Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διά χειρός ...

Στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της περίφημης "αλλαγής" για όσους θυμούνται, στην Ελλάδα συνέβη ένα σημαντικό γεγονός. Η προεδρία της ΕΟΚ.
Τότε λοιπόν χρειάστηκε να γίνουν κάποιες εργασίες στο Ζάππειο που ήταν ο χώρος που θα γινόταν η σύνοδος κορυφής.
Για τη  διαμόρφωση του χώρου έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες και ανατέθηκαν τα έργα σε εργολάβους και προμηθευτές. Ένας από αυτούς ήταν και ο Βαράγκης (δια χειρός).
Σε μια από τις συσκέψεις λοιπόν ανάμεσα στους μελετητές, εργολάβους και προμηθευτές, υπήρχε γενική αμηχανία και παγωμάρα ανάμεσα σε όλους, μια και

Η αιωνιότητα ως διαρκής εξέλιξη

«Πραγματικά προς αυτό απέβλεπε η από την αρχή σύσταση του κόσμου και προς αυτόν τον σκοπό απέβλεπε η επουράνια εκείνη και αρχαιότατη βουλή του Πατρός, κατά την οποία ο άγγελος της μεγάλης βουλής του Πατρός (ο Χριστός) επεξεργάσθηκε τον άνθρωπο ως ζώο όχι μόνο κατ’ εικόνα, αλλά και καθ’ ομοίωση του, για να δυνηθεί κάποτε να χωρέσει την μεγαλειότητα της θείας βασιλείας, την μακαριότητα τής θείας κληρονομιάς, την τελειότητα της ευλογίας του ανωτάτου Πατρός, για την οποία έγιναν όλα τα ορατά και τα αόρατα».

Είναι αξιολύπητοι.

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Παρακολουθώντας κάποιος τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και των κομμάτων χωρίς να έχει σπουδάσει ψυχολογία αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αυτά που λένε ή αυτά που τους έγραψαν για να πουν δεν τα πιστεύουν.
Κοιτώντας τους στα μάτια και παρακολουθώντας τις εκφράσεις στα πρόσωπά τους διαπιστώνεται ότι απλώς παπαγαλίζουν φράσεις και προτάσεις πάντοτε στερεότυπες χωρίς το πάθος και την ένταση του ομιλητή ο οποίος κατέχει ένα θέμα και το πιστεύει.

Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Τουρκία;

Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται ασυνήθιστη μετακίνηση διπλωματικών αποστολών από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τις χώρες καταγωγής τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του διπλωματικού σώματος, υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας με επισήμανση, ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη το εν λόγο αεροδρόμιο θα υπολειτουργεί λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, με συνέπεια την δυσκολία στις ευρύτερες αερομεταφορές πολιτών.

Τα μυστικά του βάλτου

Η πατρίδα μας είναι στο βάλτο. Όλοι είμαστε στο βάλτο. Η ελληνική κοινωνία, και όχι μόνον, είναι χωμένη σε έναν βρωμερό και σκοτεινιασμένο βάλτο. Μέχρι το λαιμό. Έναν βάλτο με πολλά μυστικά.

Τα μυστικά αυτά τα γνωρίζουν οι πολιτικοί και οι κομματικοί άρχοντες. Οι θρησκευτικοί άρχοντες. Οι πανεπιστημιακοί και οι ακαδημαϊκοί σοφοί. Οι διαβασμένοι δημοσιογράφοι. Οι επιχειρηματίες των πάνω ορόφων και οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Οι μεγαλοϋπάλληλοι του δημοσίου.

Τι ισχύει για το αφορόλογητο και τα τεκμήρια

Με πολλές παγίδες αλλά και ένα απόλυτο χάος σε ότι αφορά τις αποδείξεις που απαιτούνται για το αφορολόγητο και τα τεκμήρια διαβίωσης, δόθηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε σπίτι θα πρέπει να έχει και έναν λογιστή γιατί αλλιώς δεν τα βγάζει πέρα με την εφορία και θα βγει ζημιωμένος αν κάνει κάτι λάθος.
Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα βάλουν σε ένα φάκελο τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν και κάνουν το σταυρό τους να μην έχουν σβηστεί στοιχεία και να μην είναι οι τυχεροί του δειγματοληπτικού ελέγχου, διότι ο εφοριακός σίγουρα κάτι θα τους βρει.
Τα βασικά σημεία για τις αποδείξεις και για τα τεκμήρια έχουν ως εξής:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

"Λεφτά υπάρχουν - λεφτά υπάρχουν"!!!

ΤΟ... ΚΟΥΦΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Το περιστατικό είναι πραγματικό. Δεν γράφτηκε πουθενά, ευκαιρία λοιπόν να το γράψουμε εμείς. Κυριακή πρωί στις 9.30. Ο Παπανδρέου βρίσκεται στο πλατύσκαλο της Ακρόπολης και περιμένει τον Κινέζο ομόλογό του. Λίγο πιο πίσω ο Γερουλάνος. Πλήρης ησυχία. Ελάχιστοι βρίσκονταν μέσα στον χώρο και παντού υπήρχε Ασφάλεια.