Ξεμείναμε, μπρε, από Μνημόνιο και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας το πει; Σκιστήκαν οι σελίδες του; Βράχηκε από καφέδες και νερά που έριξε... κατά λάθος ο Στουρνάρας; Μπας το διάβασε ο Χρυσοχοΐδης και δεν άντεξε το κείμενο τις ματάρες του Μιχάλη να το κοιτούν οργισμένα; Πάντως, μια που τα λέει ωραία ο Αδωνις, να προσθέσουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο: «Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Μανδραϊκός θα πάρει το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ».

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου