Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μέσα από το Θάνατο βρίσκουμε τη Ζωή μας, την Πατρίδα μας την παντοτινή

Ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν (Προς Εβρ, 13,14).
Το μόνο σίγουρο και αληθινό είναι ότι θα απέλθομε από την πρόσκαιρον ζωήν προς την αιώνιον, ατελεύτητον και αθάνατον, εκεί όπου είναι η Ζωή, το Φως, ο Χριστός. "Ποία του βίου τρυφή, διαμένει λύπης αμέτοχος; ποία δόξα έστηκεν, επί γης αμετάθετος; πάντα σκιάς ασθενέστερα, πάντα ονείρων απατηλότερα. Μία ροπή, καί ταύτα πάντα θάνατος διαδέχεται. Αλλ' εν τω φωτί Χριστέ του προσώπου σου, και τω γλυκασμώ της σης ωραιότητος, ον εξελέξω, ανάπαυσον ως φιλάνθρωπος."

«Ελάτε καλέ κυρίαι...»

«...να πάρετε καλέ πατάται». Στα στιβαρά χέρια της Άννας Διαμαντοπούλου το μέλλον της νέας γενιάς. Να ανησυχήσουμε;

Τις καλές ειδήσεις για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προψές στη Βουλή τις διαβάσατε, τις ακούσατε, κοντεύετε να τις αποστηθίσετε. Η ατμόσφαιρα είναι χαρωπή. Ο ενθουσιασμός πάνδημος. Αποκλείεται να μείνατε αδιάφοροι. Ακόμα και οι οπαδοί της Μακάμπι που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους με την Πανάθα πήραν τέτοια χαρά με το γεγονός, που έμαθαν τη γλώσσα μας σ' ένα εικοσιτετράωρο! Ένα γκρουπ απ' αυτούς, το οποίο εμφανίστηκε μεσημεριάτικα στην Ερμού φώναζε συνθήματα (εναντίον του ΠΑΟ) σε άψογα ελληνικά, αποσπώντας χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες από γάβρους και αεκτζήδες διαβάτες. Μια εξαιρετική πτυχή του νομοσχεδίου, που ενδεχομένως δεν τονίστηκε όπως έπρεπε από τα ΜΜΕ, είναι ότι πλέον αποτελεί πιθανότητα, ο Γιώργος Νταλάρας να συμμετέχει και στα πανεπιστήμια. Είπε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή: «Εμείς θα εμπιστευτούμε τους Έλληνες πανεπιστημιακούς που θα συμμετέχουν στο Συμβούλιο ότι για εξωτερικά μέλη θα επιλέξουν σημαντικές προσωπικότητες που θα έχουν να προσθέσουν εμπειρία και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θα μπορούν να επιλέξουν διανοούμενους, καλλιτέχνες, σημαντικούς επιχειρηματίες. Γιατί ένας εφοπλιστής να μην είναι μέλος στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιώς που είναι ναυτικό πανεπιστήμιο;» Έλα μου ντε. Γιατί ένας πεπειραμένος σουβλατζής να μην εισφέρει στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στα ΤΕΙ Αθηνών;

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι

1. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί (;) τον Δεκέμβριο, προφανώς μετά τον κόλαφο της Blackrock. Η περίπτωση να κάνει ο εμίρης πίσω προφασιζόμενος τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι παραπάνω από πιθανή. Ως τότε, ο κ. Πρωθυπουργός μπορεί να πανηγυρίζει για το ασφαλές τραπεζικό σύστημα που αντί να καταρρέει δημιουργεί κολοσσούς ευρωπαϊκού επιπέδου (τρομάρα μας) και το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει τόσο, όσο να γίνει εφικτή η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχουν τάξει στους τοκογλύφους.

2. Τα 1300 καταστήματα ενδέχεται να γίνουν 700, κάτι το οποίο θεωρείται εντελώς φυσιολογικό ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, αλλιώς καμία συγχώνευση δεν έχει νόημα. Άρα είναι μαϊμουδιά να καμαρώνουμε για το μέγεθος ενός δικτύου το οποίο θα συρρικνώσουμε σε λίγους μήνες.

Τί δειλοί εστε!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Φείσαι ημών, Κύριε, κατά το πλήθος του ελέους σου,
και σώσον ημάς δια το όνομά σου το άγιον,
ότι εξέλιπον εν ματαιότητι αι ημέραι ημών."
(Ευχή της Θ΄ώρας, του Μεγάλου Βασιλείου)


Ρώτησαν ένα σύγχρονο Γέροντα, ποιο θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην εποχή που έρχεται και απάντησε, ο φόβος. Ο φόβος θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην εποχή που έρχεται. Αλλά μήπως δεν είναι ο φόβος το κυρίαρχο συναίσθημα κάθε εποχής;

Ο άνθρωπος από τότε που καταλαβαίνει τον εαυτό του μέχρι την τελευταία αναπνοή του φοβάται. Στη νεκρώσιμη ακολουθία ο στίχος αυτός φανερώνει το κυρίαρχο συναίσθημα του νεκρού που κράζει προς το Θεό ζητώντας να τον στηρίξει με τα λόγια του: "εδειλίασεν η καρδία μου, βεβαίωσόν με εν τοις λόγοις σου". Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά πνεύμα θάρρους και δύναμης.

Παράνομος αλλοδαπός από την Κένυα με το όνομα Ομπάμα συνελήφθη στις ΗΠΑ

Είναι ο μεθυσμένος άντρας που χτύπησε το αυτοκίνητο της αστυνομίας θείος του προέδρου των ΗΠΑ;

Είναι παράνομος αλλοδαπός.
Είναι από την Κένυα.
Το όνομά του είναι ο Ομπάμα.
Και τώρα, έχει συλληφθεί.

Όχι, δεν είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ο 67χρονος Onyango Ομπάμα ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο στην πόλη Framingham της Μασαχουσέτης, μετά από αναφορές ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και σχεδόν χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας την Τετάρτη το βράδυ.

Το φαινόμενο Μόσιαλος

Ο Μόσιαλος σπάει τον τσαμπουκά διαφόρων Ρεππολοβέρδων που αφήνουν υπονοούμενα για εκλογές στον κυριακάτικο τύπο
Μόσιαλος: «Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών»

Ο Μόσιαλος ξεφτιλίζει το θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Μόσιαλος: “Πολιτικό πανηγύρι η ΔΕΘ”

Ο Μόσιαλος απαξιώνει την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων
Ο Μόσιαλος καταργεί την ενημέρωση

Ο Μόσιαλος τα χώνει στις αθλητικές αρχές
Μόσιαλος: "Απαράδεκτες οι αποφάσεις της ΕΠΟ"

Ένας χρόνος.