Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αγάπησε να σιωπάς.


Είναι στιγμές που νιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, να θυμώσουμε, να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα μας όποια και αν είναι αυτά. Mα όταν τα συναισθήματα είναι όμορφα, ευχάριστα, προκαλούν μια ευφορία στον άλλον σε αντίθεση με εκείνα που κρύβουν θυμό, οργή, αγανάκτηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε πνίγει το δίκιο. Το ξέρω πως μέσα σου πονάς, αγανακτείς και το κακό σε βρίσκει εύκολο θύμα να παίξει μαζί σου. Θέλεις να ξεσπάσεις σε νιώθω. Πιστεύεις πως θα εισακουστείς, θα δικαιωθείς ίσως να βγει και κάτι καλό. Μα πως να βγει καλό απ’ το κακό; Πως να ηρεμήσουν τώρα τα θηρία;

Οι Γερμανοί απαιτούν.


Εκδηλώθηκε ο Γερμανός. Θέλει την γη μας για να παρκάρει τις απούλητες σαβούρες της χώρας του. Θέλει γη, γιατί η Βόρεια Αφρική είναι μακριά και ταραγμένη. Θέλει να μας χώσει ΑΠΕ γιατί είναι σίγουρος ότι δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς ρεύμα. Θα μας δώσει δάνεια, εάν συμμορφωθούμε.

Στον αχυρώνα της Βουλής μιλούν για «δημοκρατία»

Η φωτο από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Σύγχρονοι δουλοπάροικοι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το σπίτι είναι για την οικογένεια. Είναι ο τόπος και ο χρόνος της ζωής μας τον οποίο αφιερώνουμε στην οικογένεια. Ο τόπος και ο χρόνος της εργασίας,πάλι, είναι για την εργασία ή ο τόπος και ο χρόνος της αναψυχής είναι για την αναψυχή. Ο Θεός χάρισε το χρόνο (και τον τόπο) στον άνθρωπο. Την ώρα της κρίσεως θα κληθεί καθένας μας να δώσει λόγο στον Κριτή για την καλή χρήση του χρόνου και του τόπου. Ακόμα και για μια μάταιη στιγμή ή λέξη θα δώσουμε λόγο, λέει η Αγία Γραφή.

Ο τόπος και ο χρόνος είναι προορισμένος γι΄ αυτό που είναι προορισμένος. Ο τόπος αναψυχής είναι για να αφήσεις τις σκέψεις της δουλειάς ή της οικογένειας και να βρεθείς λίγη ώρα σε ησυχία με τον εαυτό σου ή με τους φίλους σου, δίχως να σε βασανίζουν οι λογισμοί του διαβόλου.

H "επίθεση συναίνεσης" του Ε. Βενιζέλου έκαμψε τις θέσεις του Α. Σαμαρά;

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφηκε σήμερα σε αρκετούς βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. απέναντι στην απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην πρόταση του Ε.Βενιζέλου, έτσι ώστε να ψηφιστεί ταυτοχρόνως το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός νόμος του. Στη Ν.Δ κάποιοι θεωρούν ότι «Ο πρόεδρος δεν άντεξε στην πίεση από το εξωτερικό (σ.σ. σήμερα ειδικά ο γερμανικός Τύπος τον βρίζει σκαιότατα), ο Βενιζέλος τον πήγε πολύ πονηρά και για πρώτη φορά “έσπασε” από τις θέσεις του κατά του Μνημονίου».

Τα στελέχη και οι βουλευτές που είναι αυτού του κλίματος υποστήριζαν ότι «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ενώ πριν από μια εβδομάδα ο Γ.Παπανδρέου τον εξαπάτησε, σήμερα ο Αντώνης του δίνει σανίδα σωτηρίας και δέχεται αυτό που απορρίπτουν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο μαζί με τον Εφαρμοστικό νόμο».

STOP στο σπάταλο κράτος