Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Χρηματοδότηση 4,15 εκατ. προς τα κόμματα για τη διενέργεια εκλογών

Δαπάνη ύψους 4 εκατομμυρίων 148 χιλιάδων ευρώ προς τα κόμματα, ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Α. Μανιτάκης.

Ψυχεδελικά προεκλογικά

Προσπαθώ εναγωνίως να μην μιλάω για κόμματα και εκλογές, αλλά, παιδιά, έχετε ξεφύγει.

Η ΝΔ έχει εκδηλωθεί σαν δήθεν πατριωτικό, κόμμα με λάβαρα και ελληνικές σημαίες στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Η περήφανη πολιτική συνίσταται στην γλώσσα έξω, και ελπίδα ότι τελικά θα μας σώζουν γιατί εμείς τους ...ανακαλύψαμε. Ή θα μας σώσουν γιατί φοβούνται την Ισπανία. Να τους ψηφίσουμε για να γλυτώσουμε από τον νέο Αντρέα και τους συμμορίτες που θα μας πάρουν τα σπίτια. Ψηφίστε ΝΔ για να μην γυρίσετε στην δραχμή και ξεμείνετε από φάρμακα και πετρέλαιο. Και για να μην ξανάρθουν οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι που σίγουρα είναι πίσω από τους κομμουνιστές.

Πλησιάζει το τέλος τους;

Του Jagdish Keshav
για την εφημερίδα Pravda


Καθώς γράφεται αυτό το άρθρο, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια από αυτά είναι ορατά και κάποια όχι.

Κάτι αναπάντεχο συνέβη πρόσφατα και μας θύμισε άλλες εποχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να παραστεί στην σύνοδο κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και αντ' αυτού έστειλε τον φίλο και δεξί του χέρι, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Μας θύμισε κάπως την ψυχροπολεμική εποχή και πιστεύω πως δεν κάνουμε λάθος. Το μήνυμα που πέρασε στην σύνοδο είναι: "Η Ρωσία είναι ισχυρή, γίνεται συνεχώς ισχυρότερη και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε". Είχε αποτέλεσμα αυτό; Μάλλον. Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε με την ανακοίνωση της απουσίας του από τη σύνοδο του APEC που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ. Πού οδηγούμαστε, επομένως;

Προεκλογικές αστειότητες στην τουρκοκρατούμενη Θράκη

Όργανα του Προξενείου επικεφαλής στα ψηφοδέλτια και αστείοι ελληνόφωνοι πολιτικοί – τώρα που τρίζει η καρέκλα τους – να ανακαλύπτουν αίφνης (θαύμα-θαύμα!) τον κίνδυνο… εκτουρκισμού της Θράκης!

Ανακοινώθηκαν λοιπόν οι λίστες των κομμάτων και στη Ροδόπη, με βάση και τις σταυροδοσίες της 6ης Μαΐου, αλλά και κάποιες προεκλογικές μεταγραφές… προξενικών ελιγμών. Το τελευταίο σχόλιο φυσικά αναφέρεται στον εκλεκτό της Άγκυρας Ιλχάν Αχμέτ, που παρότι σάρωσε – ελέω Προξενείου – παίρνοντας πάνω από 10.000 σταυρούς και δίνοντας στο κόμμα της Μητσοτάκαινας το…ονειρικό 18% σε επίπεδα νομού, δεν εξελέγη λόγω της αδυναμίας της ΔΗ.ΣΥ. να περάσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.