Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Αν θέλεις κάτι περισσότερο πήγαινε στους Ορθοδόξους


Βασισμένη σε αληθινό περιστατικό
Του Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου

Ότι ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα…
Ο Ναός του Αγίου Λουκά είχε φορέσει τα γιορτινά του εκείνη την ημέρα. Τρείς νέοι άνδρες, μετά από πολύμηνη κατήχηση, ήταν έτοιμοι για το ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως και την είσοδό τους στην Εκκλησία του Χριστού.
Ξεκίνησα την ακολουθία της κατηχήσεως. Στην πρώτη ευχή του εξορκισμού o ένας από τους νεαρούς άρχισε να βήχει με ένα τρόπο περίεργο. Αρχίζω να διαβάζω την δεύτερη ευχή του εξορκισμού και ο βήχας του νεαρού γίνεται μούγκρισμα. Γονατίζει. Σκύβει το κεφάλι στο έδαφος.

#PrayForTsipras

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Το «γιατί» της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, κανείς δεν το κατάλαβε. Αυτό όμως που όλοι καταλάβαμε είναι πως ο πρωθυπουργός ακολουθεί τα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου, με δεδομένο άλλωστε πως ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Κοτζιάς, είναι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Αν επρόκειτο απλά για μια επίσκεψη ανταλλαγής δώρων και φιλοφρονήσεων, τότε ο στόχος επετεύχθη. Ο Τσίπρας πήρε άλλη μια γραβάτα (που δεν φοράει…) και είπε στον Ερντογάν το ίδιο αστείο που είχε πει και στον Γιούνκερ, προσαρμοσμένο όμως για την περίσταση: « θα τη βάλω αν λύσουμε το Κυπριακό». Φοβάμαι πως οι γραβάτες θα μείνουν κρεμασμένες για πολύ καιρό στην ντουλάπα του Τσίπρα, καθώς τόσο το χρέος, όσο και το Κυπριακό δεν είναι ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν με δώρα και φιλοφρονήσεις.

Η Γερουσία ψήφισε και ο Ομπάμα υπόχεται βέτο

thehill.com
thehill.com
Έχουμε και λέμε...

Και στις ΗΠΑ γίνεται χαμός με την αρλούμπα της Κλιματικής Αλλαγής (όπου το αντίστοιχο του Λεβέντη, ή του ΔΗΜΑΡ είπε ότι η "Κλιματική Αλλαγή" φταίει για την τρομοκρατία. Κάτι θα ξέρει και ο ...Μαριάς λοιπόν...)

Η Βουλή αποφάσισε, αλλά ο Ομπάμας υπόσχεται βέτο. Το Αμερικανικό αντίστοιχο της Π.Ν.Π. (λες και χρειάζεται σε εμάς...)

Ο Ομπάμας (τελειώνει και δεν τον νοιάζει) έχει σκυλιάσει να φορολογήσει την ηλεκτροπαραγωγή.