Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;

Η Εθνική τράπεζα και ο Σκάι του Αλαφούζου μας καλούν να σκεφτούμε οτι ξεκινούν τα σχολεία και τα παιδιά χρειάζονται σχολικά.

Καλούν όλους εμάς τους άνεργους, τους εργαζόμενους αλλά ελάχιστα έως καθόλου αμειβόμενους, τους ανασφάλιστους, τους φοροδιωκόμενους να συνδράμομε στο φιλανθρωπικό τους έργο.

Σπουδαίο και μεγάλο έργο δεν λέω, να βάλουμε αλλά να μάθουμε πρώτα τι θα βάλουν οι δύο μεγάλοι ιδεολόγοι φιλάνθρωποι!

Αυτό που σίγουρα βάζουν είναι η ιδέα, δεν είναι λίγο πράγμα να σκέφτεσαι τους άλλους, και είναι γνωστό σε όλους πως η εθνική μεγάλη τράπεζα μας σκέπτεται.

Το ληγμένο ΠΑΣΟΚ και ο νέος συνταγματικός πατριωτισμός

Ο μακαρίτης Φρανσουά Μιτεράν είχε κάνει μια επισήμανση που συνιστά την επιτομή της πολιτικής επικοινωνίας: Η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Ο έτερος μακαρίτης σοσιαλιστής, ο δικός μας Ανδρέας Παπανδρέου αποδείχθηκε διαχρονικά «μανούλα» σε αυτό, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που επέλεξε για τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ΠΑΣΟΚ.

Επιλέγοντας την 3η Σεπτέμβρη του 1974 για να κάνει τη διακήρυξη του νέου κόμματός του, συνέδεσε το εγχείρημά του με την επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη του 1843 που είχε ως αποτέλεσμα την παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και τη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη της ιμπεριαλιστικής «ειρηνοφιλίας»…

Η Ειρηνοφιλία γενικά είναι τα ηθικά δάκρυα της καπιταλιστικής απάτης.

Πίσω από αυτά τα ηθικά δάκρυα συγκαλύπτεται και αποκρύβεται τούτο το ουσιαστικό: «Καπιταλισμός» (ιδιαίτερα στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο) και «ειρήνη» είναι δύο έννοιες ριζικά αντίθετες και ασυμβίβαστες, όπως το νερό με τη φωτιά…

Η ειρήνη στον καπιταλισμό είναι διάλειμμα πολέμου…

Ο πόλεμος βρίσκεται στα οστά και στο μεδούλι του καπιταλισμού και αποτελεί τη δομική λειτουργία του ιμπεριαλισμού.