Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καλή χρονιά!


Σε σουίτα του Σωτήρη Χατζηγάκη στο Περτούλι, πέρασε τα Χριστούγεννα η Λούκα Κατσέλη

Στο Αρχοντικό της οικογένειας Χατζηγάκη στο Περτούλι, πέρασε τα Χριστούγεννα η Λούκα Κατσέλη και ο σύζυγός της Γεράσιμος Αρσένης.

Διέμειναν σε σουίτα του πύργου που έχει χτίσει εδώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Εξουσία και αμάθεια

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στη "δίκη" του Ιησού ο Κύριος δεν απάντησε στους κατηγόρους Του. <<Εμέ ου λαλείς>> (Σε μένα δε απαντάς) είπε ο Πιλάτος.<<ουκ οίδας ότι εξουσίαν έχω σταυρώσαι σε και εξουσίαν έχω απολύσαι σε;>>. (Δεν ξέρεις ότι έχω εξουσία να σε σταυρώσω και εξουσία να σε απολύσω;) Απεκρίθη ο Ιησούς << ουκ είχες εξουσία ουδεμίαν κατ΄ εμού, ει μη ην σοι δεδομένον άνωθεν.>> (Δεν θα είχες καμία εξουσία πάνω μου, αν δε σου είχε δοθεί από το Θεό). Από τα λόγια αυτά του Κυρίου συνάγεται ότι κάθε εξουσία πρέπει να ασκείται με ηθικά όρια και όχι καταχρηστικά. Η δύναμη χωρίς ηθικά όρια δεν είναι ίδιον του ανθρώπου, αλλά των αγρίων θηρίων.

Ο λαοπλάνος που έγινε λαοπρόβλητος

Άκρως διαφωτιστικά για το ήθος, το πολιτικό ποιόν και την πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι τα αρχεία που αποδέσμευσε το Φόρεϊν Όφις και αφορούν την περίοδο λίγο πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς αυτής είναι πως ενώ κατά της δημόσιες εμφανίσεις και τις προεκλογικές του ομιλίες στην Ελλάδα διακήρυττε με πάθος την απόφασή του να βγάλει την χώρα απ' την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ (ποιος δεν θυμάται το περίφημο "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ") την ίδια στιγμή σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του με ευρωπαίους αξιωματούχους ειδικά όσο πλησίαζαν οι εκλογές του Οκτωβρίου του '81, διαβεβαίωνε ότι δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε απ' το ΝΑΤΟ να φύγει, ούτε να διαταράξει τις σχέσεις του με τη Δυτική Ευρώπη, προς την οποία είχε προσανατολίσει τη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η κουρδιστή τρομοκρατία και τα κουρδιστά δημοσιογραφικά «βαποράκια» της

Δεν θα μπορούσε να κλείσει η χρονιά χωρίς το ανάλογο σκηνοθετημένο τρομοθέαμα. Πρέπει να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ, ιδιαίτερα σε μέρες που κλείνει ο χρόνος και αρχίζει ο νέος, ότι υπάρχει πάντα η αόρατη και θανάσιμη απειλή: ο «δαίμονας» της τρομοκρατίας.
Η ελληνική κοινωνία και ο λαός της πρέπει να ζουν μέσα σε διαρκή ΤΡΟΜΟ, μέσα σε μια θανάσιμη «μονομαχία» των «τρομοκρατών» με το κράτος.
Μια σκηνοθετημένη μονομαχία του κράτους-παρακράτους με τα κατασκευάσματα του κράτους- παρακράτους.