Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η μαρτυρία που δίνει ο ίδιος ο Θεός για τον εαυτό του.

«εάν εγώ μαρτυρώ περί εμαυτού, η μαρτυρία μου ουκ εστίν αληθής» (Ιωάν. 5, 31)

Έτσι μίλησε ο Θεός, απευθυνόμενος σ’ έναν λαό ψευδόμενο. Έτσι μίλησε ο Κύριος προς τους πρεσβυτέρους των Ιουδαίων, όχι ως παραίνεση, αλλά ως επίπληξη. Διότι αυτοί δεν Τον πίστεψαν, όταν μιλούσε για τον Εαυτό Του, αλλά αναζητούσαν δύο μάρτυρες.

Αδελφοί μου, μη διανοηθείτε ότι αυτά που λέει ο Κύριος για τον Εαυτό Του δεν είναι αληθινά, αλλά σκεφθείτε ότι οι Ιουδαίοι δεν τα θεώρησαν αληθινά!

Κατά την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων, ο λόγος του Κυρίου, η μαρτυρία μου ουκ εστίν αληθής, σημαίνει ότι στα μάτια των Εβραίων η μαρτυρία αυτή δεν είναι αληθινή. Σε άλλο χωρίο ο Κύριος επιμαρτυρεί ότι κάβε λόγος που είπε για τον Εαυτό Του είναι αληθινός· συγκεκριμένα λέει: καν εγώ μαρτυρώ περί εμαυτού, αληθής έστιν η μαρτυρία μου (Ιωάν. 8,14).

Οι θαλασσινοί και η διαρκής μνήμη του Θεού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στην Κάλυμνο υπάρχουν αμέτρητες εκκλησιές και παρεκκλήσια! Το ίδιο και στα άλλα ελληνικά νησιά. Δεν είναι αυτό ένα δείγμα ότι οι θαλασσινοί ζουν με τη διαρκή μνήμη του Θεού;
Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στον στεριανό είναι πόσο οι θαλασσινοί είναι δεμένοι με τον καιρό! Καιρός στη γλώσσα των θαλασσινών είναι ο αέρας. Η υγεία τους, η διάθεσή τους, οι δουλειές τους και η ζωή τους ακόμα εξαρτάται από τον καιρό. Αυτό σημαίνει ότι οι θαλασσινοί δεν έχουν θεμέλιο στη ζωή τους, όπως οι στεριανοί, τη γη, αλλά τον Ιησού Χριστό.
Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, ας προσέχει έκαστος πώς εποικοδομεί, θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι ειμή τον κείμενον, όστις εστί Ιησούς Χριστός, έχει τέλεια εφαρμογή στους θαλασσινούς. Οι θαλασσινοί με τη ζωή τους να κρέμεται στον αέρα δεν έχουν άλλο θεμέλιο από τον Ιησού Χριστό.Για τους θαλασσινούς έχουν γραφεί οι στίχοι του Δαβίδ, Σύ Κύριε φυλάξαις ημάς και διατηρήσεις ημάς. Σώσον με, Κύριε, ότι εξέλιπεν όσιος.

Απίστευτο. Τη διάταξη της χούντας για την «ευθύνη» των υπουργών έφερε το ΠΑΣΟΚ!

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, όπως είναι γνωστό, έφτιαξε το 1968 ένα Σύνταγμα. Στο άρθρο 94 αυτού του χουντικού Συντάγματος, υπήρχε διάταξη για την ευθύνη των χουντικών υπουργών. Η διάταξη αυτή με λίγα λόγια έλεγε ότι, η Βουλή έχει το δικαίωμα να κατηγορεί τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Επιπλέον έλεγε ότι αν κατά την διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης προέκυπταν στοιχεία δυνάμενα να θεμελιώσουν ευθύνη μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, οι ενεργούντες αυτήν θα διέκοπταν αμέσως την εξέταση και θα διαβίβαζαν μέσω του Εισαγγελέα τα στοιχεία που προέκυψαν στη Βουλή.

Τι υπάρχει μετά την «Ευρώπη»;


"Όταν κάποια μέρα γραφτεί η ιστορία της ανόδου και της πτώσης της μεταπολεμικής Δυτικής Ευρώπης, θα είναι σε τρεις τόμους: Α' «Αδιάσειστα Στοιχεία», Β' «Βολικές Μυθοπλασίες» και Γ' -- ο τόμος που ακόμα γράφεται -- «Απάτη».

Πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι

Αυτοί, ναι να αποπεμφθούν άμεσα.

Άκρως ενδιαφέρον στιγμιότυπο από τον "πόλεμο" στην Λιβύη

Δεν κινδυνεύουμε από την χρεοκοπία, αλλά από την … κυβέρνηση

Από το antistachef
Έγκυρες … προφητείες

Το ότι οι «πασόκοι» είναι άσοι στην προπαγάνδα, νομίζω ότι θα το παραδεχόταν, με ικανοποίηση, ακόμα και ο δάσκαλος του είδους, ο Φον Γκαίμπελς. Γιατί το γράφω αυτό;

Εδώ και μερικές μέρες έχει φουντώσει πάλι η συζήτηση για την ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος. Και η Κυβέρνηση, από την πλευρά της, κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να δραματοποιήσει την κατάσταση. Όλως, περιέργως, την εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμα, ανεξαρτήτως της μακροπρόθεσμης ζημιάς που προκαλείται στην αξιοπιστία και το μέλλον της χώρας.

Το γιατί την εξυπηρετεί είναι προφανές. Στο εσωτερικό τα έχουν θαλασσώσει, γενικώς. Λέγεται ότι η αύξηση των δαπανών του 2011 σε σχέση με το 2010, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι αυτό το νούμερο, που λέει κάθε βράδυ ο κ. Πρετεντέρης!