Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γνώσις και εφαρμογή


Είναι μεγάλο προσόν να έχουμε γνώσι των καθηκόντων μας, αλλά μόνη η γνώσις δεν είναι αρκετή... Η γνώσις αποτελεί φωτισμό προς πράξι και εφαρμογή. «Ου γαρ το ειδέναι την αρετήν, αλλά το εργάζεσθαι».

Καθηγητής Παναγιώτης Τρεμπέλας

Ο άνθρωπος πίσω από τις "Παρδαλές Επαναστάσεις"

Σε ένα παλιό αρχοντικό της Βοστόνης κατοικεί ένας ηλικιωμένος άνδρας, που καλλιεργεί ορχιδέες, έχει ένα σκύλο Λαμπραντόρ, και το γραφείο του είναι πλημμυρισμένο από βιβλία και χειρόγραφα.
Πρόκειται για τον Dr Gene Sharp, τον άνθρωπο στον οποίο πιστώνεται η στρατηγική που οδήγησε στην ανατροπή της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Ο Dr Gene Sharp είναι ο πιο ειδικός στον κόσμο, σε θέματα μη βίαιων επαναστάσεων.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, και διακινούνται παράνομα, κρυφά από τις μυστικές αστυνομίες, σε πολλές χώρες του πλανήτη.
Ποιες είναι με λίγα λόγια οι συμβουλές του;

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

4+…1 πτωχεύσεις!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

«Στο πιάτο» μας τον έδωσε ο φίλτατος Ντομινίκ τον πρωθυπουργό μας κ. Γεώργιο Παπανδρέου. Τέτοιο κάρφωμα ούτε από τον χειρότερο εχθρό. Το Δεκέμβριο λοιπόν του 2009, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές,κι ενώ ο κ. Παπανδρέου μοίραζε διάφορα προεκλογικώς υπεσχημένα επιδόματα,ζητούσε από τον κ. Στρός Κάν την παρέμβαση τού ΔΝΤ στην Ελλάδα. Τώρα το τι μας έλεγαν προεκλογικά και μετεκλογικά τότε, το τι μας έχουν πει έως και σήμερα, μικρή σημασία έχει. Το «ζουμί» είναι πώς είχε προαποφασισθεί η οικονομική κατοχή τής χώρας. Είχε προαποφασισθεί η πτώχευση μας, πού ουδείς έχει το θάρρος –όπως τουλάχιστον είχε πράξει ο Τρικούπης το 1893- να το πει δημόσια. Ανατρέχοντας στη νεώτερη ιστορία μας θά δούμε ότι η χώρα έχει πτωχεύσει επισήμως τέσσερις φορές στο παρελθόν.

Το ''MINERVA ANTONIA" στην Λιβύη για τους Έλληνες

Αποχωρούν οι ξένοι που βρίσκονται στην Λιβύη.

Η Αίγυπτος στέλνει δύο μεταγωγικά.

Tέλος στην χρηματοδότηση του IPCC (και να το δούνε παρακαλώ και στο ΥΠΕΚΑ και στο ΕΛΙΑΜΕΠ)

Ξέρω ξέρω, εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, αλλά αφού εδώ με κόλλησε η μοίρα...

Η Αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 2 τα μεσάνυχτα προχτές, ψήφισε 244 υπέρ και 179 κατά να διακόψει την χρηματοδότηση του IPCC του ΟΗΕ (Intergovernmental Panel on Climate Change ή Διακυβερνητική Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής).

Ο Βουλευτής που το εισηγήθηκε ανέφερε (και μεταφράζω από εδώ) ότι "Επιστήμονες μεθόδευσαν στοιχεία, απέκρυψαν νόμιμα επιχειρήματα σε άρθρα συναδέλφων, και ζητήθηκε από ερευνητές να καταστρέψουν ηλεκτρονική αλληλογραφία, προκειμένου ένας μικρός αριθμός καταστροφολόγων κλιματολόγων να προωθήσουν την περιβαλλοντική ατζέντα τους. Από τότε, πάνω από 700 διεθνούς κύρους επιστήμονες, έχουν αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς του IPCC..."