Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Το ανέκδοτο με την "Συμφωνία του Παρισιού"

Πανηγύρισε η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση για την λεγόμενη "Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα".

Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με κανένα "Κλίμα" η "Συμφωνία του Παρισιού". Έχει σχέση ίσως με την συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας για ...μάζεμα των Κινέζικων εξαγωγών (κάτι σαν συμφωνία για πολιτικά ορθούς ...δασμούς), ή ίσως με την προσπάθεια της Γαλλίας, αφ' ενός να κρατήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φθηνού πυρηνικού ρεύματος που έχει στην Ευρώπη, αφ' ετέρου να μαζέψει κανένα χρήμα η EDF (το πυρηνικό, κρατικό μονοπώλιο) για να συντηρήσει ή να παρατείνει την ζωή ή να αντικαταστήσει τα πυρηνικά. Ή, με δεν ξέρω τι, αλλά όχι με το "Κλίμα". Και η "Ευρώπη" (ή η δήθεν Ευρώπη) είναι πολύ ...στενοχωρημένη.

Ωστόσο:

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά

Το παρόν δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα του Μουρσελά, ούτε στο σίριαλ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Περί Λουκά Παπαδήμου ο λόγος

Στις 19/11/2011, η στήλη είχε αναφερθεί στον τότε νεοδιορισθέντα (υπό Μέρκελ, Σόιμπλε, ΓΑΠ, Σαμαρά κ.ά.) πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τρόπο κατά τι «τεχνοκρατικό». Μεταξύ άλλων, είχε επισημανθεί ότι «ο τρόπος ομιλίας και έκφρασης του ανδρός είναι πιο βαρετός και από το να παρακολουθείς κάδο πλυντηρίου να γυρίζει».