Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε να ανοίξει ο φάκελος των βρώμικων swaps Σημίτη - Goldman Sachs

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σκανδαλώδη απόφαση, αρνείται να ρίξει φως και να καταστεί όργανο διαφάνειας. Κατά αυτό τον τρόπο αρνείται το δικαίωμα να μάθουμε πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με τα περιβόητα swaps της κυβέρνησης Σημίτη, αφού απέρριψε την μήνυση του δικτύου Bloomberg που ζητούσε να μαθευτεί η αλήθεια.

Εδώ βέβαια δεν θέλουν να την μάθουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κινήθηκαν νομικά, αντίθετα ανέλαβε το Bloomberg, το οποίο δεν θιγόταν άμεσα.

Σταθερά πρώτο το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με όλες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση. Όπως θα σας εξηγούσε και ο Ηλίας Νικολακόπουλος τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν οτι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει αναπτύξει μια δυναμική εξουσίας.

Μην μπερδεύεστε με τα ονόματα.

Μπορεί τύποις το ΠΑΣΟΚ να αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις ως “ΣΥΡΙΖΑ”, στην ουσία όμως το ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε από το 1981 και μετά, παραμένει πρώτη δύναμη στην καρδιά του λαού.

«Ενοχλούν» την Ε.Ε. τα φωτοστέφανα όπως την εποχή του Κομμουνισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Σλοβακίας (NBS) ενέκρινε την αρχική πρόταση για το σχεδιασμό αναμνηστικού κέρματος, που απεικονίζει την άφιξη της αποστολής των Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μεγάλη Μοραβία -για την 1150η επέτειο και ως εκ τούτου ήταν αναγκαία η απεικόνιση σταυρού και φωτοστέφανων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένα κράτη μέλη όμως πρόβαλαν αντιρρήσεις. Ο λόγος ήταν «η ανάγκη να σέβονται την αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας, η οποία απορρέει από το άρθρο 22 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τελικά το Δ.Σ. της Τράπεζας της Σλοβακίας, απεδέχθη τις αντιρρήσεις και απέσυρε το σταυρό και τα φωτοστέφανα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Έχει, άραγε, εφαρμοστεί ποτέ η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Συντάγματος;;;

Οι δύο πρώτες παράγραφοι του άρθρου 63 σίγουρα... εφαρμόζονται, η τρίτη παράγραφος έχει άραγε εφαρμοστεί ποτέ;;;