Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η θέα του ωραίου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Η θέα του ωραίου επιβεβαιώνει μια σύνδεση ανάμεσα σε κάτι αόρατο, αλλά αληθινό - τα αισθήματά μας- με τον αξιοσημείωτο κόσμο γύρω μας. Είναι το πνεύμα του Θεού μέσα μας, η χάρη, που μας συνδέει με την αίσθηση ότι πίσω από τα ωραία πράγματα είναιη παρουσία του Δημιουργού. Αυτό το νόημα εκφράζει ο στίχος του Δαβίδ " ουκ ελάτρευσαν την κτίση οι θεόφρονες, αλλά τον Κτίσαντα."

2. Η αγάπη για το ωραίο μ’ έκανε να αγαπήσω τον Ιησού . Μέσα από τους στίχους των ψαλμών του Δαβίδ, του Άσματος, του Εκκλησιαστή και ιδίως μέσα από τα λόγια του Ευαγγελίου είναι αδύνατο να μην νιώσεις το θείο έρωτα για το άπειρο κάλλος του προσώπου του γλυκύτατου Ιησού.

Το ΥΠΕΞ απομάκρυνε τον Θ. Οικονόμου από το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς

Ελλάς το μεγαλείο σου! Πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι!

Το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε με την πατριωτική του στάση ο μέχρι χθες Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκληση του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων της Ομόνοιας στην Κορυτσά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος που χρησιμοποίησε και η παρότρυνση του να δηλώσουν την Ελληνική καταγωγή στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού, «δαιμόνισε»πολλούς φορείς στην Αλβανία ενώ εξηγήσεις από τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα ζήτησε και το ΥΠΕΞ Αλβανίας αφού η Κορυτσά δεν θεωρείτε μειονοτική περιοχή.

Ποιος έφερε τον Al Gore στην Αθήνα, τo 2007;

Θα πείτε πάλι ότι ψάχνω για συνωμοσίες. Καθόλου. Ήρθε ο Al Gore στην Αθήνα το 2007, περίπου την ίδια περίοδο που έγινε το πρώτο συνέδριο της Οικογενειακής Υπόθεσης, και έδωσε μία διάλεξη στο Μέγαρο.

Έγραψαν τα μήντια ότι το Megaron Plus «προσφέρει στο ευρύ κοινό του την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τον Αμερικανό διαπρεπή πολιτικό, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, σε μία διάλεξή του για το μείζον οικολογικό ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου, στο οποίο εστιάζει και η ταινία του.»

Μπιρμπίλη και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ο Ρέππας από κοντά.

Αμαρτωλές σχέσεις, διακοπές και αγροτουρισμός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΦΟΣ

Μετά τον θόρυβο και τις σοβαρές αποκαλύψεις που έκανε η εκπομπή του Μ.Τριανταφυλλόπουλου ας δούμε με ψύχραιμο μάτι, τι εστί ΟΚΔΕ αλλά και να σας αποκαλύψουμε τι συνέβη πριν λίγα χρόνια με το περιβόητο πρόγραμμα του Αγροτουρισμού.
Έχουμε και λέμε λοιπόν..
Ο ΟΚΔΕ σύμφωνα με το άρθρο 77 του καταστατικού της ΓΕΝΟΠ(τροποποιημένο)έχει σαν σκοπό την εκπαίδευση και τεκμηρίωση θεμάτων που αφορούν τον εργαζόμενο στη ΔΕΗ.
Δηλαδή τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οργάνωση ανάλογων κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και την αλληλεγγύη και την πρόνοια ανάμεσα σε εργαζόμενους αλλά και την δημιουργία παραθεριστικών κέντρων. Στα έξι περίπου χρόνια που λειτουργεί ο ΟΚΔΕ η χρηματοδότηση από τη διοίκηση φτάνει ετησίως στα 3.600.000 εκ. ευρώ για να γίνουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες!!!

Αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς άδεια, προδιαγραφές ασφαλείας και πυροπροστασίας

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν η Χώρα βυθίζονταν ηδονικά στα πελάγη της μεταολυμπιακής μακαριότητας, εκδόθηκε μια απόφαση, με τις υπογραφές 4 Υπουργών: (Παυλόπουλου, Αλογοσκούφη, Ορφανού, Βουλγαράκη), που, μεταξύ άλλων όριζε πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις όφειλαν να διαθέτουν οικοδομικές άδειες, πιστοποιητικά πυρασφάλειας, κανονισμούς λειτουργίας και άλλα τέτοια «περίεργα δικαιολογητικά» - αυτονόητα για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, αδιανόητα για το ταλαίπωρο ελλαδιστάν, ανόητα για τον μανδαρινοεργολαβοκατασκευαστικό συρφετό, που καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθηση ασελγεί επί του σώματος και της ψυχής της πτωχής Πατρίδος.