Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Πρέπει να δώσεις αίμα, για να λάβεις πνεύμα"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τί σημαίνουν τα λόγια των Πατέρων "δος αίμα, λάβε πνεύμα";

Νομίζω ότι σημαίνουν τον πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα στο πνεύμα και στη σάρκα. Εύκολα δεν παραιτείται η σάρκα από τις απαιτήσεις της. Παλεύει μέχρι να ματώσει. Η παραίτηση είναι σταύρωση.

Σε μένα λέει ο Απόστολος Παύλος, ο κόσμος, δηλαδή το σαρκικό φρόνημα, έχει σταυρωθεί κι εγώ έχω σταυρωθεί για τον κόσμο. Δε ζω εγώ. Ζει σε μένα ο Χριστός.

Ο Απόστολος έχει παραιτηθεί από τα διαβλητά πάθη της σάρκας. Τί σημαίνει παραίτηση από τα διαβλητά πάθη της σάρκας;

«Έχω ένα όνειρο»

28/8/1963. Ο πάστορας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος εξεφώνησε λόγο στην Ουάσινγκτον εναντίον του πολέμου και -κυρίως- κατά των φυλετικών διακρίσεων. Τούτος ο χαρισματικός ρήτορας έκανε πολύ μεγαλύτερη εντύπωση απ' όση θα μπορούσαν να αντέξουν ορισμένοι και δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου 1968. Μεταξύ άλλων, ο αδικοχαμένος αφροαμερικανός αγωνιστής, που καταπολέμησε υπαρκτό και καλπάζοντα ρατσισμό εναντίον των μαύρων των ΗΠΑ, έλεγε: «Εχω ένα όνειρο, ότι μια ημέρα αυτό το έθνος θα ξεσηκωθεί και θα ζήσει το αληθινό νόημα της πεποίθησής του. Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες αυταπόδεικτες: ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πλαστεί ίσοι. Εχω ένα όνειρο, ότι μια ημέρα, στους κόκκινους λόφους της πολιτείας Τζόρτζια, οι γιοι των πρώην σκλάβων και οι γιοι των πρώην ιδιοκτητών θα μπορέσουν να καθίσουν μαζί στο τραπέζι της αδελφοσύνης. Εχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα παιδιά μου μια μέρα θα ζήσουν σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από τον χαρακτήρα τους». Σημειωτέον, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος εννοούσε στ' αλήθεια όσα έλεγε και γι' αυτό εβλήθη με μια... αληθέστατη σφαίρα.

Πάμε... λουκέτο...

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 προβλέπεται το κλείσιμο άλλων 40.000 επιχειρήσεων!

Άλλοι 90.000 περίπου άνεργοι...
Το success story συνεχίζεται!

Ελλάδα: χώρα-λουκέτο...

Λουκέτα σε επιχειρήσεις.
Λουκέτα σε υποκαταστήματα ΙΚΑ, σε εφορίες, σε ΚΕΠ, σε πανεπιστημιακές σχολές.

Λουκέτα σε νοσοκομεία.

Λουκέτα σε σπίτια, σε οικογένειες, σε σχέσεις, σε φιλίες, λουκέτα στα όνειρα...
Παντού λουκέτα!

Σκακιέρας επινοήματα

Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος

Ας αρχίσουμε με τα ευτελή.
Δεν μπορεί Υπουργός Εξωτερικών να κάνει δήλωση για "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας την ρίψη χημικών από το καθεστώς Άσσαντ", χωρίς ανεξάρτητη αρχή να αποφαίνεται περί τούτου, και συνάμα να ταυτίζεται με αυτές των Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Αν με αδημονία κάποιος προσπαθεί να εκμαιεύσει την απάντηση, περί του δηλώσαντος τα παραπάνω, υπάρχει η προσφορά χωρίς περιστροφές και ακοστολόγητος, που δεν έναι άλλο από το πρόσωπο του Ευαγγέλου Βενιζέλου, τούθ’ όπερ του Υπουργού των Εξωτερικών…

Μεταγραφή βόμβα: για ΔΗΜ.ΑΡ, πήρε Καστανίδη.

Αφού κατάλαβε ότι το "Εθνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της Χώρας" που υπήρχε στην ιδρυτική διακήρυξη της Κοινωνικής Συμφωνίας μάλλον ...δεν φαίνεται να έχει καμμία προοπτική, ο Χ. Καστανίδης συναντήθηκε με τον Κουβέλη και φαίνεται ότι ένωσαν τις τεράστιες δυνάμεις τους.

Γράφει το Βήμα:

Για την ανάγκη συγκρότησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού συναντήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης και ο Χάρης Καστανίδης.