Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ντοκυμανταίρ "Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαίδιου: Αλήθεια και Μύθοι" ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές επαναστάσεις (Είναι ο σύγχρονος δικτάτορας αιώνιος;)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τίποτε άλλο ίσως στις μέρες μας δεν είναι πιο επιθυμητό από μια επανάσταση που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε αδικημένου από την αυταρχική εξουσία.

Πες μου, λοιπόν, τι νιώθεις για την αυταρχική εξουσία, θυμό, οργή, πλήξη, αηδία, για να σου πω το είδος της επανάστασης που θα σου ταίριαζε. Διαφορετικοί άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικές επαναστάσεις.

Το ωραίο είναι ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετική ιδέα για την αυταρχική εξουσία. Η εξουσία που για πολλούς είναι δικτατορία για άλλους είναι πρότυπο δημοκρατίας. Είναι κοινοτοπία να πούμε πως αυτοί που ωφελήθηκαν ή ωφελούνται από την αυταρχική εξουσία βλέπουν την δικτατορία με άλλο μάτι από αυτούς που ζημιώθηκαν και ζημιώνονται, δηλαδή τους φτωχούς.

"Η παρακμή του δήμου"

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΆΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

"Οι ελληνικές πόλεις νοσούν. Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δέν αντιλαμβανονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στην ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας.Απο τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες - απλώς ο καθένας τρέφει την ψευδέσθηση ότι η συμφορά δέν θα χτυπήσει τη δικη του πόρτα, αλλα θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλευόμενος τους κινδύνους των άλλων. Με αποτέλεσμα, οι λαοί να χάνουν την ελευθερία τους λόγω υπερβολικής και αντίθετης πρός τις επιταγές των καιρών ραθυμίας, ενω οι προεστοί, που πίστευαν ότι ξεπουλούν τα πάντα εκτός απο τους εαυτούς τους, αντιλαμβάνονται τώρα ότι το πρώτο πράγμα που εκχώρισαν ήταν ο εαυτός τους."

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ - ΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.- 4ος αιώνας π.χ.

Η συμμετοχή των ιδιωτών περιορίστηκε μόνο στην Ελλάδα.

Αυτό, κατά την άποψή μας σημαίνει ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν θα χάσουν ούτε ΕΥΡΩ. Αντίθετα εκείνοι που θα σηκώσουν το βάρος των απωλειών από τη συμμετοχή τους στον μηχανισμό στήριξης, θα είναι μόνο οι ελληνικές τράπεζες και προφανώς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό η ΕΕ αποφεύγει το πιστωτικό γεγονός (έτσι νομίζει) και την ενεργοποίηση των CDS, καθόσον προσπαθεί να περιορίσει τη χρεοκοπία μόνο στον ελλαδικό χώρο.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι ξένες τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι θα πάρουν μέχρι το τελευταίο ΕΥΡΩ το κεφάλαιο και τους τόκους τους.