Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Πρέπει να παλέψουμε με την ακηδία.


Η απελπισία είναι η απώλεια της συνειδήσεως ότι ο Θεός θέλει να μας δώσει την αιώνια ζωή. Ο κόσμος ζει την απελπισία. Οι άνθρωποι έχουν καταδικάσει οι ίδιοι τον εαυτό τους στο θάνατο. Πρέπει να παλέψουμε σώμα προς σώμα με την ακηδία.

Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Σαχάρωφ


Σε «μελαγχολία μέχρι την κατάθλιψη» ο Γιώργος Παπανδρέου

Όσοι συναντήθηκαν με τον Γιώργο την τελευταία περίοδο, μετά τη συνάντηση του με την Μέρκελ, συνομολογούν ότι διέκριναν στην ψυχολογική του κατάσταση μια μελαγχολία που έφτανε στα όρια της κατάθλιψης.
Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών απέδιδαν και την πρόσφατη ασθένεια του πρωθυπουργού σ’ αυτήν την κατάθλιψη και όχι στη … γρίπη.
Αυτή η κατάθλιψη του Γ. Παπανδρέου οφείλεται στον ιταμό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Όχι μόνο δεν του άφησε χαραμάδα αισιοδοξίας ...εν όψει της 25ης Μαρτίου,αλλά του έδωσε να καταλάβει πως τα πράγματα θα είναι στη συνέχεια εξαιρετικά δύσκολα, αφού η Γερμανία δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω στις ήδη εκπεφρασμένες θέσεις της.
Συγκεκριμένα και άκρως ενδεικτικά του υπογράμμισε, όταν ο Γιώργος έθεσε τα ελληνικά αιτήματα:

Ο "αντιφραγκιστής" και αγωνιστής της δημοκρατίας Αθεμπίγιο έρχεται, μόλις ευκαιρήσει, να σώσει το Ελληνικό

Διαβάσαμε προσεκτικά την απάντηση και την δευτερολογία του κ. Παμπούκη (4/3/2011), σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη προς τους ΥΠΕΚΑ και Επικρατείας, σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του Ελληνικού.

Επιτέλους μάθαμε ότι δεν μας "ξέχασε" ο Αθεμπίγιο...
Μάθαμε από τον κ. Παμπούκη ότι το σχέδιο για το Ελληνικό θα το κάνει ο Αθεμπίγιο ο οποίος, κατά τον κ. Παμπούκη, είναι:

Μάθημα αιολικών

Δημοσιεύουμε μια σειρά άρθρων του archaeopteryx που αναφέρεται στα αιολικά "πάρκα" και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αυτά.

Μάθημα αιολικών (1) 

Για να μην σας δουλεύει η κ. Μπιρμπίλη, και όλα τα παπαγαλάκια της, θα σας δείξω σήμερα κάτι που έχω αναφέρει πολλές αρκετές φορές (θα το δείτε αν πατήσετε την ετικέτα "Ε.ΟΝ") αλλά το έχετε πάρει αψήφιστα. Είναι η Αιολική Έκθεση της Ε.ΟΝ, του 2005. Τα λέει όλα.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ΜΚΟ του Καντάφι

Μετά την παραίτηση του Πρυτάνεως του London School of Economics, υπάρχει τουλάχιστον θέμα ηθικής τάξεως, αναφορικά με τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη ….διάσημη πλέον ΜΚΟ, της οποίας προήδρευε ο υιός Καντάφι.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα παριστάνοντας τον ανίδεο και ο τύπος δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν υπάρχει θέμα.

Έχει υποχρέωση όχι μόνο για να διασώσει το προσωπικό του κύρος, αλλά πρωτίστως την αξιοπιστία της χώρας, να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου. Γιατί αν δε εξηγήσει επαρκώς θα του τίθενται τα ερωτήματα αυτά από κακόπιστους και ενδεχομένως υποβολιμαίους δημοσιογράφους στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Και δεν θα είναι καλό για κανέναν:

Τούρκοι παρακρατικοί θα σκότωναν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο;

Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας "ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη", μετέδωσε σήμερα το Σάββατο το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας επρόκειτο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε διαμέρισμα στο προάστιο Γκαζιοσμάνπασα, μία λαϊκή περιοχή στην ευρωπαϊκή ακτή της τουρκικής μεγαλούπολης, προσθέτει το πρακτορείο.

Ο Κατακλυσμός (για παιδιά)


"Κύριε, το Σίμωνα Κυρηναίο του δώσε στον καθένα!"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

“Κύριος φωτισμός μου και σωτήρ μου,
Κύριος υπερασπιστής της ζωής μου.”

1. Ένα καλοκαίρι πήγα στη Σκόπελο και έμεινα στο ξενοδοχείο Στάφυλος. Εκεί ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου όταν με είδε να κρατώ στο χέρι μου ένα μικρό Ευαγγέλιο, μου είπε: “ Έλα να σου δείξω κάτι”. Mε πήγε στο γραφείο του και μου έδειξε την εικόνα του Αγίου Σίμωνα του Κυρηναίου, που σήκωσε το σταυρό του Χριστού. Θα σου μάθω τη μικρή αυτή ευχή που συνδέεται με τον Άγιο Σίμωνα τον Κυρηναίο, είπε, για να τη θυμάσαι πάντα.: “Κύριε, το Σίμωνα Κυρηναίο του δώσε στον καθένα.” Την ευχή αυτή τη συνέδεσα με κάποιο νέγρικο τραγούδι που λέει, πως ο Χριστός θα κουβαλήσει το φορτίο μας.