Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η "συναίνεση" των θυμάτων

Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

"Κύριος ισχύν τω λαώ αυτού δώσει"
Ψαλμός ΚΗ'

1. Είναι δυνατόν να δώσει κανείς τη συναίνεσή του για να τον κάνουν θύμα;
Πόσο εκμηδενισμένος πρέπει να νιώθει κανείς ώστε να συναινέσει στη θυματοποίησή του;

2. Στο τυπικό των αρχαίων θυσιών των ειδωλολατρών περιλαμβάνεται και η απογύμνωση του θύματος που συμβολίζει την ηθική εξουθένωση του ανθρώπου, την αποστέρησή του από κάθε ψυχικό και πνευματικό στήριγμα από την ίδια την ουσία του ως άνθρωπος. Το θύμα πρέπει να νιώθει ότι δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα περίψημα, δηλαδή μια βρωμιά που ξεκολλάει κανείς από πάνω του.

3. Οι Έλληνες είμαστε λαός εκπαιδευμένος σε συνθήκες χάους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε σε συνθήκες σαν τις σημερινές.

Υπερβολικά ‘πολιτικά ορθή’ η υπουργός εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Άστον δεν μπόρεσε να πει την λέξη ‘χριστιανός’

Στην συνάντησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια καταδίκη των θρησκευτικών επιθέσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που είχαν ως στόχο τους χριστιανούς στην Αίγυπτο και το Ιράκ.

Οι συνομιλίες που έληξαν σε τεταμένη ατμόσφαιρα όταν η Ιταλία κατηγόρησε την Λαίδη Ashton, την υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ, για την "υπερβολική" πολιτική ορθότητα που επέδειξε, επειδή αρνήθηκε να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα ως θύμα επιθέσεων.

Ο Franco Frattini, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, ζήτησε μία απάντηση της ΕΕ για τις διώξεις των χριστιανών μετά από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το νέο έτος σε μια κοπτική εκκλησία στη βόρεια Αίγυπτο, όπου 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

(1974-2011)... τριαντα επτα χρονια τζαμπατζης!!!

Δημητρης Ρεππας
Ο υπουργος που αποκαλει τζαμπατζη τον συνταξιουχο, τον ανεργο, τον χαμηλομισθο και τελικα οποιον δεν αντεχει πια να του πιανουνε συνεχεια το κωλο κατι τυποι σαν τον υπουργο.

Ειναι το λιγοτερο θράσος, ενας ανθρωπος που σε ολοκληρη τη ζωη του ζει παρασιτικα απο τον ελληνα φορολογουμενο, να τον αποκαλει τζαμπατζη!
Ο άνθρωπος που αν καθησει να μετρησει καποια στιγμη τα ενσημα του, δεν θα του παρει περισσοτερο απο 30 δευτερολεπτα!!!
Ολα πρασινα και με τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ.

Για του λογου το αληθες διαβαστε το βιογραφικο του.
Απο την προσωπικη του σελιδα παρακαλω.

Γιατί ανεβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος;

Το ερώτημα το έθεσε το energypress.gr :

Πήρε ξανά την ανηφόρα η Ο.Τ.Σ. αλλά γιατί;
Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά η Οριακή Τιμή Συστήματος, εκεί που βολόδερνε στα επίπεδα των 40 – 45 ευρώ τη Μεγαβατώρα, έχει φτάσει αισίως στα 65 ευρώ. Συμβαίνει κάτι; Από όσο μπορώ να καταλάβω δεν έχει αλλάξει κάποιο δεδομένο που να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός κι αν έχουν «κρατήσει» εντελώς τα νερά για κάποιο λόγο…

07 02 2011 00:42

Οι μνηστήρες για τους 30.000 κουλοχέρηδες

Οι μνηστήρες έχουν πάρει ήδη θέση στην ουρά για το φιλέτο των κουλοχέρηδων που σύντομα θα κατακλύσουν την χώρα. Ένα φιλέτο που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσει θα αγγίξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 δισ. ευρώ. Και φυσικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα τέτοιο ποσό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα "βαριά" ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Oi επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι του τζόγου είναι πολλοί, έχουν τις κατάλληλες «άκρες» και ήδη ετοιμάζονται για πόλεμο. Πρώτος και καλύτερος o Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος συνεργάζεται με την Whiliam Hill, μία από τις εταιρείες κολοσσούς στην παγκόσμια αγορά των τυχερών παιχνιδιών, με έδρα τη Βρετανία και με τεράστιες επενδύσεις σε πολλές χώρες, όπως και στο διαδίκτυο, όπου προσφέρει και υπηρεσίες καζίνου.

Οι λόγοι να υπάρχει κανείς

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Ήθελε να πεθάνει με αξιοπρέπεια, μια που δεν μπορούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια, επειδή ήταν εξαρτημένος από τους άλλους (ήταν τετραπληγικός). Και ποιος ήταν αυτός ο αξιοπρεπής θάνατος; Ήταν ο θάνατος μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, πίνοντας μια θανατηφόρα δόση υδροκυάνιου και μορφάζοντας από τον πόνο. Αυτό είναι το θέμα της ισπανικής ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ «Η θάλασσα μέσα μου» (Mar adentro).

Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται στον αγώνα που κάνουν μερικοί «ανθρωπιστές», να πείσουν τη δικαιοσύνη να επιτρέψει σ' αυτούς που ενδιαφέρονται για τον ασθενή, να τον βοηθήσουν να πεθάνει, αν και δεν είναι εκεί το πρόβλημα, γιατί αυτοί που δεν θέλουν να το κάνουν, δεν εμποδίζονται απ' τη δικαιοσύνη αλλά απ' τη συνείδησή τους. Αγαπούν τον άνθρωπό τους όπως είναι και θέλουν να ζει και να τον έχουν κοντά τους. Οι ανθρωπιστές όμως αγωνίζονται για την ιδέα τους ότι σε μια κοινωνία χωρίς Θεό, η ζωή δεν αφορά το κοινωνικό σύνολο και γι' αυτό η αυτοκτονία και η συμμετοχή σ' αυτήν δεν πρέπει να είναι άδικες πράξεις!

Ο κουρασμένος και ο σωτήρας

Κουρασμένος δήλωσε ο Μουμπάρακ. Όπως είχε δηλώσει και ο δικός μας, ο της Ραφήνας κουρασμένος επονομαζόμενος.

Κάτι παθαίνουν αυτοί οι ηγέτες (ηγέτες, που λέει ο λόγος). Μόλις έχουν φτάσει την χώρα τους στα όρια της κατάρρευσης τους πιάνει μια κούραση άλλο πράγμα.

Βέβαια δεν τσακίζονται να φύγουν… όχι. Περιμένουν τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη για να κάνουν πρόωρες εκλογές.

Αλλά ο Μουμπάρακ δεν φεύγει για να μην δημιουργεί χάος στην χώρα. Ε, ναι, είναι τόσο ομαλά τα πράγματα τώρα που είναι αμαρτία να χαλάσεις αυτήν την ηρεμία και την τάξη για να έρθει το χάος.

Η αρχαιοελληνική εκδοχή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ξεκίνησε στον Άδη!

Κάποιος πρέπει να υποδείξει στον κ. Ρέππα να προμηθευτεί και να διαβάσει τους “Νεκρικούς Διαλόγους” του Λουκιανού (γεννήθηκε το 120 μ.Χ.). Εκεί αναφέρεται για πρώτη φορά η μνημειώδης φράση “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, δηλαδή, δεν μπορείς να εισπράξεις κάτι από εκείνον που δεν έχει. Στον διάλογο “Χάρων και Μένιππος” είναι καταγεγραμμένο το ακόλουθο διδακτικό περιστατικό.

Ο Χάρων, ο βαρκάρης που διαπόρθμευε τις ψυχές των νεκρών στις όχθες της Αχερουσίας, απαίτησε την πληρωμή του από τον ατυχή επιβάτη Μένιππο, ο οποίος ούτε ζωή επί γης διέθετε πλέον ούτε χρήματα. Ο Μένιππος ήταν ο πρώτος αρνητής πληρωμής διοδίων, εισιτηρίων και λοιπών ναύλων. Πέρασε στην αιωνιότητα με το “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, που το γνωρίζουν -και συχνά επαναλαμβάνουν- οι Έλληνες αλλά και οι ομιλούντες την ελληνική.