Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ολέθριες φιλίες και ξενίες

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Απρίλιος του 1993, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, συνεδριάζει η γνωστή «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», μασωνικό παρακλάδι, εκκολαπτήριο πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι ανατέλλοντες τότε αστέρες της πολιτικής μας ζωής, Θεόδωρος Πάγκαλος και Αντώνης Σαμαράς.

Τις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ, ο οποίος ανήγγειλε στους εμβρόντητους Έλληνες δημοσιογράφους ότι εντός των προσεχών έξι μηνών θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Κατόπιν, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, προσπάθησε να τα συμμαζέψει, αναμασώντας κάτι σαλιαρίσματα περί λάθους, παρανόησης των δηλώσεών του και λοιπές χαυνολογίες. Τον Ιούνιο του 1993 ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ). Το νέο κόμμα παρουσιάστηκε ως ανανεωτική και εκσυγχρονιστική δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς και έθεσε στόχο την «υπέρβαση» της κατεστημένης πολιτικής.

Συνενοχή και πώς γουστάρω...*

"...τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα..."*

25 με 30% μείωση του φόρου δήμευσης ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα κλειστά ή ανοίκιαστα ακίνητα, αποφασίστηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη,
...διατυμπάνιζαν τα καθεστωτικά κανάλια της κατοχικής τηλεόρασης!
Και σε υποσημείωση: "η μείωση θα ισχύσει αν υπάρξει και σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας"!

Όμως:

Κληρονομικό χάρισμα

Είσαι υπουργός και ψάχνεις για κονδύλια; Πιέζεσαι από την τρόικα; Θέλεις επαναφορά στα επίπεδα του 2008; Υπάρχει λύση!

Ιδού ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα διαφημιστικά φυλλάδια, τα οποία (σε αντίθεση με την τρόικα και την κυβέρνηση) υπόσχονται άμεση εξεύρεση λύσης, ακόμη και στα πιο... φαντασμαγορικά και ανυπέρβλητα προβλήματα. Μου διενεμήθη στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η «δημοκρατία», στο Παγκράτι: «Δάσκαλος Xarim. Ταχύτατη δράση. Εχέμυθος και αποτελεσματικός. Κληρονομικό χάρισμα. Πληρωμή κατόπιν 10 μέρες αποτελέσματος. Δύναμη Μέντιουμ - Υπνωτιστής - Θεραπευτής».

Για κοίτα τι μαθαίνω από άρθρο του 2008...

capital.gr
1) Βγάζει άδειες (αφού μιλάει καλά και τα Ελληνικά) για να τις πουλήσει. Μπαμ, μπαμ. Συν ότι βγάλει από συμβόλαια ή εντολές που έχει για αέριο.

2) Να μια κοστολόγηση των ονομαστικών αιολικών μεγαβάτ περί τα €1,5 εκατομ/MW. Αν είναι σωστό το άρθρο, η ENEL πλήρωσε €172 εκατομ. για 84 ονομαστικά αιολικά MW σε λειτουργία, και για 42 ονομαστικά MW "σε στάδιο κατασκευής", με λίγο μαγείρεμα για τα ποσοστά που ήδη είχε πάρει. Έτσι έχει ξεκινήσει και η DAMCO (Κοπελούζος/ENEL) στις Κυκλάδες. Όταν έχει τις άδειες, ή όταν τα φτιάξει, μάλλον θα τα πουλήσει και αυτά. Μην περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό σας ότι το 1,5 εκατ. είναι κόστος ανεμογεννήτριας. Θυμηθείτε την Φλώρινα. Το πόσο "κόστισε" δεν έχει σχέση με το πόσο κόστισε.

Ελευθερία ή θάνατος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Αφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς»

(Λουκ θ' 60)

Η ελευθερία για τους Έλληνες είναι ιερή. Είναι η ελευθερία από τα πάθη της ψυχής. Στον Όμηρο π.χ., σε κάθε πράξη ελευθερίας, η θεία χάρη συνοδεύει τους ήρωες. Ο Ηρακλής πριν ξεκινήσει τους άθλους του ζητάει τη βοήθεια του ουρανού (Ραψ. Θ’, 364). Στο δε Ευαγγέλιο δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή, να μην γράφτηκε στο πνεύμα αυτό της ελευθερίας. «Όπου το Πνεύμα του Κυρίου, εκεί ελευθερία» (Β’ Κορ. Γ’, 17).

Ένας γέρος Κρητικός, στο Ρέθυμνο, χαρακτήρισε με μια μόνο λέξη, την κατάσταση που ζούμε: «Ρίζες» είπε. «Μας έκοψαν από τις ρίζες». Ο γέρο Κρητικός εννοεί ρίζες των Ελλήνων την ελευθερία. Ελευθερία τώρα εννοούμε την ελευθερία από την ιδιοτέλεια. Δίχως ελευθερία από την ιδιοτέλεια είμαστε «πεθαμένοι». Έτσι προσέχουμε διαρκώς να μη ριζώσει στην καρδιά μας η ιδιοτέλεια και μας πεθάνει.