Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η τιμωρία των πολιτικών στην αρχαία Δημοκρατία των Αθηνών

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η άμεση δημοκρατία. Η πολιτική εξουσία την εποχή εκείνη ασκούνταν από όλους τους Αθηναίους πολίτες. Η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις της συνέλευσης ήταν καθολική. Οι αποφάσεις παίρνονταν κατόπι σύγκλησης της συνέλευσης όλων των πολιτών, όπου με ανάταση του χεριού και μετά από την αγόρευση του καθενός, εφόσον το ήθελε, γινόταν η ψηφοφορία. Η εκλογή των αρχόντων που θα διοικούσαν και των δικαστών, καθώς επίσης και η ψήφιση των νόμων, γινόταν από τις συνελεύσεις των πολιτών. Δικαίωμα όμως συμμετοχής είχαν μόνο οι Αθηναίοι πολίτες και όχι οι ξένοι που είχαν εγκατασταθεί στην πόλη της Αθήνας, αδιάφορα αν ήταν πλούσιοι ή φτωχοί. Δικαίωμα ψήφου δεν είχαν και οι δούλοι που υπήρχαν στην πόλη της Αθήνας. Το καλύτερο παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας το έχουμε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., την εποχή δηλαδή του χρυσού αιώνα της Αθήνας.

Οι διασυνδέσεις της λέσχης Βilderberg

Γι΄ αυτούς που δεν ασκούν θεάρεστα την εξουσία (Ο Καλός Επιστάτης)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στη σημερινή δύσκολη εποχή για το έθνος μας και για τον καθένα από μας κι εμείς οι Χριστιανοί, παρόλο που έχουμε την αίσθηση της παρουσίας του Κυρίου εντός μας, αισθανόμαστε το πνεύμα της δειλίας να μας πειράζει, όπως τους μαθητές του Ιησού στην τρικυμία: ενώ είχαν μαζί τους τον Κύριο, φοβήθηκαν βλέποντας τα κύματα να σκεπάζουν το πλοίο και του είπαν, Διδάσκαλε δε σε μέλλει που χανόμαστε. Ο Κύριος τους επιτίμησε. Πόσο δειλοί είστε, τους είπε. Κι εμείς τώρα, όταν φοβούμαστε ξεχνάμε ότι έχουμε τον Κύριο μέσα μας και θα θέλαμε όπως τότε που επιτίμησε τους ανέμους και τη θάλασσα και έγινε γαλήνη μεγάλη, έτσι να επεμβεί και τώρα και να μας γλιτώσει από τους κινδύνους που μας απειλούν.

ΓΙΑΤΙ δεν μιλάει κανείς εναντίον των «νταβάδων»;

ΓΙΑΤΙ δεν μιλάει κανείς εναντίον των «νταβάδων»;

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποια απλά πράγματα.

Βγαίνει π.χ. ο Γιώργος Κουρής (Αυριανή) και καταγγέλλει τον Αλαφούζο ως μέγα εφοπλιστή λαθρέμπορο…

Ο Αλαφούζος κατηγορεί τον Κουρή για άπειρα «πλαστά τιμολόγια», δηλαδή για μέγα κλέφτη του δημοσίου χρήματος.

Ο Κουρής τον προκαλεί: «Έλα να κάνουμε έλεγχο για να δούμε ποιος έχει τα πιο πολλά πλαστά τιμολόγια»: Δηλαδή ποιος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης…