Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το μόνο που έχει ο άνθρωπος είναι μια διάθεση και ανάλογα με αυτήν τον βοηθάει ο Θεός

Το μόνο που έχει ο άνθρωπος είναι μια διάθεση και ανάλογα με αυτήν τον βοηθάει ο Θεός. Για αυτό λέω, όσα αγαθά έχουμε είναι δώρα του Θεού. Τα έργα μας είναι μηδέν και οι αρετές μας είναι μια συνέχεια από μηδενικά. Εμείς θα προσπαθούμε να προσθέτουμε συνέχεια μηδενικά και να παρακαλούμε τον Χριστό να βάλει την μονάδα στην αρχή, για να γίνουμε πλούσιοι. Εάν δεν βάλει τη μονάδα ο Χριστός στην αρχή, χαμένος ο κόπος.

Γέροντας Παΐσιος

Απριλίος 1941: Άγνωστοι ήρωες και ηρωισμοί

«του αντρειωμένου ο θάνατος θάνατος δεν λογιέται»

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

20 Απριλίου του 1941: Οι μετέπειτα κατοχικός «πρωθυπουργός» στρατηγός Τσολάκογλου, παρά την ρητή διαταγή του Παπάγου, για αγώνα μέχρι εσχάτων, παραδίδει τα όπλα τα ιερά στους Γερμανούς, αμαυρώνοντας έτσι την δόξα του ’40. «Η πατρίς αναμένει όπως άπαντες οι Έλληνες αξιωματικοί από του ανωτάτου μέχρι του τελευταίου βαθμοφόρου εκτελέσωσι μέχρι τέλους το καθήκον τους», έγραψει το τηλεγράφημα του Παπάγου, στο οποίο ο δοσίλογος στρατηγός αρνήθηκε να υπακούσει. Η ανάρμοστη, για Έλληνα αξιωματικό, απόφαση της συνθηκόλογησης, προκάλεσε απογοήτευση στους νικητές της Πίνδου. Η απογοήτευση αυτή αντικατοπρίζεται στις επτά αυτοκτονίες πατριωτών που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την ιδέα της σκλαβιάς. Τα ονόματα άγνωστα, καταχωνιασμένα στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», τέτοιες πράξεις ενοχλούν, κλονίζουν τον εφησυχασμός μας ο πατριωτισμός, η αγάπη για την πατρίδα, «το υπέρ πατρίδος τελευτά», δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του Μνημονίου και της υποτέλειας.

Ε όχι κι έτσι Πάνο Καμμένε!


Ο Πάνος Καμμένος επικέφθηκε τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά και νυν πρόεδρο του Άρματος Πολιτών, με τον οποίο έκαναν μαζί Πάσχα στο Γαλαξίδι, στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων και συμφώνησαν σε εκλογική συνεργασία.

Συγγνώμη, για πόσο καιρό ακόμα θα ασχολούμαι με τον τύπο αυτό;

Οι πιθανότητες να ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ και να ξαναδώ μπροστά μου τον τραγικό αυτό τύπο είναι μηδαμινές. Οι πιθανότητες κάποια εκδοχή της ΝΔ να τον ξαναβάλει Υπουργό, είναι επίσης μηδαμινές. Οι πιθανότητες να ακολουθήσει η ΝΔ την ίδια μη-στρατηγική στην ενέργεια είναι ωστόσο όχι ασήμαντες, είπαμε... Γερμανικός Ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

Αλήθεια, εκτός από αυτά που ξέρω από παρασκήνια, δεν ξέρω ποια είναι η επίσημη θέση των κομμάτων, αν και ξέρω ότι οι της ΝΔ ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη...

Η αθέατη ομορφιά είναι η Αλήθεια του Θεού

«Τι είναι η πίστη; Η πίστη είναι υγιής και παραγωγικός διάλογος με το αθέατο, με το άγνωστο και με το άχρηστο, το φαινομενικώς άχρηστο. [...] Σήμερα η σύγχρονη φυσική, η αστροφυσική μιλάει για το αθέατο σύμπαν. Υπάρχει το ορατό σύμπαν, το οποίο καλύπτει το πολύ – πολύ το 4% του πραγματικού σύμπαντος. Και μάλιστα αυτό που φαίνεται με το μάτι είναι το 0,4%. Τα 3,6% είναι θερμή ενδογαλαξιακή ύλη· έτσι ονομάζεται. Αυτό που βλέπουμε με τα τηλεσκόπια – όχι μόνον με τα οπτικά τηλεσκόπια, αλλά με τα τηλεσκόπια που λαμβάνουν και σε άλλες περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος – είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό αυτού που υπάρχει. Το 23% λέγεται σκοτεινή ύλη και το 73% σκοτεινή ενέργεια. Άρα το 96% είναι σκοτεινό, μη ορατό, μη θεατό, μη άμεσα ανιχνευόμενο. Αυτό το 96% κρύβει μέσα του το 99% των ωραίων μυστικών της φύσεως. Η μη θεατή ύλη κρύβει τη βαθύτερη ομορφιά του σύμπαντος και του κόσμου στον οποίο ζούμε...»