Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο φόνος ως θεμέλιο του πολιτισμού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ποια είναι η βάση του σημερινού κόσμου; Είναι ο φόνος το θεμέλιο του πολιτισμού; Ο εβραίος το θρήσκευμα ιατρός Έρβιν Πάλεϊ, στο βιβλίο του "Destiny of tomorrow" (Το πεπρωμένο του αύριο) γράφει: "Η επιστροφή στο Χριστό και στην Εκκλησία του θα μας σώσει και πάλι. Τα χριστιανικά ιδανικά, πρέπει να γίνουν δεκτά ως βάση, ουσία και σκοπός της πνευματικής μας υπόστασης. Ο χριστιανισμός πρέπει να γίνη η ψυχή της ηθικής και πνευματικής μας ζωής και η βάση του σημερινού κόσμου". Κάποιος σύγχρονος φιλόσοφος πάλι, του οποίου μου διαφεύγει το όνομα, λέει πως ο αιώνας που έρχεται αν δεν γίνει χριστιανικός δεν θα υπάρξει.

Στο Βιβλίο της Γενέσεως διαβάζουμε για τον πρώτο φόνο στην ιστορία του κόσμου. Ο πρώτος φόνος στην ιστορία είναι μια αδελφοκτονία. Ο Κάϊν σκοτώνει τον αδελφό του τον Άβελ. Ο Κάϊν και ο Άβελ ήταν παιδιά του Αδάμ και της Εύας. Ο Κάϊν ήταν αγρότης και ο Άβελ κτηνοτρόφος.

Η σωτηρία μας από την κακοδαιμονία


Με συγχωρείτε, έκανα το μέγα σφάλμα να περάσω για κλάσματα δευτερολέπτου από το Mega, κάνοντας ζάπινγκ με τον καφέ, κάτι που αποφεύγω για λόγους αισθητικής. Ωστόσο πρόλαβα και είδα την Αθηνά Δρέττα με φούξια συνολάκι (πολύ όμορφο με το πράσινο φλουό του καναλιού) να μιλάει για τις ατέλειες του ΙΚΑ και την διαφθορά του και το μηχανογραφικό του, και τον τύπο που κάνει τον εκφωνητή να εξανίσταται, και όλοι μαζί να παριστάνουν ότι ψάχνουν για τις ρίζες της κακοδαιμονίας, αδυνατώντας να δουν καθρέφτη.