Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Τα παιδιά και η Εκκλησία

Πηγή:http://orthodox-watch.blogspot.gr/
Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης

— Έχω παρατηρήσει, Γέροντα, ότι τα μωρά μερικές φορές την ώρα της Θείας Λειτουργίας χαμογελούν.

— Αυτό δεν το κάνουν μόνο στην Θεία Λειτουργία. Τα μωρά είναι σε συνεχή επαφή με τον Θεό, επειδή δεν έχουν μέριμνες. Τί είπε ο Χριστός για τα μικρά παιδιά; «Οι Άγγελοι αυτών εν ουρανοίς διά παντός βλέπουσι το πρόσωπον τον Πατρός μου τον εν ουρανοίς». Έχουν επικοινωνία και με τον Θεό και με τον Φύλακα Άγγελό τους, που είναι συνέχεια δίπλα τους. Στον ύπνο τους πότε γελούν, πότε κλαίνε, γιατί βλέπουν διάφορα. Άλλοτε βλέπουν τον Φύλακα Άγγελό τους και παίζουν μαζί του – τα χαϊδεύει, τα πειράζει, κουνάει τα χεράκια τους και αυτά γελούν – άλλοτε πάλι βλέπουν καμμιά σκηνή του πειρασμού και κλαίνε.

«σκάσε ρε»

Πλημμύρισε το ιντερνέτ με τη φράση του Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Μαρκογιαννάκη: «σκάσε ρε»!!!
Προφανώς αυτήν την υστερικά περιφρονητική …αυθάδεια του Μιχαλολιάκου την προβάλουν οι πάντες για να κτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή και να την εκθέσουν στα μάτια του ελληνικού λαού.

Τέτοιο πολιτικό μυαλό κοινοβουλευτικού κρετίνου και ειρηνόφιλου φιλισταίου έχουν…

Διότι η φράση αυτή, όπως όλη η εν γένει αυθάδεια των ηγετών της Χρυσής Αυγής, ΟΧΙ μόνο δεν αποτελούν «χαρακτηριστικά» που τους εκθέτουν στα μάτια των κατεστραμμένων και απελπισμένων λαϊκών μαζών, αλλά τους ηρωοποιούν.

Όλα όπως το «μαύρο» ’41: Ίδιοι κατακτητές, ίδιοι δωσίλογοι!

Γραφει ο Δημητρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


Ως δάσκαλος δημοτικού, εδώ και 25 χρόνια, είμαι μάχιμος και όχι κηφήνας συνδικαλιστής, (αναφέρομαι σ’ αυτούς τους χασομέρηδες που το ένα τους μάτι είναι στραμμένο στην πολύφερνη εξουσία), θα παραπέμψω, κατ’ αρχάς, σ’ έναν μύθο του Αισώπου, τους οποίους μύθους φρόντισε το υπουργείο πρώην Εθνικής Παιδείας να εξοβελίσει από τα «περιοδικά ποικίλης ύλης», όπως απροκάλυπτα ονομάζω τα ευφημιστικώς λεγόμενα βιβλία Γλώσσας, και να τους αντικαταστήσει με συνταγές μαγειρικής (κάπου 30). Οι μύθοι, τα παραμύθια αρέσουν πολύ στα παιδιά. Διδάσκουν καθ’ ότι «μύθος εστί λόγος ψευδής εικονίζων την αλήθειαν».