Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Όχι τά λεφτά σου… όχι τό τάμα σου…, όχι τή λαμπάδα σου…, όχι τά λόγια σου….

«Υιέ μου δός μοι σήν καρδίαν»
(Παροιμ. κγ´ 26)

«Υιέ μου», δηλαδή παιδί μου, γιέ μου… Όχι δούλε μου. Αλλωστε μάς τό δήλωσε: «ουκέτι λέγω υμάς δούλους»( Ιω. 15, 15)-«Δέν σάς αποκαλώ πλέον δούλους» αλλά υιούς, παιδιά μου.

«Δός μοι σήν καρδίαν» δηλ. δός μου τήν καρδιά σου…Όχι τά λεφτά σου…όχι τό τάμα σου…, όχι τή λαμπάδα σου…, όχι τά λόγια σου…. Διότι πάλι μάς τό δήλωσε: «ου πάς ο λέγων μοι Κύριε, Κύριε εισελεύσεται εις τήν Βασιλείαν τών ουρανών, αλλ’ ο ποιών τό θέλημα τού Πατρός μου τού εν ουρανοίς» (Ματθ. 7, 21).

Δός μου τήν καρδιά σου…, όχι τά πράγματά σου, όχι τά δικά σου… αλλά εσένα τόν ίδιο.

Θέλω τήν καρδιά σου καί ό,τι αυτή περιέχει· θέλω τά συναισθήματά σου, τίς επιθυμίες σου, τή θέλησή σου, τή βούλησή σου γιά νά τά εξαγιάσω…Θέλω επίσης τίς αμαρτίες σου γιά νά τίς εξαλείψω.

Η Ρώσικη Εκκλησία υψώνει την φωνή της κατά της αυξανόμενης χριστιανοφοβίας

Το 75% όλων των διώξεων στον κόσμο για θρησκευτικούς λόγους, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Επιτροπής Επισκοπικών Διασκέψεων της ΕΕ, αναλογούν στις διώξεις κατά των χριστιανών. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε πολύ σύντομα θα μπορούμε να μαθαίνουμε για τον χριστιανισμό μόνο από τα ιστορικά βιβλία και εγχειρίδια,- είπε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Μοσχοβίτικου Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

- «Υποβάλλονται σήμερα σε διώξεις σχεδόν 100 εκατομμύρια χριστιανοί σε διάφορες χώρες του κόσμου. Γίνεται όλο και πιο ολοφάνερο το γεγονός ότι ακριβώς οι χριστιανοί είναι εκείνη η θρησκευτική κοινότητα του κόσμου, που υποβάλλεται ιδιαίτερα συχνά στις διώξεις.

Η μεγαλύτερη απάτη σε λόγια απλά. Πας μη Έλλην πλούσιος. Δες, κατανόησε, δράσε...

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον....αν και αυτόν χλωμό τον βλέπω να μην ξεπουλιέται.
Αφού μας έσωσαν 5 φορές έως σήμερα, αφού αποφάσισαν το -ντροπιαστικό για τον αρχικά αναφωνούντα- πρόγραμμα Εύρηκα για την ακόμα μεγαλύτερη σωτηρία μας, τώρα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ευδαιμονούντες για τον GAP και Benni.
Δείτε τώρα πόσο απλά στήθηκε η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων για να καρπωθούν οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι γνωρίζοντες (Πας Μη Έλλην πλούσιος....για να παραφράσω).
Υποτίθεται λοιπόν ότι η ιστορική και σωτήρια εκείνη ημέρα της 21ης Ιουλίου, θα εξασφάλιζε την μείωση του χρέους κατά 21%, και θα μετέφερε - επιμήκυνε το χρέος για την διευκόλυνση της αποπληρωμής. Ωραία.....
Η ουσιώδης απόφαση στο "σύμφωνο" της 21ης Ιουλίου, αφορούσε την χρονική μετακίνηση -το περίφημο "rollover"- δηλαδή η μετακύλιση των ομολόγων και η αντικατάσταση των παλαιών ύψους 135 δις ομολόγων. Έως εδώ καλά....

Η CIA για θέαση UFO στην Ελλάδα

Ψυχρολουσία για πολλούς (και σίγουρα για εμάς)

Σας προειδοποιώ, ότι το παρακάτω σημείωμα του Stratfor, μπορεί και να σας νευριάσει ή να σας ρίξει το ηθικό.

http://www.stratfor.com/analysis/20110928-portfolio-preparing-greeces-failure και στο Scribd.

Σε περίληψη, λέει τα εξής:

"Όλοι στις οικονομικές ειδήσεις ασχολούνται με το πρόβλημα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά αυτό είναι λανθασμένη προοπτική. Η Ελλάδα, δεν έχει λαμπρό μέλλον σαν Κράτος, ασχέτως των προβλημάτων της Ευρωζώνης.

Με όρους big brother!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε κατάσταση απόλυτης ομηρίας. Δράστρια η κυβέρνηση και οι απίστευτες παλινωδίες της αναφορικά με την περίφημη «εργασιακή εφεδρεία», που σημαίνει απόλυση.

Οσοι εργάζονται στον στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα γίνονται καθημερινά δέκτες πληροφοριών για το εργασιακό τους μέλλον. Σε καιρό βαθιάς ύφεσης και πρωτοφανούς ανεργίας, δεν γνωρίζουν αν (στην κυριολεξία) αύριο θα έχουν δουλειά ή θα προστεθούν στους πένητες. Ανθρωποι χαμηλών κατά κύριο λόγο αμοιβών, απειλούνται με απόλυση, αφού πρώτα περάσουν σε καθεστώς επιδότησης για ένα χρόνο με ένα πενιχρό ποσό.

Και όλοι αυτοί ακούν κάθε ημέρα και μια νέα εκδοχή για το αν τους αφορά ή όχι αυτή η δυσοίωνη προοπτική. Εκδοχές που διοχετεύονται από κυβερνητικά στελέχη αλλά οι οποίες είτε δεν ισχύουν είτε είναι και συγκρουόμενες μεταξύ τους. Αφορά όσους έχουν θεμελιώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, αφορά όσους είναι κοντά στη σύνταξη, αφορά όσους έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, αφορά όσους έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, τα προηγούμενα χρόνια κ.ο.κ.

Πίστευε να χαρείς!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"και ευφρανθήτωσαν πάντες οι ελπίζοντες επί σε.
εις αιώνα αγαλλιάσονται, και κατασκηνώσεις εν αυτοίς.
και καυχήσονται εν σοι πάντες οι αγαπώντες το όνομά σου."

(Ψαλμ.5)

(Ας ευφραίνονται όσοι ελπίζουν σε σένα.
Ας χαίρονται παντοτινά. Θα κατασκηνώσεις σ΄ αυτούς.
Ας καυχιούνται για σένα όσοι αγαπούν το όνομά σου.)

Πίστευε να χαρείς! Η πίστη δίνει χαρά. Ο Κύριος δεν έκρυψε τη χαρά του για τους μαθητές του, που θα τους δινόταν η ευκαιρία να πιστέψουν. Αυτό συνέβη όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του Λαζάρου, που έμενε στη Βηθανία. "Ο Λάζαρος πέθανε, είπε στους μαθητές του και χαίρομαι που δεν ήμουν εκεί γιατί θα πιστέψετε."