Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το φτωχό λεξιλόγιο του διλήμματος «ευρώ ή δραχμή»

Αν κρίνω από τις "επισκέψεις" σε αναρτήσεις που έχω ανεβάσει από την αρχή της ύπαρξής μου, αυτό που σας έχει τραβήξει την προσοχή είναι οι "μύθοι" για το Ελληνικό χρέος (και ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μας) και η σχέση μας με την ευρωζώνη. Δεν ξέρω εάν έχετε καταλάβει αυτό που έχω καταλάβει εγώ, ότι, δηλαδή, η δραχμή είναι συνέπεια του χρέους μας, και των μέχρι σήμερα επιλογών μας, και όχι "στρατηγική καθ εαυτή", και όχι αναγκαστικά "καλή" συνέπεια, αλλά ούτε αναγκαστικά "καταστροφική", καθ εαυτή.

Σε τέτοια θέματα κανείς δεν έχει το αλάνθαστο, γιατί είναι σύνθετα, και δεν προσφέρονται για οξύμωρη λογική ή επιχειρήματα του στυλ "ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα". Είναι επίσης σύνθετα γιατί αφορούν στην εμπιστοσύνη που έχουμε στην αυτοδιαχείρισή μας, ή την ανασφάλεια που μας καλλιεργούν, τόσο η πραγματικότητα όσο και η πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την θυμική ασχετοσύνη μας, ή, απλά, τα συμφέροντά μας όπως τα βλέπει ο καθένας που έχει μικρόφωνο ή πληκτρολόγιο.

Ποιος είναι ο Μ.Παπαϊωάννου που θα μας πει “…ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό…”; To Who is Who… Σύνταξη από τα 50!

netakias.neta.sketa

Δεν ξεκινήσαμε εμείς την φωτιά κ.Παπαϊωννου αλλά εσείς, το πολιτικό σύστημα του Παπανδρεϊκού Μεσαίωνα μαζί με τις “Δεξιες” παρενθέσεις, αλλά μην νομίζεται ότι θα στεναχωρηθούμε, τώρα που καίει και το ίδιο σας το κόμμα.

Φυσικά κι έχω άγνοια νόμου κ.Μ.Παπαϊωάννου

Εχεί δίκιο όταν λέει ότι έχουν αγνοια νόμου όσοι τον επικρίνουν για την κίνησή του να θέσει ερώτημα για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, μιας και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πράξει το αυτονόητο καθήκον του.

Αλλο ένα “νόμιμο και ηθικό” σαν αυτό που μας έτριψε στην μούρη ο κ.Βουλγαράκης.

Το παρασιτικό φρενοκομείο της «αριστερής» αποστέωσης

Στο τραπέζι του καθεστωτικού φρενοκομείου περίοπτη θέση έχουν και τα κόμματα της λεγόμενης «αριστεράς»: Οι «αριστεροί» ψάλτες της παρασιτικής καθεστωτικής λειτουργίας…
Αυτή η «αριστερά» που δεν έχει καμία σχέση με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ (εκτός από το σφετερισμό του ονόματος και των αγωνιστικών παραδόσεων) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθεστωτικής φρενοβλάβειας.
Το χειρότερο: Έναν από τους βασικούς στυλοβάτες του καθεστώτος...
Στηρίζει και διασώζει το καθεστώς (πού στα λόγια το καταγγέλλει) μέσω της εκλογικής ΕΜΠΟΡΙΑΣ της καθεστωτικής σήψης, μέσω της εμπορίας της φρενοβλάβειάς του.

Το εμπόριο αποτελεί μία τις βασικές λειτουργίες του καπιταλισμού και οι έμποροι μια από τις συνιστώσες της παρασιτικής καπιταλιστικής κερδοσκοπίας.