Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Άλλος για το εκατομμύριο

Στο κλαμπ των “εκατομμυριούχων” και ο τηλεμαϊντανός Αλέξης Μητρόπουλος.

Η πρώην γλάστρα των πρωϊνάδικων εξετάζεται από τον ΣΔΟΕ για απόκρυψη αμοιβής ενός εκατομμυρίου δολλαρίων (1.000.000 $) πίσω στο μακρινό και εκσυγχρονιστικό 1999.

Ο “εργατολόγος” που ξεκίνησε την καριέρα του ως διακοσμητική γλάστρα του Αυτιά και του Παπαδάκη, όπως ακριβώς η Μενεγάκη είχε ξεκινήσει ως γλάστρα του Πολυχρονίου, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της τηλεοπτικής καταξίωσης και έφτασε να γίνει μέχρι και βουλευτής με τον Συριζα.

Οι φάλαινες του Αυγούστου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Μερικές φορές ξεκινάμε μια αναζήτηση και δεν ξέρουμε που πηγαίνουμε ώσπου να ξαναρθούμε στην αρχή» (Ρόμπερτ Λαξ)

Γιατί θυμούμαστε πάντα μερικούς ανθρώπους κι άλλους δεν τους θυμούμαστε καθόλου; Γιατί νιώθουμε ότι μας κερδίζουν μερικοί ανθρώπινοι τύποι κι άλλοι μας είναι αδιάφοροι. Μήπως η διαίσθηση μας παροτρύνει να γνωρίσουμε και να συναντήσουμε αυτούς τους τύπους, για να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε ίσως τους εαυτούς μας;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας; Ίσως γι΄ αυτό ακριβώς, γιατί μόνο μέσα από τους άλλους μπορούμε να το κάνουμε. Η αγάπη για τον εαυτό μας περνάει μέσα από τους άλλους. Όταν κρατάμε την αγάπη εγωιστικά για τον εαυτό μας αυτό μας καταδικάζει στη μοναξιά.

Μειώθηκε η ανεργία αλλά αυξήθηκαν οι άνεργοι


Αυτή είναι η είδηση όπως παρουσιάστηκε στο Σκάι.gr.

Ας δούμε τώρα και την πραγματικότητα...(από το express.gr)

Πως θα καταφέρει η κοινωνία να αλώσει το πολιτικό σύστημα;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ αυτό που λέει ο Κοντογώργης. Το κράτος έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία την οποία έχει σπρώξει στην ιδιώτευση. Αυτό το αυτονομημένο κράτος έχει δομηθεί πάνω σε ένα κλειστό πολιτικό σύστημα που διοικείται από μια κλειστή πολιτικοοικονομική κάστα η οποία νέμεται την κοινωνία για ίδιο όφελος.

Ο στόχος λοιπόν όλων των κοινωνικών κινημάτων και κοινωνικών κινήσεων θα πρέπει (σε πρώτη φάση) να επικεντρωθεί σε μια μικρή έστω θεσμική ρωγμή σ΄ αυτό το κλειστό πολιτικό σύστημα ώστε να εισρεύσει η κοινωνία στην πολιτική. Όταν έστω και κατ’ ελάχιστο επιτευχθεί αυτό, τότε όλα θα τρέξουν με ιλιγγιώδεις πολιτικές ταχύτητες.