Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οι «Ιούδες» του 4ου Ράιχ

Ο γνωστός Ιούδας, ο Ισκαριώτης, ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού, αποτελεί το αρχέτυπο του προδότη, του χαφιέ.
Σ’ αυτό το αρχέτυπο του ρουφιάνου ενυπάρχουν και τα στοιχεία της μετάνοιας, της ενοχής και των τύψεων: Αυτά που τον οδήγησαν στο να βάλει τη θηλιά στο λαιμό του…

Κατά κανόνα οι «κοινοί» ρουφιάνοι ασκούν το «επάγγελμα», λόγω των παθολογικών τους ατελειών, ελαττωμάτων και συμπλεγμάτων τους, λόγω της αβυσσαλέας δειλίας τους, των τυχοδιωκτικών και αριβιστικών τους «φιλοδοξιών», συχνά λόγω και της εξαθλίωσής τους, λόγω ΓΕΝΙΚΑ, της νοσηρής (κοινωνικής, πολιτικής και ψυχολογικής) υπόστασής τους…

Πόσο αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αυτή την εποχή έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και τούτο για καθαρά πρακτικούς λόγους, πέρα από κάθε υποψία και συνωμοσιολογία.

Εμείς κάναμε μια έρευνα μεταξύ αρκετών φίλων μας για το θέμα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων και πήραμε τις πιο κάτω απαντήσεις.

Πρώτον, η μεγάλη πλειοψηφία όσων οχλούνται τηλεφωνικά δεν απαντούν. Εξάλλου και εκπρόσωποι των ίδιων των εταιριών παραδέχονται ότι πολύ μεγάλο μέρος των οχλούμενων τηλεφωνικά δεν απαντούν. Επομένως το εκάστοτε δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά ευκαιριακό. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι αρκετοί, πιο πρόθυμα απαντούν στις έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών του κ. Επαμεινώνδα Πανά, παρά στις έρευνες των ιδιωτικών εταιριών.