Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο Σημίτης… παραμένει στην κυβέρνηση!

Ο μόνος που δεν έχει φύγει ποτέ! Ο μόνος που δεν έχει μετακινηθεί ποτέ! Ποιος τολμάει άλλωστε να τα βάλει με το σύστημα Σημίτη;;;
Δια μέσω των εκπροσώπων του, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει και στη «νέα» κυβέρνηση!

Αυτή τη φορά δια του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του.

Ο νέος τσάρος διαδέχεται τον επίσης σημιτικό Στουρνάρα, που φυσικά δεν θα πάει χαμένος, αλλά κατευθείαν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η χίμαιρα, οι Έλληνες και η ομορφιά

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο
λούζεται με το φως της πανσελήνου.
«Πόσο απερίγραπτα εξαίσιος είναι επομένως ο Όμηρος, ο οποίος ως μεμονωμένο ον, έχει μ' αυτή την απολλώνια λαϊκή κουλτούρα την ίδια σχέση που έχει ο μεμονωμένος καλλιτέχνης του ονείρου με την ικανότητα του λαού και της φύσης γενικά για όνειρα. [...] Ο αληθινός σκοπός κρύβεται κάτω από μια χίμαιρα: κι ενώ απλώνουμε τα χέρια για να την πιάσουμε, η φύση πετυχαίνει τον σκοπό της εξαπατώντας μας. Στους Έλληνες, η 'θέληση' ήθελε να δει τον εαυτό της μέσα στη μεταμόρφωση της μεγαλοφυΐας και του κόσμου της τέχνης· τα πλάσματά της, για να δοξαστούν έπρεπε να νιώσουν τα ίδια πως ήταν άξια να δοξαστούν· έπρεπε να ξαναδούν τον εαυτό τους σε μια ανώτερη σφαίρα, δίχως να λειτουργεί σαν προσταγή ή σαν μομφή αυτός ο τέλειος κόσμος της θέασης. Αυτή είναι η σφαίρα της ομορφιάς, στην οποία αυτά έβλεπαν την ίδια τους την αντανάκλαση, τους Ολύμπιους».
Φρίντριχ Νίτσε, «Η Γέννηση της Τραγωδίας», εκδόσεις Βάνιας, σελ. 67

Η άλωση της χώρας μου μέσα από "Ευρωπαϊκά" προγράμματα "κοινού" ενδιαφέροντος

Ή, "ποιας χώρας υπουργός (ή πρωθυπουργός) είστε Υπουργέ μου (ή Πρωθυπουργέ μου);

ec.europa.eu

Όχι, δεν είμαι ούτε κατά της "ανάπτυξης", ούτε κατά των "έργων". Με την προϋπόθεση να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μου. Όσο δεν είναι ακόμα απαγορευμένο να εκστομίζω τις λέξεις "χώρα μου".