Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πόσο μας κοστίζουν οι 300 της Βουλής;

Έρευνα, σύνταξη: Τζένη Τσιροπούλου

Την έμμεση φοροδιαφυγή, τις παχυλές αποζημιώσεις και την επιδοματική πολιτική που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές έρχεται να καταδείξει βεβαίωση βουλευτικής αποζημίωσης, που δημοσιεύεται για πρώτη φορά. Ακόμα και εν καιρώ Μνημονίου, που επιβάλλονται εξοντωτικά φορολογικά μέτρα στο κοινωνικό σύνολο, τα στοιχεία που αφορούν στη θεσμοθετημένα μηδαμινή φορολόγησή των «300» αδυνατούν συχνά να δουν το φως της δημοσιότητας, καθώς αποκρύπτονται τεχνηέντως από τα ΜΜΕ και τους κοινοβουλευτικούς παράγοντες.

Μαντέψτε ποιά εταιρεία επενδύει σε ΑΠΕ και πράσινη ενέργεια...

Της μόδας έχουν γίνει οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και γενικά την πράσινη ενέργεια.

Η εταιρεία που επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ΑΠΕ από την 1η Οκτωβρίου είναι ..η Siemens!

Στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει η εταιρεία, το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα διαχωριστεί σε δύο νέα: Το Τμήμα Αιολικής Ενέργειας και το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.

Άγνωστο παραμένει αν αυτή η επένδυση αφορά και την Ελλάδα, αλλά από την στιγμή που οι Γερμανοί μας ζητούν “εξαγωγή” ενέργειας, προφανώς θα αναφέρεται και για την χώρα μας.

Το Κολλέγιο θα μας διδάξει ελληνικά;

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επιτροπή η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα διδασκαλίας για τα μαθήματα ελληνικών στην Α Λυκείου (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία). Η επιτροπή αποτελείται από 16 άτομα ήτοι:

- 7 καθηγητές προερχόμενοι από το Λύκειο του Κολεγίου Αθηνών

- 5 καθηγητές προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

- 1 καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας