Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι φύλακες άγγελοι

Ο Ψαλμωδός επιβεβαιώνει την κοινή πίστη και πεποίθηση πως οι άγγελοι προστατεύουν και βοηθούν τόσο τα έθνη συλλογικά, όσο και τους ανθρώπους ατομικά. Στα παλιά χρόνια ο αρχάγγελος Μιχαήλ λογαριάζονταν ως ο φύλακας άγγελος του λαού του Ισραήλ. Ο προφήτης Ωσηέ τον είδε στην Ιεριχώ και τον άκουσε να λέει πως αυτός ήταν αρχηγός του στρατού του Θεού. Και στον Δανιήλ ο αρχάγγελος Γαβριήλ μίλησε για τον αρχάγγελο Μιχαήλ λέγοντας: «Και εν τω καιρώ εκείνω αναστήσεται Μιχαήλ ο άρχων ο μέγας, ο εστηκώς επί τους υιούς του λαού σου» (Δαν. Ιβ΄ 1). Ο απόστολος Ιούδας αναφέρει: «Μιχαήλ ο αρχάγγελος, ότε τω διαβάλω διακρινόμενος διελέγετο περί του Μωυσέως σώματος» (Ιούδ. 9). Σαν φύλακας του λαού ήταν και φύλακας του νεκρού σώματος του ηγέτη τους Μωυσή.

Οι πατέρες της Εκκλησίας διδάσκουν πως υπάρχουν φύλακες άγγελοι εθνών, κρατών, εκκλησιών, καθώς και προσώπων (βλ. Αποκ. κεφ. β΄).

"Δημοκρατία" και τσίπα


Στους "δημοκράτες" κάθε λογής, παλιούς (ΠΑΣΟΚ) και νέους (ΛΑΟΣ), μαζί με τους "αστούς"(!;) (ΝΔ), μπορείς να καταλογήσεις ότι θες αλλά δεν μπορείς να πεις πως σ' αφήνουν να πλήξεις, ή πως δεν εργάζονται σε βάθος χρόνου, μεθοδικότατα για το καλό σου.

Με τον καλύτερο τρόπο τιμά η ΠΑΣΟΚάρα την επέτειο του Πολυτεχνείου

Καμαρώνουν που πήρε τηλέφωνο ο Ομπάμα και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Βγήκε λοιπόν επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τηλεφώνησε* με δική του πρωτοβουλία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ και να του ζητήσει να κρατήσουν επαφή!

Πέραν του κωμικού του πράγματος, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να μας εξηγήσει ποιά υπηρεσία προσέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν είναι άλλωστε συνηθισμένο ένας πρόεδρος των ΗΠΑ να ευχαριστεί προσωπικά πρωθυπουργό άλλης χώρας. Συνέβει λίγες φορές στην παγκόσμια ιστορία σε προσωπικότητες όπως…

Μείζον θέμα με Παπαδήμο

Καλές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καλοί και οι περιβόητοι τεχνοκράτες, αλλά αν ο άνθρωπος δε σκαμπάζει από πολιτική, δύσκολα στέκεται στα ‘’μεγάλα σαλόνια’’. Δυστυχώς το χθεσινό ατόπημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας (διαβάζοντας μάλλον) αργά και σταθερά, στη δευτερολογία του, θέλησε ατυχώς να απαντήσει σε αυτούς που δεν θεωρούν κακή μια λύση που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Γενικότερα βέβαια η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αλλά και όλη η (φτωχή) επιχειρηματολογία του, ουσιαστικά εστιάστηκε στην αποδοχή του γνωστού εκβιασμού, περί αποδοχής του τελεσιγράφου ή εξόδου από το ευρώ.

Για να ωραιοποιήσει λοιπόν την προαποφασισθείσα αποδοχή του τελεσιγράφου, ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει με μελανά χρώματα τις ενδεχόμενες εξελίξεις έπειτα από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ. Αφού πρώτα μίλησε για υποτίμηση και πληθωρισμό που υποτίθεται ότι θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο ‘’θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’, όπως είπε επί λέξει.

Βρισκόμαστε στα σαγόνια του διεθνούς φασιστικού καρχαρία και εστιάζουμε στα «ακροδεξιά» περιττώματα…

«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».
Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!
Σήμερα 34 χρόνια μετά και ακόμα οι φορμαλιστές των «αριστερών» φράσεων δεν έχουν αντιληφτεί το φασισμό που επελαύνει, έχει κονιορτοποιήσει την Ελλάδα και πραξικοπηματικά επικυρωθεί, από όλα τα καθεστωτικά κόμματα, με την κυβέρνηση των τοκογλύφων: Την κυβέρνηση Παπαδήμου…