Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Είδηση: Λειτουργία στην Αγία Σοφία - Γιόκ…

Μόλις τώρα μας ενημέρωσαν ότι οι Τούρκοι όχι μόνον δεν επέτρεψαν την τέλεση, αύριο Παρασκευή,  Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία, αλλά οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού κ. Κρίς Σπύρου, 250 άτομα περίπου, θα παραμείνουν απόψε στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα τους δοθεί άδεια να μετακινηθούν βορειότερα. Τώρα ο κ. Σπύρου καλά θα κάνει να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από τους ανθρώπους που παρέσυρε και ενέπλεξε εν αγνοία τους, στις μεγαλεπήβολες

«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Γράφει η Ιδεοπηγή
Παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες καταιγισμό καταγγελιών από τα ΜΜΕ, εφημερίδες και τελευταία από τα ιστολόγια.
Φυσικά και πρέπει να καταγγέλλονται οι παρανομίες, οι αδικίες, η κακοδιαχείριση, τα ρουσφέτια κτλ.
Ποιο όμως το όφελος και ποια η χρησιμότητα;
Θα παραθέσω μερικά απλοϊκά παραδείγματα.
Συζήτηση γονέων παρουσία των παιδιών. «Γυναίκα ο τάδε έκανε μια κομπίνα και κονόμησε, μπράβο του φέρθηκε έξυπνα όχι σαν μερικά κοροΐδα».

Απίστευτος διάλογος μεταξύ δημοσιογράφων: «θα έστελνες ποτέ το παιδί σου σε δημόσιο σχολείο;»…

Του Θανάση Παλλαντζά
Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και των καθηγητών που το υπηρετούν φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Αναφέρω κάποια κρούσματα, που έπεσαν στην αντίληψή μου σε διάστημα λίγων ημερών, από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς:

- Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου του Antena προηγούμενη εβδομάδα:
  • δημοσιογράφος 1: «θα πήγαινες ποτέ το παιδί σου στο δημόσιο

Το (μοιραίο;) λάθος του Γιάννη Ραγκούση

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Είναι εργατικός, οργανωτικός και πάνω απ όλα έντιμος- δίχως γρίζες ζώνες στο βιογραφικό του.
Μόνο που η φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου τον έκανε να πει ναι, σ ένα ρόλο εκ των προτέρων ναρκοθετημένο.
Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι πολύ έξυπνο παληκάρι, ώστε να μην μπορεί να διακρίνει τη παγίδα στην οποία τον έριξε η αδυναμία του πρωθυπουργού ν αντικαταστήσει το αποτυχημένο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του.

Τρείς στον «αέρα» του Europa League

Οι “πρεσβευτές” στο Europa League αναλαμβάνουν δράση, σήμερα Πέμπτη, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός με την Μπριζ, ενώ ΑΕΚ και Άρης αντιμετωπίζουν εντός ελληνικού εναέριου χώρου τη Χάιντουκ και την Ατλέτικο αντίστοιχα.
Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ  και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο όμιλο του.

Οκταπλασίασαν (!!!) τα τοκογλυφικά...

Προχτές η καλή μας κυβέρνηση - μεγάλη η χάρη της! - προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.
Το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει η (καλή μας) κυβέρνηση ομού μετά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ - μεγάλη η χάρη τους! - είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο με το οποίο φεσώθηκε ο ελληνικός λαός για τον νέο δανεισμό να ανέλθει στο 4,82%.

Εβραία λέκτορας στο Παν/μιο της Οξφόρδης γνωρίζει διακρίσεις γιατί άφησε τον Ιουδαϊσμό και έγινε χριστιανή

H Δρ Tali Argov λέει ότι εξαιτίας της πίστης της δεν προχώρησαν την προαγωγή της, της αφαίρεσαν τα προνόμιά της και της συμπεριφέρθηκαν ψυχρά στις κοινωνικές συναναστροφές.
Λέει ότι το προσωπικό ήθελε να ελέγχει τις εμφανίσεις της, για να βεβαιωθεί ότι, ως χριστιανή, δεν θα ασκούσε κριτική στο Ισραήλ.
Τελικά ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση από την τιμητική θέση που είχε στο Κέντρο για τις Εβραϊκές και Ιουδαϊκές Σπουδές της Οξφόρδης, παρά του ότι προσφέρθηκε για να αναλάβει νέους ρόλους.

