Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι χριστιανοί έγιναν ψυχροί και αδιάφοροι

Στον ορατό κόσμο, στη φύση, βλέπουμε όλη τη σοφία, την αγάπη και την παντοδυναμία του Θεού.
Αυτά τα βλέπομε και μέσα στον χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και ακόμη, την απεριόριστη ευσπλαχνία του Θεού για τον αμαρτωλό άνθρωπο, που εκδηλώθηκε με την ενανθρώπιση, τα πάθη και την ανάσταση του μονογενούς Υιού Του, καθώς και με την παράδοση των ζωοποιών Μυστηρίων Του. Όποιος θέλει μπορεί να σωθεί μέσω των Μυστηρίων. Γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει σωτηρία.
Προς αυτήν όμως την Εκκλησία που σώζει, οι χριστιανοί έγιναν ψυχροί και αδιάφοροι, σαν να μην είναι βαπτισμένα μέλη της.
Τι παράξενο και ζοφερό φαινόμενο είναι αυτό;

Όποιο κόμμα βγει και πει "κάτω τα χέρια από τα ακίνητα", ίσως εκλεγεί με 5.000.000 ψήφους διαφορά

Έχουμε μπει από τον Μάϊο του 2010 σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Μας σώζουν με εσωτερική υποτίμηση, που δεν γνωρίζω αν έχει ξαναγίνει κάπου αλλού, αλλά, πες είμαστε "ειδική περίπτωση". Πτωχευμένοι είμαστε, δεν υπάρχουν μισθοί, συντάξεις, κεκτημένα και τέτοια μικροαστικά σε πτώχευση και καταλαβαίνω την ανάγκη για αναδιανομή, αλλά τι ακριβώς θα αναδiανέμουμε; Σοβάδες και κουφώματα; Και με τι προοπτική; Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, θα πάνε για τα ακίνητα... Και μην μου λέτε για "προοπτική εξόδου" από επενδύσεις από το Κατάρ, εκτός εάν οι Καταριανοί μάς αγοράσουν τα σπίτια, και μάς αφήνουν να μένουμε μέσα τσάμπα, ή πουλάμε ο ένας στον άλλο Πράσινα Σκουπίδια. Μου αρέσει που υπάρχουν και παπαγαλάκια που λένε "ούουου, ανακάμπτουμε!". Μακάρι να ανακάμπτουμε, είναι θέμα τι σημαίνει η λέξη "ανάκαμψη".

Ποιός είναι ανώτερος από τους Τρείς Ιεράρχες;

Η αιτία για την οποία έγινε ή εορτή αυτή των Τριών Ιεραρχών, είναι η έξης: Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού, ο οποίος έγινε βασιλιάς μετά τον Βοτανειάτη, γύρω στο 1100 από την Γέννηση του Χριστού, τον καιρό, λέω, εκείνο, προέκυψε στην Κωνσταντινούπολη διαφορά και φιλονικία ανάμεσα στους λόγιους και ενάρετους άνδρες.

Δηλαδή, άλλοι από αυτούς έλεγαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο, επειδή με τους λόγους του ερεύνησε την φύση των όντων, με τις αρετές του όμως έμοιαζε και συναγωνιζόταν τους Αγγέλους. Διότι δεν συγχωρούσε εύκολα, όσους αμαρτάνουν, αλλά ήταν σοβαρός στο ήθος και δεν είχε μέσα του κανένα γήινο. Κατώτερο όμως από τον Βασίλειο έλεγαν τον θείο Χρυσόστομο. Επειδή εκείνος, κατά κάποιον τρόπο, ήταν αντίθετος με τον Βασίλειο και εύκολα συγχωρούσε τους αμαρτάνοντες, και το ήθος του ήταν ελκυστικό στην μετάνοια.

Πάρτι έκαναν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα με τον τριπλασιασμό των τιμών από τον ΕΟΠYΥ!

Υποτίθεται ότι ο ΕΟΠYΥ φτιάχτηκε για να περιορίσει το κόστος της νοσοκομειακής και της φαρμακευτικής δαπάνης, το αποτέλεσμα όμως ήταν αντί να μειωθεί, να εκτιναχθεί για άλλη μια φορά στα ύψη. Και οι γνωρίζοντες τα... ντεσού υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έγινε από λάθος υπολογισμούς στον σχεδιασμό, δεν συνεβη δηλαδή τυχαία...

Οι τιμές που όρισε ο ΕΟΠYΥ για τις εξετάσεις και το Κεντρικό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) τριπλασίασε -και σε πολλές περιπτώσεις τετραπλασίασε- το κόστος των ασφαλιστικών ταμείων. Η αναπροσαρμογή των τιμών για τα Ταμεία αντί να γίνει προς τα κάτω, έγινε προς τα πάνω!

Σίγουρα οι εμπνευστές της δημιουργίας του ΕΟΠYΥ θα πουν ότι στόχος των αυξημένων νοσηλίων και των ιατρικών εξετάσεων ήταν να ενισχυθούν τα κρατικά νοσοκομεία για να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας τους και να μην εμφανίζουν συνεχώς ελλείμματα, όμως κερδισμένα, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, ήταν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και τα... γνωστά διαγνωστικά κέντρα.

Γιατί δεν επιστράτευσε τους δικαστές η κυβέρνηση;

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η εξουσία είναι σαν το νερό που ρέει. Όταν βρει σαθρό έδαφος το παρασύρει μαζί του. Όταν όμως βρει σκληρή πέτρα τότε αλλάζει αμέσως δρόμο. Αυτός είναι φυσικός νόμος που διέπει τα πάντα. «Τα πάντα ρει» μας είπε ο Ηράκλειτος, αλλά ταυτόχρονα προσαρμόζονται και στις συνθήκες κατά τη ροή τους.

Η κυβέρνηση έδειξε πυγμή με την επιστράτευση εναντίον των εργαζομένων, όπου η απεργία επιτρέπεται, σε μια προσπάθεια να φοβίσει την κοινωνία και να την σπρώξει στη γωνία, αλλά δεν τόλμησε να φερθεί το ίδιο και στους δικαστές και εισαγγελείς, κατά την πολύχρονη αποχή από τα καθήκοντά τους, όπου μάλιστα η απεργία απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 23 παρ. 2 εδ. β΄). Όχι μόνο λούφαξε η κυβέρνηση του μνημονίου απέναντι στους δικαστές, αλλά υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει και 100 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά, σύμφωνα με κάποιες παλιότερες δικαστικές αποφάσεις (αν δεν κάνουμε λάθος).