Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Φωτογραφίες από το Άγιον Όρος.

Μονή Μεγίστης Λαύρας:
 

Η επιστροφή των πρωταθλητών

Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης! Μέρος 6ο: η επιστροφή των πρωταθλητών. Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο ΠΑΟ κέρδισε και τη Μακάμπι 70-78 παρά τα λάθη στα τελευταία λεπτά, τα οποία δεν θα μπορούσαν να του στερήσουν την κούπα. Δίκαια ο ΠΑΟ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας 7-8 παίκτες διδάσκοντας την άριστη διαχείριση του ρόστερ. Ο Ζοτς διαχειρίστηκε άριστα την πνευματική κόπωση του Διαμαντίδη, τη σωματική του Μπατίστ, τους τραυματισμούς του Τσαρτσαρή, την απειρία του Καλάθη, την «τρέλα» του Νίκολας, τον απρόβλεπτο Σάτο, την έλλειψη κινήτρου του Φώτση. Τα συνδύασε άριστα και έβγαλε τη συνταγή για τους πρωταθλητές Ευρώπης 2011.

Η ιστορία ενός παιδιού

Μια φορά και ένα καιρό ένα παιδί ήταν η σειρά του να γεννηθεί και να έρθει. Μια μέρα το παιδί ρώτησε το Θεό "μου λένε ότι θα με στείλεις στη γη αύριο αλλά πως να ζήσω εκεί τόσο μικρό και τόσο αβοήθητο;"
Ο Θεός απάντησε "μέσα στους τόσους αγγέλους έχω διαλέξει έναν και για σένα. Θα σε περιμένει και θα σε φροντίζει στη γη."
"αλλά ..." είπε το παιδί, "εδώ στον παράδεισο δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τραγουδώ και να γελώ. Μόνο αυτό χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένο".

Ο Θεός είπε "ο άγγελος σου θα σου τραγουδά κάθε μέρα, θα νιώθεις την αγάπη του αγγέλου σου, θα είσαι ευτυχισμένο".
"Όμως ..." είπε το παιδί "πως θα μπορώ να καταλαβαίνω όταν οι άνθρωποι μου μιλούν αφού δεν ξέρω τη γλώσσα τους;"

GAP - Ιερώνυμος κρύβουν από τον λαό ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει δεσμεύσει τα χρήματα της Εκκλησίας!!!

Αφορμή για τη συνάντηση πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά της Εκκλησίας. Δηλαδή, των ναών, των μοναστηριών, των μητροπόλεων, της Κεντρικής Οικονομικής Διεύθυνσης (ΕΚΥΟ), της Αρχιεπισκοπής, αλλά και των Εκκλησιών, που δεν ανήκουν στο «περιβάλλον» της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είναι της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι ιεράρχες πληροφορήθηκαν, εδώ και μήνες, την πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας να παρακρατηθούν τα αποθεματικά της Εκκλησίας. Οι περισσότεροι αρχιερείς αντέδρασαν άμεσα, λέγοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα τιναχθεί στον αέρα το φιλανθρωπικό έργο, ενώ δεν θα υπάρχει «ρευστό», ούτε για τις στοιχειώδεις επισκευές σε ναούς και μοναστήρια.

Γιατί δεν αντιδρά κανείς;

Θυμάμαι μόλις πριν 2-3 χρόνια τους συνταξιούχους σε κάθε ψήφιση του προϋπολογισμού να κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας από ένα κουλούρι και να το δείχνουν στις κάμερες λέγοντας ότι η «αύξηση» που τους έδωσε η κυβέρνηση έφτανε μόλις για την αγορά ενός κουλουριού!!! Σήμερα ένα χρόνο μετά το μνημόνιο που όχι μόνο αύξηση για κουλούρι δεν πήρανε αλλά τους έκοψε και το «ψωμί», τους έκοψε τα περισσότερα φάρμακα, τους μείωσε συντάξεις, επιδόματα κλπ δεν αντιδράει κανένας τους.

Θυμάμαι πορείες και διαμαρτυρίες ατελείωτες από συνδικάτα και σωματεία, όπου διαμαρτυρόντουσαν επειδή δεν ήταν αρκετά γενναία η αύξηση (υπήρχε όμως κάποια υποτυπώδες αύξηση). Σήμερα που υπάρχουνε παντού μειώσεις και περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις, σε δώρα, επιδόματα, σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα φτάσαμε στο σημείο της απόλυτης ξεφτίλας όπου ακόμα και την γιορτή της πρωτομαγιάς (την ύψιστη γιορτή της εργατιάς) να μην δίνουν το παρόν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.