Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

῾Η ἐξομολόγηση τοῦ λήσταρχου Νταβέλη στον παπα-Νικόλα Πλανᾶ


Γράφει ο Γέρων Γρηγόριος (Ζουμής) Καθηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου Άθω:

Τα αιολικά είναι πολλά πεταμένα λεφτά -- και το επιχείρημα περί CO2 κατέρρευσε


Κι άλλη μια μελέτη που λέει αυτό που λένε όλες οι μελέτες. Τα αιολικά είναι πολλά πεταμένα λεφτά. Πολλές επιδοτήσεις που πληρώνει ο καταναλωτής σε λίγους επιτήδειους. Ο πράσινος τρόπος να μειώσεις το ΑΕΠ μιας χώρας, να φτωχύνεις τον καταναλωτή και να μειώσεις την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, ή του τουρισμού.

Αλήθεια, από που κρατάει η πολιτική σκούφια όλων αυτών των ανθρώπων της ενημέρωσης που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτό το βρώμικο σύστημα που καταλήστευσε την πατρίδα μας;

ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ! ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ… ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!

Λέμε συχνά πως τα ΜΜΕ κομμουνιστοκρατούνται. Κι όσον αφορά τους νυν κομμουνιστές είναι γνωστοί και τους ξέρει όλος ο κόσμος. Τι γίνεται όμως με τους «πρώην»; Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε γι’ αυτούς ακριβώς κι από τις επόμενες γραμμές θα «παρελάσει» όλο το… αφάν γκατέ του δημοσιογραφικού χώρου. Έχουμε και λέμε:

Η αποκάλυψη από το WikiLeaks για τον Μπαμπινιώτη

Τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στην αμερικανική πρεσβεία η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας, αφού, με βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.

Κοινοβουλευτική δικτατορία ή δημοκρατία;

Το πολιτικό σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι ένα καθαρά αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο λαός αντιπροσωπεύεται πλήρως στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας από τους εκλεγμένους βουλευτές και καμία απολύτως συμμετοχή δεν έχει ο ίδιος, πλην της ανάδειξης με εκλογές των αντιπροσώπων του.

Μια ημέρα λοιπόν, κάθε τέσσερα χρόνια, ο λαός οδηγείται εξωκατευθυνόμενος από τα ΜΜΕ, τις δημοσκοπήσεις και τα δίκτυα εκλογικής πελατείας και κομματικής πατρωνίας στις κάλπες, πολλές φορές και με προσταυρωμένα ψηφοδέλτια, προκειμένου να επιλέξει έναν (κυρίως προβεβλημένο) υποψήφιο του κομματικού «μαντριού» στο οποίο ανήκει και πέραν αυτού δεν έχει καμία απολύτως ανάμιξη στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σπίτια από σοκολάτα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όταν ήμουν μικρός ζούσα σε κάποια ορεινή κωμόπολη στη Δυτική Μακεδονία. Ο νοικάρης στο σπίτι μας είχε πολλά λογοτεχνικά βιβλία στη βιβλιοθήκη του, που μου άρεσε να τα διαβάζω. Διάβασα πολλά βιβλία εκείνο τον καιρό, στο φως της λάμπας πετρελαίου. Ακουμπούσα την λάμπα στο περβάζι του παράθυρου, ενώ εγώ ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, για να πέφτει το φως της επάνω στις σελίδες του βιβλίου μου.

Το ανεξέλεγκτο διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων σε τρυφερή ηλικία, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μένα. Μαζί με την δίψα του να μαθαίνεις, το διάβασμα διήγειρε σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία μου. Δεν ζούσα πια στον πραγματικό κόσμο. Οι γυναίκες λόγου χάριν δεν ήταν ανθρώπινα πλάσματα με φυσικές ανάγκες. Οι πόλεις στο εξωτερικό δεν ήταν σαν τις δικές μας. Αν μου έλεγε κανείς ότι τα σπίτια είναι από σοκολάτα, θα το πίστευα. Βέβαια, τα παιδιά και οι νέοι σήμερα δεν έχουν την άγνοια που είχαμε εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζουν στο δικό τους, λιγότερο ή περισσότερο, φανταστικό κόσμο.

Η Siemens ζητάει «συγνώμη» για τα «λαδώματα»​, αλλά κανείς «λαδιάρης» δεν τιμωρήθηκε


Οι υπεύθυνοι για το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens έμειναν, δυστυχώς, ατιμώρητοι παρά την ομολογία του πρώην προέδρου της στη Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκου ότι «λάδωνε» τους ταμίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.