Η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι το τίμημα της «βοήθειας» του ΔΝΤ...

Σε άρθρο της της Catherine Hoffmann που δημοσιεύεται στην σημερινή Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η αγωνία δεν έχει τέλος» γίνεται η διαπίστωση ότι «η Ελλάδα λαμβάνει μεν βοήθεια, αλλά με το τίμημα της απώλειας τμήματος της εθνικής της κυριαρχίας.
Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ παρεμβαίνουν σε υποθέσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών….».Το παραθέτουμε αυτούσιο:

Αποκάλυψη: Μόνο ξύλο δεν έπεσε ανάμεσα στους Τραπεζίτες για το πακέτο των 28 δις!

Ήταν Οκτώβριος του 2008, όταν ο τότε τσάρος της Οικονομίας, ενέκρινε το σχέδιο ενίσχυσης των Τραπεζών με τα περίφημα 28 δις.
Η γαλαντόμος κίνηση της τότε κυβέρνησης "αιφνιδίασε" ακόμη και κάποιους από τους Τραπεζίτες!
Κι αυτό γιατί δεν είχαν όλοι ανάγκη την ευγενική προσφορά του ταλαντούχου κου Αλογοσκούφη.

Τα μικρά του “Π”

**Σε «Kontra media» μετονομάστηκε η εταιρεία του Kontra (πρώην Τηλεφώς) , «Βιοδιάσωση Ραδιοτηλεοπτική». Σύμφωνα  με το μετοχολόγιο του ΕΣΡ, το 75% της εταιρείας ανήκει στην Maudie Investments Limited και το 25% στον Κωνσταντίνο Παπανικόλα.
** «Πρωταγωνιστούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας» στη τηλεοπτική διαφήμιση, με την  Cosmote , ενόψει και της επέκτασης του ΟΤΕ στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση τα Χριστούγεννα, να «σαρώνει» με το μήνυμα «σήμα καμπάνα. Η WIND ετοιμάζει

Μα… και την ελευθερία μας στη πρέσσα; Μόνο ο δούλος του Χριστού είναι ελεύθερος!

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Η μεγάλη είδηση που καθημερινά ευαγγελίζεται στον κόσμο ο χριστιανισμός, είναι ότι ένα πράγμα αξιολογείται πλήρως ως προς την αξία του, αν κρίνεται όχι κατά τα εξωτερικά φαινόμενα, αλλά κατά την ουσία του.
Να αξιολογείτε τα πράγματα, όχι ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους, αλλά ανάλογα με το νόημά τους. Να αξιολογείτε τον κάθε άνθρωπο όχι κατά την ιδιότητα και την περιουσία του, κατ’ όψιν δηλαδή, αλλά κατά την καρδιά του – εκεί, όπου τα αισθήματα, ο νους και η βούλησή του ενώνονται.

Τα πρόβατα έξω απ’ το μαντρί;

Γράφει η Ιδεοπηγή.
Ο αείμνηστος Αβέρωφ είχε πει «έξω απ’ το μαντρί το πρόβατο το τρώει ο λύκος» εννοώντας ότι ο πολιτικός που φεύγει απ’ το κόμμα του μένει στην αφάνεια.
Η γραμματέας του ΚΚΕ σήμερα είπε ότι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «σιγοντάρουν» την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές δύο ή και τριών υποψηφίων απ’ το χώρο τους στον ίδιο δήμο.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα δεν απειλούν αυτούς τους υποψήφιους με διαγραφές. Τι ακριβώς συμβαίνει;