Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πότε κάνουμε το σταυρό μας στις ακολουθίες, αλλά και γενικά όταν βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία;

Κάνουμε το σταυρό μας:

1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας.

2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.

3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.

4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση.
 Δηλαδή κάθε φορά πού θα λέγεται ή θα ψάλλεται το: «Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι»,ή όταν ακούγεται το «... του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος...».

«Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τη λίστα Λαγκάρντ»

Επιστολή Στουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της «λίστας Λαγκάρντ» στο υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στην παραγγελία των εισαγγελέων για τη διαβίβαση των συνοδευτικών εγγράφων και του εγγράφου πρωτοκόλλησης της λίστας, που είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται, ετοιμάζουν σάκο επιβίωσης.

Όλοι μας έχουμε μια πίκρα μέσα μας. Τι στο διάολο γίνεται κι είμαστε τόσο σιωπηλοί. Τι συμβαίνει κι είμαστε τόσο υποταγμένοι. Κι εγώ το φωνάζω εδώ μέσα και χιλιάδες άλλοι γύρω μου.Κοιτάμε ο ένας τον άλλον πλέον και τον μετράμε με το μάτι να δούμε τι σκέφτεται, πως είναι το βλέμμα του, τι λέει. Με μια λαχτάρα. Να είναι τόσο οργισμένος, οσο είμαστε κι εμείς. Μετράμε την οργή μας με το διπλανό μας. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια.

Κι εγώ αυτές τις μέρες συνειδητοποιώ κάτι πολύ σοβαρό. Οι Έλληνες δεν ετοιμάζονται για επανάσταση. Ετοιμάζονται για επιβίωση σε μετα - αποκαλυπτικό τοπίο. Δεν υπάρχουν πλέον ψέματα που να τους πείθουν. Δεν υπάρχουν ελπίδες που να τους αποκοιμίζουν. Κανένα παραμυθάκι. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βλέπει ΧΑΟΣ. Όλοι διαισθάνονται πως αυτό που θα έρθει στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι μια πτώχευση αλλά το χάος.

Η Τουρκία βρίσκεται στη γωνία και ψάχνει για… διέξοδο

Τουρκία, ο σκύλος που γαβγίζει, αλλά δαγκώνει μόνο ό,τι του προσφέρει το… «αφεντικό» του. Αυτό τουλάχιστον θυμίζουν οι κινήσεις της Άγκυρας απέναντι στην Δαμασκό, αφού ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως έχει «επιλέξει» την μέθοδο του «γαβγίσματος» μέσω δηλώσεων επί δηλώσεων, παρά της σύγκρουσης με την μικρότερη (σε έκταση) αλλά ικανότατη και οπλισμένη σαν αστακό Συρία, η οποία ακολουθεί το «παιχνίδι» των Τούρκων, απαντώντας με ίσα «μέτρα» σε κάθε πρόκληση που της γίνεται από τον λαλίστατο, οξύθυμο, πλην όμως τρομοκρατημένο Ταγίπ Ερντογάν.