Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

90 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Βενιαμίν Μητροπολίτου Πετρουπόλεως

(† 13 Αυγούστου 1922)

Ο Βενιαμίν εξελέγη Μητροπολίτης Πετρουπόλεως -τότε πρωτευούσης του Κράτους- το έτος 1917, όταν την εξουσία κατείχε η προσωρινή επαναστατική Κυβέρνηση του Κερένσκυ. Η εκλογή του είχε γίνει κατά τρόπο απόλυτα δημοκρατικό. Από ένα κατάλογο κληρικών που κατηρτίσθη απ’ την Ιερά Σύνοδο, ο λαός εξέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία τον Βενιαμίν ως Μητροπολίτη της Πρωτευούσης. Ας σημειωθή ότι σχεδόν όλες οι ψήφοι των εργατών δόθηκαν υπέρ αυτού. Οι κάτοικοι της Πετρουπόλεως εγνώριζαν από παλιά τον Σεβασμιότατο Βενιαμίν και του ήσαν βαθειά αφωσιωμένοι εξ αιτίας της απλότητός του και της αγάπης του.

Η πίστη δοκιμάζεται δια πυρός και σιδήρου!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Εάν έχητε πίστιν ωςκόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρη τούτω μετάβηθι εντεύθεν εκεί και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατίσει υμίν." (Ματθ.ιζ,20)

Η πίστη που γεννιέται μέσα στις δοκιμασίες, η πίστη που νικάει τις αμφιβολίες, που είναι η ίδια μια διαρκής πάλη με το Θεό, αυτή η πίστη είναι θεραπεία. Ο κόσμος προσέτρεχε στους ανθρώπους που κατείχαν την πίστη που θεραπεύει, για να θεραπευτούν. Η πίστη ως θεραπεία θεράπευε και θεραπευόταν.

Για την πίστη που θεραπεύει μιλούν το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της σημερινής Κυριακής: Ο Ιησούς θεραπεύει το παιδί που σεληνιάζεται και αποδίδει την αδυναμία των μαθητών Του να το θεραπεύσουν στην απιστία. Από τα λόγια του Ιησού συνάγεται πως η πίστη που δεν θεραπεύει δεν είναι αληθινή πίστη. Η αληθινή πίστη είναι θεραπεία.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με θητεία στο Fund του Soros!

Παναγιώτης Μίχαλος, νυν γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Διορίστηκε σε αυτή τη θέση με αρμοδιότητα το real estate, την ώρα που ξεκινά η «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας.

Ο κ. Μίχαλος, σύμφωνα με το βιογραφικό του (διαβάστε το εδώ), ίδρυσε την Εταιρία Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners, της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2002 ως το 2004.

Το ΡΚΚ κινείται προς συγκρότηση "Κυβέρνησης του Μπόταν", στους νομούς Χακκιάρι και Σίρνακ

Άραγε μετά τη Συρία ποιος έχει σειρά;

Koύρδοι πολιτικοί κρατούμενοι στο "Στρατόπεδο Πολιτικών Κρατουμένων
της Σεβάστειας" (Sivas Kampı), όπου η χούντα του 1960 συγκέντρωσε
τους "επικίνδυνους" Κούρδους πολιτικούς. Τα στρατόπεδα των
χιτλερικών ναζί ωχριούσαν μπροστά του. Τώρα έρχεται ο "λογαριασμός"!

Του Σάββα Καλεντερίδη