Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ορθοδοξία και γιόγκα

Θέλουν παπά. Ύστερα γκουρού. Το απόγευμα πάνε στις καφετζούδες. Το βράδυ δηλώνουν άθεοι, νιώθοντας συνεπείς με τις ιδέες τους

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ανακοινωθέν της επισήμανε ότι «η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού […] και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”. Ως εκ τούτου […] τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών». Κοντολογίς, όποιος θέλει να κάνει γιόγκα, δηλαδή ινδουισμό, κι όποιος θέλει ακολουθεί τον δρόμο του Χριστού. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Και μόλις κοινοποιήθηκε η θέση της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία κατέστη πάλι πεδίο βολής συκοφαντιών και πικρόχολων σχολίων από τους συνήθεις υπόπτους.

Φυλετικός πόλεμος και οι χρήσιμοι ηλίθιοι του «αντιρατσισμού»

Του Δανού δικηγόρου Knud Eriksen (Απρίλιος 1997) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι «ανθρωπιστικές οργανώσεις» είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παγκόσμια δικτατορία. Αυτοί είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της δικτατορίας του σήμερα. Αυτή τη φορά δεν κάνουν την δουλειά για το κομμουνισμό του Λένιν και του Στάλιν, αλλά για τον εμφανή φυλετικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι διεθνιστές εναντίον της Λευκής Δύσης.

Καθίσταται εμφανές ότι η καλπάζουσα αποικιοποίηση της Ευρώπης, από (λαθρο)μετανάστες που έρχονται από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή είναι ένας εν μέρει αδήλωτος φυλετικός πόλεμος. Δεν είναι μόνο τα ευρωπαϊκά έθνη που διαλύονται και κατεδαφίζονται εκ των έσω, αλλά και όλοι οι τομείς της λευκής φυλής, που πλημμυρίζονται με τους ξένους.