Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

H θαυμαστή ιστορία της Μαρίας Γκιούλ-Μπαχάρ

Ο δρόμος προς το μαυσωλείο της Ελληνίδας σουλτάνας Γκιούλ – Μπαχάρ
στην Τραπεζούντα.

Η μεταξύ μύθου και πραγματικότητας ιστορία της Γκιουλ-Μπαχάρ, που μεταφέρω εδώ, με δικά μου λόγια, προέρχεται από το «Μικρασιατικόν Ημερολόγιον» που έβγαινε από το 1808 στην Κωνσταντινούπολη, στην τουρκική γλώσσα με ελληνικούς χαρακτήρες (τα λεγόμενα καραμανλήδικα) από όπου και τη μετέγραψε ο Τραπεζούντιος δημοσιογράφος Ι. Ιωαννίδης το 1913.

Ποιος «διόρισε» το ΠΑΜΕ φρούραρχο της Βουλής;

Η προβοκάτσια, όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα, έχει αναχθεί σε επιστήμη από τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες και τους εγχώριους παρακρατικούς μηχανισμούς.
Η νέα κουκουλοφόρικη τακτική της προβοκάτσιας εναντίον του ΚΚΕ είχε πολλαπλούς στόχους.
Αρχικά να ανακάμψει την ορμή της λαϊκής παλίρροιας, να βάλει φραγμούς στη δυναμική της εξεγερμένης οργής, να σπείρει μαζί με τον τρόμο, την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και την ηττοπάθεια στον εξεγερμένο λαό.
Όταν το πιο οργανωμένο κόμμα, όπως είναι το ΚΚΕ, το βάζει στα πόδια μπροστά στην επίθεση του παρακράτους αυτό σπέρνει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια και αφήνει στους αγωνιστές την πικρή γεύση της δειλίας και της προδοσίας…

Το ψευδοδίλημμα του κ. Καρατζαφέρη

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής: "Το δραματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι: ευρωπαϊκή κηδεμονία με δάνεια και δουλεία ή μόνοι μας με φτώχεια;"

Το δίλημμα δεν είναι αληθινό γιατί υποβάλλει στη σκέψη του αναγνώστη αυτό ακριβώς που αποκρύπτει, δηλαδή ότι αν δεν είμαστε μόνοι μας δεν θα έχουμε φτώχεια. Αν ήταν ειλικρινές το δίλημμα θα έπρεπε να ειπωθεί ευθέως ως εξής:

"Ή ευρωπαϊκή κηδεμονία με δάνεια και όχι φτώχεια ή μόνοι μας και με φτώχεια."

Αποκρύπτοντας τον ουσιώδη αυτόν όρο από το πρώτο σκέλος του ψευδοδιλήμματος ο κ. Καρατζαφέρης πετυχαίνει μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: ικανοποιεί και τους Έλληνες που δεν θέλουν την ευρωπαϊκή κηδημονία με τα δάνειά της και τη δουλεία της, αλλά και τους επίδοξους κηδεμόνες τους, αφού τους δίνει την αβάντα της θεραπείας της φτώχειας, πράγμα που δεν το λέει μεν καθαρά, το υπονοεί όμως σαφέστατα.

Πούτιν: "Η Αγία Ζώνη έφτασε στην Ρωσία σε μια κρίσιμη περίοδο"

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία Υπουργών και Μελών της Κυβέρνησης.

Της υποδοχής προΐστατο ο Μητροπολίτης Λάντογκα και Αγίας Πετρουπολης κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από πλειάδα επισκόπων, πλήθος ιερέων και πιστού λαού.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν προσκύνησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, χαιρέτησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη θυσία και τον κόπο που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κύριλλου και στην επιθυμία του ρωσικού λαού να επισκεφθεί η Αγία Ζώνη τη ρωσική γη.

Ο απολογισμός της «μητέρας των μαχών»

Η «μητέρα των μαχών», όπως ονόμασαν οι καρπαζοεισπράκτορες Παπανδρέου και Βενιζέλος, την υπερψήφιση του φορολογικού πολυνομοσχεδίου, τελείωσε. Ο απολογισμός είναι τραγικός:
Ένας νεκρός, περισσότεροι από 40 τραυματίες, 153 πολιτικά πτώματα, και 10.000.000 πολίτες τραυματισμένοι στην αξιοπρέπειά τους, και στην ηθική τους, από τις επιστολές υποταγής των Παπανδρέου και Βενιζέλου, προς την διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ.
Η μητέρα των μαχών επιβεβαίωσε όμως και κάτι σημαντικό. Οι κουκουλοφόροι, οι γνωστοί-άγνωστοι, που μπορεί και πάλι να μην αποκάλυψαν τα πρόσωπά τους, που μπορεί να μην μάθαμε τα ονόματά τους, απεκάλυψαν όμως την ταυτότητα και το πρόσωπο των εργοδοτών τους. Έτσι επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι δεν είναι παρακρατικοί, όπως πολλοί μέχρι σήμερα έλεγαν.