Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Είπε Γέροντας με πολλή αγάπη και διάκριση.

Γερ. Εφραίμ Κατουνακιώτη

«Δικαιούσαι τόση χάρι, όσο μέγεθος πειρασμού μπορείς να βαστάσεις με ευχαριστία».

Έλεγε συχνά: «Χριστέ μου, τα κουλούρια σου είναι πολύ νόστιμα, αλλά τα πουλάς πολύ ακριβά», εννοώντας την απόκτηση της χάριτος.

«Ανάλογα με την πίστη και την ευλάβεια που έχεις σε κάποιον, ωφελείσαι και παίρνεις χάρι».

«Ο λόγος πού βγαίνει από την Χάρι και την πείρα, έχει δύναμη».

«Οι προσευχές ποτέ δεν πάνε χαμένες, αν και στην αρχή φαίνεται ότι δεν πιάνουν, ότι δεν μας ακούει ο Θεός».

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα


Κουβέντιαζα με τον a. thymosophus, και το συμπέρασμα είναι ότι πάμε για ανώμαλη προσγείωση, έτσι ή αλλιώς. Και ο λόγος είναι απλός, και τον έχω βάλει υπεραπλουστευτικά, στο παραπάνω διάγραμμα.

Τι πραγματικά σημαίνει φτώχεια!

Μια πλούσια οικογένεια ζει -όπως είναι φυσικό- με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά ό,τι επιθυμεί, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν τον πλούτο τους. Το αντίθετο, μάλιστα! Είναι τις περισσότερες φορές αχάριστοι, δύσκολα ικανοποιούνται και πάντα ονειρεύονται κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν.
Ο πατέρας, απογοητευμένος από την αχαριστία, αποφασίζει να ξεκινήσει τη διδαχή από το γιο του και να του δείξει στην πράξη τι σημαίνει πραγματική φτώχεια. Έτσι επιλέγει μια φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα ορεινό χωριό και τον παίρνει μαζί του να περάσουν λίγες μέρες μέσα στην απόλυτη φτώχεια… Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς θα ήθελε! Το αποτέλεσμα εκπλήσσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους εμάς…

Τα «προγράμματα» των εκλογικών τζόκεϊ…

Πάντα τα προεκλογικά «προγράμματα» και οι «δεσμεύσεις» είναι ακάλυπτες επιταγές, πάντα μένουν απλά φύλλα χαρτιού. Όποιος πιστεύει στο ελάχιστο σε τέτοια «προγραμματικά» φύλλα χαρτιού, ιδιαίτερα γραμμένα παραμονές εκλογών, πρέπει να έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση απελπισίας και πολιτικής εξαθλίωσης που να πιστεύει στα θαύματα του πολιτικού τζόγου…

Για να μην μας κοροϊδεύουν τόσο ξεδιάντροπα οι κομματικοί τζόκεϊ των εκλογικών ιπποδρομιών (κάθε χρώματος και κοπής), πρέπει να νιώσουμε βαθιά το παρακάτω θεμελιακό γεγονός:
Σήμερα ο παγκόσμιος καπιταλισμός, μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς της κρίσης κατάρρευσής του, ΟΧΙ μόνο ούτε απλές ελεημοσύνες δεν μπορεί να δώσει στους λαούς, αλλά αντίθετα έχει καταληφθεί από το αμόκ της άγριας καταλήστευσης των εθνών και λαών…

HΠΑ: "Η μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλλει"!

Oι ΗΠΑ "ανησυχούν" ότι η Τουρκία θα μπορούσε να θελήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευθεί την "πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση" στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε κινήσεις που θα αποσκοπούν στην απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα! Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που σύστησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.

Η κοινωνική ευαισθησία είναι απλά μια παραχώρηση των πολιτικών

Έχουμε φαίνεται ξενερώσει ως πολίτες τελείως. Ακούμε πράγματα από κόμματα ή στόματα πολιτικών και τα θεωρούμε φυσιολογικά. Για παράδειγμα, ακούμε να μας πασάρουν την προπαγανδιστική φράση «άσκηση πολιτικής με κοινωνική ευαισθησία». Το ακούμε αυτό και αντί να εκνευριστούμε, μας εντυπωσιάζει κι από πάνω.

Αν λοιπόν το σκεφτούμε πιο βαθιά αυτό που λέει ο πολιτικός, δηλαδή ότι θα ασκήσει πολιτική με κοινωνική ευαισθησία, τότε θα αντιληφθούμε τι πραγματικά μας λέει και τι ακριβώς εμφυτεύει στο υποσυνείδητό μας. Μας υπόσχεται ότι θα κάνει κάποια παραχώρηση από την πλήρη αυτονομία της εκτελεστικής εξουσίας του και θα δείξει κάποια κοινωνική ευαισθησία. Αντί δηλαδή να υποσχεθεί, όπως απαιτεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ότι θα εκτελέσει πιστά τις εντολές της κοινωνίας, τουναντίον υπόσχεται ότι αυτός ως "ανθρωπιστής", κατά παραχώρηση, θα δείξει μια κοινωνική ευαισθησία.

Συρία: Καταστρέφοντας ένα κράτος

Του Σάββα Καλεντερίδη

Όσο διαρκούσε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Αγγλία, η Γαλλία καιη Ρωσία, οι δυνάμεις της Τριπλής Συνεννόησης (Αντάντ), αποφάσισαν να διαμοιράσουν τα εδάφη της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή.

Την ευθύνη των διαπραγματεύσεων ανέλαβαν ο διπλωμάτης Πικό (François Georges-Picot), από την πλευρά της Γαλλίας, και ο σερ Σάικς (Sir Mark Sykes), από την πλευρά της Αγγλία, ενώ η Ρωσία δεν συμμετείχε σ’ αυτές. Οι διαπραγματεύσεις, που διήρκεσαν από το Νοέμβριο του 1915 μέχρι το Μάρτιο του 1916, κατέληξαν στην υπογραφή μυστικής συμφωνίας στις 16 Μαΐου 1916, με βάση την οποία αποφασίστηκε ο χωρισμός της Μέσης Ανατολής σε ζώνες επιρροής, που οδήγησαν αργότερα στη δημιουργία του Ιράκ και της Ιορδανίας, υπό αγγλική επιρροή, της Συρίας και του Λιβάνου, υπό γαλλική κατοχή, ενώ θα ασκούσαν επιρροή, χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη δημιουργία άλλων κρατών, η Γαλλία στην περιοχή της Κιλικίας και μέρους του Κουρδιστάν, η Αγγλία στην Παλαιστίνη και η Ρωσία στην Τραπεζούντα, το Ερζερούμ, το Βαν το Μπίτλις και μέρος του Κουρδιστάν.

Γνωρίζετε τι είναι το "βενιζέλιο";;;

Το "βενιζέλιο" είναι μια καινούργια μονάδα μετρήσεως της αλλαζονείας, του ερμαφροδιτισμού, και της ασυνέπειας, την οποία εισήγαγε στον πολιτική ζωή του τόπου το πάντα πρωτοπόρο ΠΑΣΟΚ, προς τιμήν του αρχηγού του, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όμως ο ίδιος ο Βενιζέλος έδωσε μια ακόμα διάσταση- χρησιμότητα στην φερώνυμη μονάδα μετρήσεως.

Με δημοσίευση στο twiter του, υποστηρίζει ότι: «Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών».