Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Για να φτάσεις στη θεραπεία πρέπει να ξεκινήσεις απ΄ τη θεραπεία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο φίλος μου Στέργιος, ζωγράφος, μου είπε πριν πολλά χρόνια, πως είναι καλό να έχουμε σημείο αναφοράς το Θεό. Πως ο κόσμος που δεν έχει σημείο αναφοράς το Θεό θα αρρωστήσει. Θα γεμίσει ο κόσμος αρρώστιες, εγκεφαλικά, καρδιακά κ.α. νοσήματα.

Τί εννοούσε ο φίλος μου ως "σημείο αναφοράς το Θεό"; Προφανώς εννοούσε τη θρησκευτική συνειδητοποίηση. Αυτό που οι άγιοι ονομάζουν επίγνωση της αμαρτωλότητας. Η αρρώστια, λέει ο Γιουνγκ, αρχίζει από την έλλειψη θρησκευτικής συνειδητοποίησης.

Χθες με φώναξε στο μαγαζί του κάποιος γνωστός για να μου μιλήσει για τα κείμενα που δημοσιεύω στον τοπικό τύπο. "Καλά είναι αυτά που γράφεις", είπε, "μόνο που όλα αναφέρονται στο Θεό. Για μένα, είτε παπάς ψάλλει στην εκκλησιά είτε ιμάμης το ίδιο είναι. Οι θρησκείες έγιναν για να μαντρώνουν τον κόσμο".

Αυτό κρύβουν από το λαό. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ = ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ

Αυτή την θανατηφόρα εξίσωση που υπέγραψαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το μνημόνιο 2, αυτή ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν από το λαό προεκλογικά. Αντί να πουν έστω για μια φορά στο λαό την αλήθεια, επιδίδονται και πάλι στο αγαπημένο τους σπόρ. Κάνουν θεατρικές αντιπαραθέσεις, ενώ μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσουν.

Τι λέει αυτή η εξίσωση και είναι τόσο σημαντική;

Λέει το εξής απλό, αλλά ταυτόχρονα και θανατηφόρο: Τα δημόσια έσοδα, δηλαδή μόνο οι φόροι (μη υπάρχουσας πλέον της δυνατότητας δανεισμού), θα πρέπει να υπερκαλύπτουν τόσο τις δημόσιες δαπάνες, όσο και τα τοκοχρεολύσια προς την τρόϊκα και τους ιδιώτες ομολογιούχους του PSI. Επομένως θα πρέπει να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον όσο είναι το ύψος των τοκοχρεολυσίων.

Τι θα γίνουν τα αιολικά σε 20 χρόνια; Ποιός θα πληρώσει 1.000.000 για κάτι που αξίζει 300.000;


Έχω (μετά 2 χρόνια) δει αρκετές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αιολικά που είναι η ίδια μελέτη μαϊμού, σε πολλές φωτοκόπιες, για να μαζεύει η ΡΑΕ χαρτί. Δεν έχω δει σε καμία να μιλάνε για το τι θα γίνουν οι μεταλλικές ομορφιές σε 20 χρόνια που θα έχουν σαπίσει.

Μισθούς Βουλγαρίας να παίρνουν αυτοί που τους προτείνουν

Τελικά, ζούμε σε μία εποχή η οποία –τουλάχιστον- δεν μας αφήνει χωρίς καθημερινές εκπλήξεις. Και οι εκπλήξεις αυτές, όλως τυχαίως, έχουν να κάνουν με την πολιτική και την οικονομική ζωή του χώρου που κάποτε ήταν χώρα.

Προσφάτως «έβγαλαν» στην επιφάνεια και το θέμα βουλγαροποίησης των μισθών στην Ελλάδα. Βέβαια, το συμπέρασμα είναι αρκούντως αυθαίρετο και αναιτιολόγητο*, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για όλους εκείνους που προσδοκούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία με τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Μήπως αν δοκιμάζαμε να μειώσουμε τους μισθούς των βουλευτών, των υπουργών, των γενικών γραμματέων, των διοικητών ΔΕΚΟ, των κομματικά τοποθετημένων σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα, θα έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων (αφού εντέλει το πρόβλημα είναι δημοσιονομικό;).